HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νικολάου Μαγκαφά - Μήνυμα για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου

του Νικολάου Μαγκαφά βοηθού Δημάρχου για θέματα παιδείας Γυμνασιάρχης του 8ου Γυμνασίου Πάτρας Αγαπητοί εκπαιδευτικοί Αγαπητοί μαθητές Ξ...



του Νικολάου Μαγκαφά
βοηθού Δημάρχου για θέματα παιδείας
Γυμνασιάρχης του 8ου Γυμνασίου Πάτρας

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί
Αγαπητοί μαθητές

Ξεροκέφαλος μήνας ο Νοέμβρης. Επιμένει να αντιστέκεται και κάθε χρόνο ξαναπερπατάει το μονοπάτι της εξέγερσης και της αντίστασης. Αυτός μας συγκεντρώνει κάθε 17η του Νοέμβρη στα σχολεία για να βαδίσουμε και μεις στα μονοπάτια της Ιστορίας.
Δεν είναι κι εύκολο πράγμα να γυρνάς 38 χρόνια πίσω ψάχνοντας για το χαμένο νήμα, για το κρυμμένο νόημα, για τη μετέωρη σύνδεση ανάμεσα στο τότε και στο τώρα. Όμως ενώ πολλά μεγάλα ιστορικά γεγονότα απομακρύνονται συχνά από τις καρδιές μας με το πέρασμα των χρόνων, αυτή η εξέγερση του Πολυτεχνείου, που έδωσε ¨κραυγή και αίμα¨ για να σαρωθεί η δικτατορία, διατηρεί τη ζωντάνια της. Δεν έγινε μια ακόμα μουσειακή επέτειος, αλλά διατηρεί κάτι από τη νιότη και τη φρεσκάδα των πρωταγωνιστών της.
Η 17η του Νοέμβρη παραμένει ένα σύμβολο της ιστορικότητας των αγώνων του παρελθόντος , αλλά μαζί και λυδία λίθος που μετρά τη δύναμη του κάθε αγώνα, της όποιας κόντρας σε ένα δραματικά «άδειο» σήμερα. Κάποιοι λένε ότι τα σύμβολα σήμερα, όπου κυριαρχεί η απομυθοποίηση κάθε είδους, δεν έχουν θέση. Λάθος. Σε εποχές που όλα γκρεμίζονται - ή ακόμα χειρότερο ολισθαίνουν επικίνδυνα- τα σύμβολα, μορφοποιημένα στη δυναμική των νέων καιρών, μπορούν να αποτελέσουν σταθερή αξιακή βάση, εφαλτήριο για νέους αγώνες κα ηρωισμούς της καθημερινότητας. Γι αυτό κάθε χρόνο θυμόμαστε τις μεγάλες επετείους: γιατί το λουλούδι εις μνήμην δεν έχει μαραθεί. Είναι εκεί , αειθαλές , και για να δίνει νόημα στους αγώνες μας και για να μας θυμίζει σταθερά ότι αυτός ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.