HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ομορφιά της πέτρας

του Τρύφωνα Μαντά  Το γραφικό Κρυονέρι (ευρέως γνωστό στους ντόπιους και ως Ασάνι) είναι από τα πιο όμορφα χωριά της επαρχία Καλαβρύτων, ευ...


του Τρύφωνα Μαντά 
Το γραφικό Κρυονέρι (ευρέως γνωστό στους ντόπιους και ως Ασάνι) είναι από τα πιο όμορφα χωριά της επαρχία Καλαβρύτων, ευρισκόμενο στον οδικό κόμβο Πατρών – Καλαβρύτων. Οι κάτοικοι του είναι γνωστοί για τη μεγάλη αγάπη που τρέφουν στο χωριό τους. ‘Έχοντας πρωτεργάτη έναν ικανότατο τοπικό αιρετό, τον κο Σπύρο Τσάμη και με την αμέριστη συμπαράσταση και συμβολή του τοπικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου, το Κρυονέρι καταφέρνει να κερδίζει το θαυμασμό όλων με τη φυσική του ομορφιά και τη διατήρηση της παραδοσιακής του λάμψης.
Μάλιστα πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκε και η πετρόκτιστη είσοδος του γραφικού χωριού, ένα έργο που είναι ορατό σε όλους του διερχόμενους και το οποίο δείχνει το μεράκι των κατοίκων και την αγάπη τους για τον τόπο τους. Η όλη εικόνα δίνει μια ξεχωριστή παραδοσιακή γοητεία στο τοπίο και κάνει τους πολλούς περαστικούς να θαυμάζουν αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία.
Η ομορφιά της πέτρας, το ειδικό κουβούκλιο που υπάρχει στην στάση του ΚΤΕΛ, ώστε οι κάτοικοι να προστατεύονται από τη βροχή και το κρύο και η ξύλινη πινακίδα που καλωσορίζει άπαντες στο γραφικό χωριό, συνθέτουν ένα πανέμορφο ψηφιδωτό, γεμάτο ζεστασιά και οικειότητα, κάνοντας τους κατοίκους του χωριού να νιώθουν υπερήφανοι για τα «επιτεύγματά» τους και τις προσπάθειές τους.
Τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων αρκετοί ετεροδημότες Κρυονερίτες τίμησαν με την παρουσία τους τον τόπο το όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, δίνοντας και πάλι ζωή στο χωριό τους, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι που έχουν απομείνει είναι λίγοι, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα περισσότερα χωριά της ορεινής Αχαΐας.


Τρύφωνας Μαντάς 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.