HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνάντηση Ιεροσπουδαστών της Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας

Το Σάββατο 28.01.2012 πραγματοποιήθηκε η πρώτη γι αυτή την χρονιἀ συνάντηση ιεροπαίδων και ιεροσπουδαστών της επαρχίας Αιγιαλείας της Ιεράς...

Το Σάββατο 28.01.2012 πραγματοποιήθηκε η πρώτη γι αυτή την χρονιἀ συνάντηση ιεροπαίδων και ιεροσπουδαστών της επαρχίας Αιγιαλείας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους νέους και τους μίλησε πατρικότατα, με πολύ αγάπη.
Αναφέρθηκε στο νόημα και τη σπουδαιότητα της διακονίας που επιτελούν στο Ιερό Βήμα, ιδιαίτερα κατά την τέλεση του μυστηρίου της Θεία Ευχαριστίας. Τους προέτρεψε να εμβαθύνουν γνωσιολογικά αλλά και πρακτικά στο υπούργημα που επιτελούν, είτε μελετώντας τα σχετικά βοηθήματα που υπάρχουν, είτε απευθυνόμενοι στο Εφημέριο της Ενορίας τους προκειμένου να λάβουν την σωστή καθοδήγηση .
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση κατά την διάρκεια της οποίας οι ιερόπαιδες είχαν την ευκαιρία να θέσουν τις απορίες τους στο Σεβασμιώτατο.
Συμφωνήθηκε από όλους ότι οι συναντήσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται πιο τακτικά κατά ενορίες ή αρχιερατικές περιφέρειες. Ακολούθησε η κοπή της πίτας και διανεμήθηκαν συμβολικά δώρα στα παιδιά.
Ο Σεβασμιώτατος κλείνοντας ευχαρίστησε τους Εφημερίους και τους Ιερόπαιδες και τους ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.