HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Έγκλημα στην Ελλάδα Έχει Αλλάξει Δραματικά

του Άγγελου Τσιγκρή Το έγκλημα στη χώρα μας αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς: Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες, ενώ πρωτ...

του Άγγελου Τσιγκρή
Το έγκλημα στη χώρα μας αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς:
Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες, ενώ πρωτοφανή αύξηση καταγράφουν και όλοι οι υπόλοιποι ποιοτικοί και ποσοτικοί δέικτες του εγκλήματος.
Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες:
Οι Έλληνες αισθάνονται απροστάτευτοι. Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών. Το κράτος απουσιάζει. Η Ελλάδα θυμίζει ξέφραγο αμπέλι.
Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά:
Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν ή «συγχωνεύονται». Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.
Οι δείκτες της εγκληματικότητας αποτελούν την πλέον αξιόπιστη μονάδα μέτρησης των φαινομένων παθογένειας που ενδημούν σε μια κοινωνία.
Συνεπώς, προκειμένου να προληφθεί μια ακόμη μεγαλύτερη έξαρση της εγκληματικότητας στο άμεσο μέλλον, θα πρέπει να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση των δεικτών κοινωνικής παθογένειας σε μια Ελλάδα σε κρίση (οικονομική, θεσμική, ηθική…).
Υπάρχουν λύσεις για τον έλεγχο της αυξανόμενης εγκληματικότητας. Απαιτείται, όμως, πρώτα και κύρια βούληση για την εφαρμογή μιας ορθολογικής αντεγκληματικής πολιτικής, που θα στηρίζεται σε γερές τεχνοκρατικές βάσεις και όχι σε τυχαίες και αποσπασματικές ρυθμίσεις της στιγμής.
____________________
Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της χώρας μας στο Δίκτυο Πρόληψης της Εγκληματικότητας της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.