HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σχεδιάζουν νέο φορολογικό ποινολόγιο

Φορολογικό νομοσχέδιο μόνο με τις διατάξεις για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και το νέο ποινολόγιο της εφορίας σχεδιά­ζει ...

Φορολογικό νομοσχέδιο μόνο με τις διατάξεις για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και το νέο ποινολόγιο της εφορίας σχεδιά­ζει να καταθέσει πριν από το τέλος του έτους στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόκειται για φορολογικό νομοθετι­κό κείμενο στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συναίνεση μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Η κάθετη άρνηση της αξιωματι­κής αντιπολίτευσης να δεχθεί την προώθηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για το Εθνικό Φορολο­γικό Σύστημα που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγε­λος Βενιζέλος έχει αναγκάσει το επιτελείο της Καραγιώργη Σερβίας να συντάσσει το ελάχιστο δυνατό νομοθετικό κείμενο φορολογικών διατάξεων που θα βρει ευρεία κοι­νοβουλευτική στήριξη. Πρόκειται για διατάξεις που αφορούν αφενός την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και αφετέρου την κατα­πολέμηση της φοροδιαφυγής. Δηλα­δή διατάξεις για δυο πεδία που δύ­σκολα θα αρνηθεί να υπερψηφίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ.

Ειδικότερα, οι περίπου 70 σελίδες νομοθετήματος, των οποίων τη σύ­νταξη ολοκληρώνουν σύντομα οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομι­κών, περιλαμβάνουν:

- Τον λεγόμενο Κανονισμό Απεικόνι­σης Συναλλαγών. Ο ΚΑΣ θα αντικα­ταστήσει τον υφιστάμενο Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων με στόχο την απλοποίηση και τον περιορισμό των τυπικών υποχρεώσεων των επιχειρή­σεων και των ελευθέρων επαγγελ­ματιών. Μια σειρά από γραφειοκρα­τικές διαδικασίες καταργούνται (π.χ. τήρηση ειδικών βιβλίων) και θεσπί­ζεται η ουσιαστική απεικόνιση των συναλλαγών των επιχειρήσεων μέσω κυρίως του τραπεζικού συστήματος (ενεργοποίηση της τήρησης ειδικού επαγγελματικού τραπεζικού λογαρι­ασμού κ.λπ.).

- Το νέο ποινολόγιο της εφορίας. Μια σειρά από πρόστιμα και ποινές που επιβάλλονται για μικρής αξίας φορο­λογικές παραβάσεις εκλογικεύονται, ενώ θεσπίζονται μεγάλες εκπτώσεις στην περίπτωση που τα πρόστιμα εξοφλούνται εντός συγκεκριμένης σύντομης προθεσμίας. Επίσης προ­βλέπεται η επιβολή προστίμων και στους φορολογούμενους που δεν ζητούν αποδείξεις για τις αγορές τους.
από: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.