HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ανοιχτή Επιστολή Κλεομένη Κακαβά προς Συλλόγο Λειβαρτζινών

ΠΡΟΣ: Την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας. Και τους απανταχού Λειβαρτζινούς Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισες, Σα...

ΠΡΟΣ: Την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Λειβαρτζινών Αθήνας.
Και τους απανταχού Λειβαρτζινούς

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισες,

Σας εύχομαι χρόνια πολλά, με υγεία προσωπική και οικογενειακή. Ασφαλώς οι περισσότεροι γνωρίζετε ότι είμαι μέλος του συλλόγου μας συνεχώς από την ίδρυση του το 1958 με μόνο κενό για όλους μας, τη δεκαετία 1960-69 που ο σύλλογος ήταν σε αδράνεια. Από το 1969 που ο αείμνηστος Αλέξης Γιαννόπουλος τον έθεσε σε λειτουργία παραμένω συνεχώς ενεργός ως απλό μέλος. Προσπαθώ με πολύ πάθος να ενδιαφέρομαι για ότι έχει σχέση με τον σύλλογο μας και το καλό του χωριού μας γενικότερα. Με τις ελάχιστες πνευματικές γνώσεις που διδάχτηκα από τους δασκάλους του δημοτικού σχολείου μας και στα πλαίσια του ανθρωπίνως δυνατού έχω τοποθετηθεί τα προηγούμενα χρόνια από τις 14 Φεβρουαρίου 1999 μέχρι και τον Ιανουάριο 2010με επιστολές μου προς τις γενικές συνελεύσεις και τα τότε ΔΣ του συλλόγου σχετικά με τα θέματα του Συλλόγου. Έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τα τεκταινόμενα της εποχής εκείνης και δυστυχώς για το σύλλογο και το χωριό τα περισσότερα επιβεβαιώθηκαν με μαθηματική ακρίβεια.
Από το 1999 άρχισαν σιγά σιγά μικροαντιπαραθέσεις μεταξύ ορισμένων μελών που θεμιτά διεκδικούσαν μια θέση στα όργανα του συλλόγου. Δυστυχώς τα 2 τελευταία χρόνια έχουν εξελίχθη σε ένα πόλεμο χαρακωμάτων όχι μόνο μέσα στο σύλλογο αλλά επεκτάθηκαν και επηρεάζουν το χωριό γενικότερα. Αυτή η αντιπαράθεση σήμερα έχει εξελιχτεί σε προσωπική βεντέτα μεταξύ συμπατριωτών που μέχρι την Γ.Σ. του 2009 που ολοκληρώθηκε με ένα υποδειγματικό τρόπο και με μια ομόφωνη απόφαση όπως έχει καταγραφεί στο πρακτικό της. Δυστυχώς αμέσως μετά από 8 ημέρες κάποια μέλη του τότε Δ.Σ. άρχισαν να αμφισβητούν κάποια πράγματα που περιελάμβανε η εισηγητική έκθεση της πολιτιστικής επιτροπής, ενώ δεν είχε εκφραστεί ούτε η παραμικρή αμφισβήτηση από κάποιο μέλος κατά την προηγηθείσα Γ.Σ. του 2009. Κάνω γνωστό για όσους δεν ασχολούνται με το σύλλογο ότι την πολιτιστική επιτροπή είχε διορίσει ομόφωνα το ίδιο το τότε Δ.Σ. που μετά την αμφισβήτησε και επισημαίνω ότι η Γ.Σ. του 2009 έλαβε μια ιστορική απόφαση σχετικά με το κληροδότημα ομόφωνη για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια μετά τον αδελφοκτόνο και για το χωριό μας εμφύλιο πόλεμο.
Αναρωτιέμαι αγαπητοί μου συμπατριώτες στην ηλικία των 77 χρονών που διανύω, μήπως αυτό που φταίει τελικά είναι ο ανούσιος εγωισμός που δεν μας αφήνει να δούμε σωστά ποιο είναι το γενικό συμφέρον του χωριού μας και των μελλοντικών γενεών των Λειβαρτζινών και όχι κάτι το σημαντικό;
Κάνω έκκληση πατριωτική σε όλους τους συμπατριώτες που ενδιαφέρονται για το χωριό μας, να πάρουν θέση δημόσια και εγγράφως, από όποια θέση και αν βρίσκεται ο καθένας, με σκοπό να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης προς το κοινό συμφέρον του χωριού μας που είμαι βέβαιος ότι όλοι μας βάζουμε πάνω από όλα.
Κάνω έκκληση πατριωτική στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και στα μέλη των Δ.Σ. των συλλόγων Αθήνας και Πάτρας να καθίσουν όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι συνεννόησης και συνδιαλλαγής να βρουν από κοινού τις σωστές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το χωρίο μας, που θα ενώνουν το χωριό, παραμερίζοντας όποιες επιφυλάξεις μπορεί ανθρώπινα να έχουν μεταξύ τους.
Κλείνοντας την τοποθέτηση μου κάνω έκκληση προσωπική και παράκληση μαζί, στο αξιότιμο Πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου: Αγαπητέ Μιχάλη σήμερα είσαι ο Πρόεδρος του χωριού, αλλά είναι πολύ πιθανό ότι θα είσαι και ο τελευταίος, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης. Σε παρακαλώ πατριωτικά, κάνε την υπέρβαση σου και με την δική σου υπογραφή, γράψε την δική σου ιστορία για να συμφιλιώσεις εσύ επί της προεδρίας σου το Λειβάρτζι και τους απανταχού Λειβαρτζινούς και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις. Σε βάθος χρόνου όταν οι εφήμερες πιθανές πικρίες θα έχουν ξεχαστεί και σβήσει είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά και τα εγγόνια σου θα είναι υπερήφανα για την γενναία απόφαση που θα έχεις πάρει (εάν σωστά θα την πάρεις).
Με απόλυτα ειλικρινή σεβασμό και εκτίμηση προς όλες και όλους.

Κλεομένης Κακαβάς


Τα ενυπόγραφα άρθρα και δημοσιεύσεις δεν εκφράζουν απαραίτητα τις απόψεις του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS. Ο κάθε συντάκτης διατηρεί το δικαίωμα της υποκειμενικότητας της άποψής του.






΄




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.