HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μ.Μπεκίρης: Ανάγκη οριστικής λύσης στην Πoύντας -Καλαβρύτων

Το ζήτημα των προβλημάτων που δημιουργούνται στο δρόμο Πούντας Καλαβρύτων και ειδικότερα την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης τόσο των κ...

Το ζήτημα των προβλημάτων που δημιουργούνται στο δρόμο Πούντας Καλαβρύτων και ειδικότερα την ανάγκη της άμεσης αποκατάστασης τόσο των κακοτεχνιών όσο και των ζημιών από τα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα που παρατηρούνται στην περιοχή έθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ανέμενε με ιδιαίτερη προσοχή την σχετική απάντηση.
Στην απάντηση του το αρμόδιο Υπουργείο τονίζει πως η συντήρηση και αποκατάσταση της επαρχιακής οδού δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά στις Τεχνικές Υπηρεσίες της οικείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Προς απόδειξη των ανωτέρω παραθέτουμε την απάντηση του Αρμοδίου Υφυπουργού κ.Μαγκριώτη η οποία έχει ως εξής:
«Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Αναφοράς, και σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. Βουλευτή ότι η συντήρηση και αποκατάσταση της επαρχιακής οδού δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά στις Τεχνικές Υπηρεσίες της οικείας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Παρ' όλα αυτά, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, το Υπουργείο διέθεσε από πιστώσεις της ΤΕΟ Α.Ε. τα ακόλουθα ποσά για εργολαβίες στην υπόψη επαρχιακή οδό:
με την από 6-6-11 απόφαση, πίστωση ποσού διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000,00 ευρώ), για την εκτέλεση του έργου «Συντήρηση - βελτίωση του οδικού δικτύου Πάτρα - Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, Πούντα - Καλάβρυτα, Καλάβρυτα - Πριόλυθος - Κλειτορία - Δάφνη, Καλάβρυτα - Πριόλιθος - Τριπόταμα - Δάφνη, Πάτρα - 111 - Τριπόταμα - Δάφνη-Παγκράτι κ.α., του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας».
με την από 9-11-11 απόφαση το ποσό των τριακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (350.000,00 ευρώ), για την εκτέλεση του έργου «Αποκατάσταση της επικίνδυνης και ενεργού κατολίσθησης στη Χ.Θ. 9.300 και εκτεταμένης καθίζησης στη Χ.Θ. 5.300 της Επαρχιακής οδού Πούντας - Καλαβρύτων στα διοικητικά όρια του όμορου Δήμου Αιγιαλείας, στην περιφέρεια της Τοπικής Κοινότητας Άνω Διακοπτού του Δήμου Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας».




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.