HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μ.Μπεκίρης : Ανάγκη δημιουργίας τομέα ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα

Οι κάτοικοι της Επαρχίας Καλαβρύτων έχουν την τύχη να ζουν σε μια από τις πιο προικισμένες με φυσικό πλούτο περιοχές της χώρας μας. Τα συγ...


Οι κάτοικοι της Επαρχίας Καλαβρύτων έχουν την τύχη να ζουν σε μια από τις πιο προικισμένες με φυσικό πλούτο περιοχές της χώρας μας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής είναι πολλά και τα οφέλη που θα έπρεπε να αποκομίζουν οι κάτοικοι πολλαπλά. Αυτό όμως δεν το έχουν αντιλήφθη οι Υπεύθυνοι του Υπουργείου Υγείας οι οποίοι αρνούνται να προχωρήσουν στην ίδρυση τομέα ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα ,παραβλέποντας τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής και τα δεδομένα διακομιδής και αντιμετώπισης των περιστατικών. Η έλλειψη αυτή γίνεται πιο έντονη το χειμώνα όπου βρίσκεται σε έξαρση ο χειμερινός τουρισμός και οι επισκέπτες στην περιοχή πολλαπλασιάζονται.
Στα αγωνιώδη ερωτήματα μας για την δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ με έδρα τα Καλάβρυτα ώστε να καλύπτετε όλος ο ορεινός όγκος της Αχαΐας το Υπουργείο συνεχίζει να κωφεύει απαντώντας γενικά και αόριστα και όχι συγκεκριμένα . Έχουν άραγε αναλογιστεί το έλλειμμα που δημιουργείται για τις ζωές των κατοίκων της πρώην επαρχίας Καλαβρύτων ;
Στα πλαίσια του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης είχε θέσει το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση με θέμα «Άμεση Ίδρυση παραρτήματος ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα».
Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:
«Απαντώντας στην ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από τον Βουλευτή κ. Μ. Μπεκίρη, σχετικά με τη λειτουργία Μονάδας ΕΚΑΒ στα Καλάβρυτα, σας γνωρίζουμε τα εξής:
Η ορεινή περιοχή του Δ. Καλαβρύτων εξυπηρετείται υγειονομικά από το Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων και το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας. Το Παράρτημα ΕΚΑΒ Πάτρας διαθέτει μεταξύ άλλων στο Κ.Υ. Κλειτορίας (2) διασώστες και (1) ασθενοφόρο πέραν της δύναμης που διαθέτει το εν λόγω Κέντρο Υγείας, δηλαδή (1) ασθενοφόρο και (3) πληρώματα.
Επίσης, το ΓΝ - ΚΥ Καλαβρύτων διαθέτει (2) ασθενοφόρα με (5) πληρώματα που έχουν εκπαιδευτεί όσον αφορά την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και στο ΕΚΑΒ Πάτρας. Η δε αξιοποίηση και λειτουργία των ασθενοφόρων των ανωτέρω δύο Κέντρων Υγείας καθώς και του προσωπικού τους γίνεται όπως ορίζουν οι διατάξεις της παραγράφου 11 του άρ. 7 του Ν. 1579/85 και της αρ. Α3β/οικ.8604/22/89 Υ.Α., σύμφωνα με τις οποίες τα ασθενοφόρα αυτοκίνητα και τα άλλα μέσα μεταφοράς των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, υπάγονται στη συντονιστική αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ και των Παραρτημάτων του. Κατά συνέπεια, τα ασθενοφόρα αυτοκίνητα τόσο των Νοσοκομείων όσο και των άλλων Υγειονομικών σχηματισμών, θα συντονίζονται και θα ελέγχονται από τα Παραρτήματα και τους Τομείς του ΕΚΑΒ, όπου λειτουργούν προκειμένου να υπάρχει πλήρης κάλυψη και αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών, και μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα.
Επιπλέον, έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο μας έργο που αφορά την προμήθεια νέων ασθενοφόρων αυτοκινήτων Κέντρων Υγείας για την περιοχή ευθύνης της 6"c ΥΠΕ, στα πλαίοια των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το εν Λόγω έργο αφορά την προμήθεια (10) νέων ασθενοφόρων για κάλυψη αναγκών υγειονομικών μονάδων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προϋπολογιζόμενης
δαπάνης 700.000€. Επίσης, έχει εγκριθεί από το Υπουργείο μας η ένταξη έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, που αφορά τη βελτίωση της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με ενίσχυση του στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ της περιοχής με (10) νέα ασθενοφόρα προϋπολογιζόμενης δαπάνης 700.000C Με την ολοκλήρωση των ανωτέρω προμηθειών αναμένεται τόσο n περαιτέρω ενίσχυση των τομέων ΕΚΑΒ Ν. Αχαΐας (Πάτρα-Αίγιο) όσο και του ΓΝ-ΚΥ Καλαβρύτων με νέα ασθενοφόρα αυτοκίνητα για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.»



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.