HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

To ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS στο Σύνταγμα

του Νίκου Κυριαζή  Μόλις επέστρεψα από την πραγματικά μεγαλειώδη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και έκπληκτος διαβάζω και ακούω: "εμ...


του Νίκου Κυριαζή 
Μόλις επέστρεψα από την πραγματικά μεγαλειώδη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας και έκπληκτος διαβάζω και ακούω: "εμπόλεμη ζώνη η Αθήνα" "φλέγεται το κέντρο" "πεδίο μάχης η Αθήνα".  
Ναι δυστυχώς επεισόδια έγιναν από μια μικρή, πολύ μικρή ομάδα γνωστών εντεταλμένων "μπαχαλάκιδων" σε δυο-τρεις μεριές και κυρίως στην πλευρά του γνωστού οδοφράγματος της αστυνομίας. 
Σε καμία περίπτωση όμως δεν ήταν εκτεταμένα, δεν είχαν καμία σχέση με άλλες φορές και ήταν μια "μονότονη" ανταλλαγή μολότοφ από την μια και κροτίδων από την άλλη για 3-4 ώρες. Να σημειώσουμε ότι η στάση της αστυνομίας δεν είχε καμία σχέση με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, δεν έκανε γενικευμένες επιθέσεις και κρατούσε κυρίως αμυντική τακτική.
Δεν ξέρω αν αυτό ήταν απόρροια της πρόσφατης αλλαγής στην ηγεσία της αστυνομίας η αλλαγή τακτικής από την πολιτική ηγεσία υπό τον φόβο γενικευμένης σύρραξης με την συμμετοχή και του απλού πλέον κόσμου....
Αυτά για τα επεισόδια γιατί όσοι δεν τα ζήσατε θα τρομοκρατηθείτε από τον τρόπο παρουσίασης τους από τα Μ.Μ.Ε.
Η ουσία είναι ότι η σημερινή (19/10) συγκέντρωση ήταν η μεγαλύτερη σε όγκο της τελευταίας 20ετίας (όσο τουλάχιστον μπορώ να θυμηθώ).
Μια ειρηνική διαμαρτυρία με ζωηρό παλμό σε ένα πολύχρωμο ποτάμι με την κορυφή του  στον Σύνταγμα και την "ουρά" να περιμένει ακόμα στο Πεδίο του Άρεως, με έξυπνα συνθήματα, θυμό και αγανάκτηση. 
Συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές έδωσαν βροντερό "παρών".
Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν όλη η Αθήνα, όπως έπρεπε να είναι. Ήταν όμως μια ηχηρή ομοβροντία εκατοντάδων χιλιάδων μπροστά στην λαίλαπα της φεουδαρχίας, την απαξίωση της ίδιας μας της ζωής  και της αξιοπρέπειας μας.

Ελπίζουμε και συνεχίζουμε....

 ακολουθούν φωτό από ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS







Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.