HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πάτρα - Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα

Οι πιστοί συρρέουν εδώ και ημέρες στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέου, τη μνήμη του οποίου τιμούμε, με σειρά θρησκευ...

Οι πιστοί συρρέουν εδώ και ημέρες στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέου, τη μνήμη του οποίου τιμούμε, με σειρά θρησκευτικών εκδηλώσεων, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου.

Πολλοί πιστοί έχουν μεταβεί στον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα, όπου φυλάσσεται η Αγία Κάρα του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων, και προσκυνούν με θρησκευτική ευλάβεια.

Αρκετοί είναι και εκείνοι που εκπληρώνοντας την υπόσχεση - τάμα, που είχαν κάνει, έρχονται με τα πόδια από την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας αλλά και εκτός των ορίων της από χωριά του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Προς ολοκλήρωση βαίνουν και τα "Πρωτοκλήτεια".
Στο πλαίσιο αυτών των πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Πατρών, Εκδήλωση Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Οι εκδηλώσεις, όπως κάθε χρόνο, κορυφώνονται με το Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελείται το απόγευμα της παραμονής της εορτής (αύριο, στις 6 μ.μ., στο Νέο Ιερό Ναό Αγ. Ανδρέου), καθώς και με τον Όρθρο, την πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία και τη Δοξολογία, που πραγματοποιείται ανήμερα της 30ής Νοεμβρίου (έναρξη στις 7 π.μ., και πάλι, βέβαια, στο Νέο Ιερό Ναό). Το κλείσιμο των θρησκευτικών τελετών θα γίνει με τη λιτανεία, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά, μπροστά από την είσοδο του μεγαλοπρεπούς Ναού του Πολιούχου.

Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν οι Μητροπολίτες Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, καθώς και ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος (που φιλοξενείται τον τελευταίο καιρό στο Αίγιο).
από: pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.