HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

7 Φεβρουαρίου η Βουλή συζητά το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία

Την ερχόμενη Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, το απόγευμα στις 17.00, ξεκινά στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση του ν/σ «...

Την ερχόμενη Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, το απόγευμα στις 17.00, ξεκινά στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής η συζήτηση του ν/σ «Ρυθμίσεις για την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και εκμεταλλεύσεις», το οποίο αναμένουν τους τελευταίους μήνες οι κτηνοτρόφοι.

Σύμφωνα με το εισηγητικό του, φιλοδοξία του υπουργείου είναι να επιφέρει έξι βασικές αλλαγές στον κτηνοτροφικό τομέα της χώρας, οι οποίες έχουν ως εξής:

• Δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης «one stop shop» σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα για την εξυπηρέτηση των κτηνοτρόφων,
• σύσταση μιας ιδιαίτερα ευέλικτης 3μελούς επιτροπής σταυλισμού,
• αλλαγή του μοντέλου αδειοδότησης για τις μικρές κτηνοτροφικές μονάδες,
• μείωση του κόστους για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας,
• δημιουργία αυτοτελούς ηλεκτρονικού υπο-μητρώου κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και μονάδων,
• καθώς και εξαίρεση από την κατεδάφιση και απαλλαγή από τα πρόστιμα για τους κτηνοτρόφους που θα σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις υπάρχουσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους.

Κτηνοτροφικά πάρκα
Επίσης, στο ν/σ έχει προστεθεί η δημιουργία ανοικτών κτηνοτροφικών πάρκων σε δασικές περιοχές μετά από άδεια του δασάρχη. Στόχος της δημιουργίας τέτοιου είδους πάρκων τα οποία θα είναι επισκέψιμα από το κοινό είναι να προωθηθεί η διατήρηση των ελληνικών φυλών ελληνικών αγροτικών ζώων.

Τυρί στις λαϊκές αγορές
Τέλος το ΥπΑΑΤ. προσπαθεί να «περάσει» μέσα από το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο για τις σταυλικές εγκαταστάσεις, την δημιουργία μικρών μονάδων τυροκόμισης σε όμορα με την κτηνοτροφική εκμετάλλευση αγροτεμάχια αλλά και την διάθεση – πώληση των κτηνοτροφικών προϊόντων στις λαϊκές αγορές. 








Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.