HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ι.Μητρόπολη Καλαβρύτων τιμά τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Γιώργο Κοντόπουλο

Οι Φορείς της πόλεως του Αιγίου εκφράζοντες την ενδόμυχη επιθυμία όλων των Αιγιαλέων, τιμούν την προσωπικότητα και το επιστημονικό έργο του ...

Οι Φορείς της πόλεως του Αιγίου εκφράζοντες την ενδόμυχη επιθυμία όλων των Αιγιαλέων, τιμούν την προσωπικότητα και το επιστημονικό έργο του συμπολίτη μας Ελλογιμωτάτου Καθηγητού κ. Γεωργίου Κοντοπούλου, επί τη ευκαιρία της αναγορεύσεώς του στο ανώτατο όλων των επιστημονικών και πνευματικών διακρίσεων αξίωμα, του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών, δια την πολυετή και πολυσχιδή επιστημονική, διαδακτική, ερευνητική και συγγραφική προσφορά του παγκοσμίως, στην Επιστήμη της Αστρονομίας.

Για τον λόγο αυτό οργανώνουν την 12η Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 18.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΑΠΟΛΛΩΝ», ειδική τιμητική εκδήλωση.

Για τη ζωή και το επιστημονικό έργο του τιμωμένου μας προσώπου, θα ομιλήσει ο Καθηγητής της Φυσικής και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής κ. Φίλιππος Οικονόμου.

Ο Ελλογιμώτατος κ. Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών θα αναπτύξει το θέμα «Νεώτερες εξελίξεις στην Αστρονομία».
Την εκδήλωση θα διανθίσει με την ερμηνεία τριών έργων Ελλήνων Συνθετών ,η Χορωδία του Αιγίου υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, ενώ οι φορείς της πόλεως θα απονείμουν στον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών τιμητικές διακρίσεις.

Καλούμεθα όλοι να τιμήσουμε με την παρουσία μας τον άνθρωπο, τον Αιγιώτη, τον Επιστήμονα, τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γεώργιο Κοντόπουλο, ο οποίος δια της λαμπάς σταδιοδρομίας του, άνοιξε νέους ορίζοντες στην επιστήμη της Αστρονομίας και τίμησε την πατρίδα μας στην παγκόσμια κοινότητα.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ:
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΙΓΙΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ & ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΙΓΙΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Εισαγωγή στην εκδήλωση και το τιμώμενο πρόσωπο από την Φιλόλογο κ. Αρχοντούλα Ρέλλα, Πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων
 Η ζωή και το επιστημονικό έργο του Καθηγητού και Ακαδημαϊκού Γεωργίου Κοντοπούλου από τον καθηγητή Φυσικής, κ. Φίλιππο Οικονόμου, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής.
 Τρία Έργα Ελλήνων συνθετών από την Χορωδία Αιγίου, υπό την Διεύθυνση του μαέστρου κ. Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου
 Χαιρετισμοί και Απονομές Διακρίσεων από τους Φορείς της πόλεως του Αιγίου.
 Ομιλία του Ελλογιμωτάτου Καθηγητού κ. Γεωργίου Κοντοπούλου, Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών με τίτλο

«Νεώτερες εξελίξεις στην Αστρονομία».
Κλείσιμο της εκδηλώσεως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας κ. κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Ελλογιμώτατος κ. Γεώργιος Κοντόπουλος, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, γεννήθηκε στο Aίγιο. Σπούδασε Mαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου αναγορεύτηκε διδάκτορας το 1953. Διετέλεσε τακτικός καθηγητής της Αστρονομίας στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης (1957-1975) και Αθήνας (1975-1996). Kατά την περίοδο 1962-1998, δίδαξε ως επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια των H.Π.A. (Yale, Harvard, MIT, Cornell, Chicago, Maryland, Florida, Florida State) και στο Πανεπιστήμιο του Mιλάνου. Tό επιστημονικό του έργο αναφέρεται στους τομείς της Γαλαξιακής Δυναμικής, της Γενικής Σχετικότητας και της Oυράνιας Mηχανικής. Έχει δημοσιεύσει περίπου 280 εργασίες σε ξένα περιοδικά και προσκεκλημένες ομιλίες σε διεθνή συνέδρια. Επίσης εξέδωσε 3 βιβλία από ξένους εκδοτικούς οίκους, 4 ελληνικά βιβλία, 10 τόμους Πρακτικών και 200 περίπου άλλα δημοσιεύματα. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης σε Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα Αστρονομίας, κυρίως στις H.Π.A. (Inst. Space Studies, Goddard Space Flight Center, NASA, Columbia University, κ.α.). Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής του Γαλαξίου (1967-1970) και Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αστρονομικής Ενώσεως (1973-1976), Πρόεδρος του Eυρωπαϊκού Αστρονομικού περιοδικού "Astronomy and Astrophysics" (1973-1993), Προϊστάμενος του Αστρονομικού Ινστιτούτου (1975-1987) και Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Αστεροσκοπείου (1990-1993), Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (1978-1979), Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας (1994-1998), αντιπρόσωπος της Ελλάδος στην Επιστημονική Επιτροπή του NATO (1976-1983), μέλος του Research Grants Panel του NATO (1991-1994) κ.λπ. Eίναι εταίρος της Bασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας του Λονδίνου (1967), Αντεπιστέλλον μέλος της Bασιλικής Εταιρείας της Λιέγης (1971), μέλος της Eυρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (1989), Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Σικάγου (1991), και έλαβε το βραβείο Brouwer της Ἀμερικανικῆς Αστρονομικής Εταιρείας (1982).

Kύρια αυτοτελή έργα: G. Contopoulos and D. Kotsakis, "Cosmology" (Springer Verlag 1987, μετάφραση εκ του ελληνικού), - G. Contopoulos, "Order and Chaos in Dynamical Astronomy" (Springer Verlag, 2002. Ανατύπωση 2004). -
G. Contopoulos, "Adventures in Order and Chaos. A scientific Autobiography" (Kluwer 2004). - Επίσης "Nonlinear Dynamics and Chaos in Astrophysics. A Festschrift in Honor of George Contopoulos" (N. York Academy of Sciences, Vol. 867, 1998). Υπάρχουν πάνω από 5.000 αναφορές (citations) στο έργο του και 330 περίπου δημοσιευμένες ευχαριστίες (acknowledgements).





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.