HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ:Ισχυρό ενδιαφέρον γαλακτοπαραγωγών για συνεργασία με ΕΑΣ Καλαβρύτων

Παράγει ποιοτικά προϊόντα από ελληνικό ζωικό κεφάλαιο, ενισχύει έτσι το εισόδημα των παραγωγών, «βγάζει» σημαντικά κέρδη, διαθέτει ακίνητη π...

Παράγει ποιοτικά προϊόντα από ελληνικό ζωικό κεφάλαιο, ενισχύει έτσι το εισόδημα των παραγωγών, «βγάζει» σημαντικά κέρδη, διαθέτει ακίνητη περιουσία και το κυριότερο είναι οικονομικά υγιής.



Ο λόγος για την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, που αν και σε ορεινή περιοχή κατορθώνει πολλά, και κρατά το έμψυχο δυναμικό της περιοχής στο τόπο που γεννήθηκε. Όλα τα παραπάνω στοιχεία που προαναφέραμε καθιστούν την επιτυχημένη συνεταιριστική οργάνωση από τα Καλάβρυτα, υπόδειγμα επιχείρησης, που σέβεται τόσο τον πέλατη – καταναλωτή, όσο και τα μέλη της.

Παράλληλα, δημιουργεί το πολυπόθητο… «καλό όνομα» που τόσο επιζητούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις, με δραστηριότητα στον κλάδο των τροφίμων και δη των γαλακτοκομικών.

Το αποτέλεσμα; Προφανές, καθώς όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαβρύτων Παύλος Σατολιάς, οι πιο πολλές Ομάδες Παραγωγών κι όχι μόνον, που δραστηριοποιούνται στην γαλακτοπαραγωγή, τόσο στο νομό Αχαΐας αλλά και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, επιδιώκουν συνεργασία με την ΕΑΣ Καλαβρύτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οργάνωση θ’ απορροφήσει εφέτος 1.500 τόνους γάλα, σε σχέση με πέρσι, ήτοι 10% αύξηση, σε μια προσπάθεια να στηρίξει τους κτηνοτρόφους περαιτέρω.


Στοιχεία για την ΕΑΣ

Με Μετοχικό Κεφάλαιο 1.555.518 ευρώ ( 36 μερίδες) και τζίρο 20 εκατ. ευρώ περίπου κατ’ έτος, η ΕΑΣ Καλαβρύτων παράγει Φέτα ΠΟΠ. από αιγοπρόβειο γάλα, Γίδινο Τυρί, Γκίζα, Μυζήθρα ξερή, Hμίσκληρο τυρί (Φρουμαέλλα), Βούτυρο γάλακτος, Ανθότυρο, Γιαούρτι.

Η περιουσία της εκτιμάται περί τα 6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη της την τελευταία δεκαετία ανέρχονται συνολικά σε 5.610.000,00 ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του οδηγού in-gourmet.gr.

Η ΕΑΣ είναι δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1963 έχει περιφέρεια τη γεωγραφική περιοχή η οποία ορίζεται από τα διοικητικά όρια του Νομού Αχαΐας και έχει ως μέλη της σήμερα 36 πρωτοβάθμιους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Σ’ αυτό το πλαίσιο συγκεντρώνει το αιγοπρόβειο γάλα από κτηνοτροφικές μονάδες παραγωγών μελών της στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων καθώς και από παραγωγούς των ορεινών περιοχών των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας και Ηλείας το οποίο επεξεργάζεται και παράγει τυροκομικά προϊόντα.

Διαθέτει σύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής τυροκομικών προϊόντων που λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές των εθνικών κανονισμών και της Ε.Ε. με εφαρμογή συστημάτων HACCP και ISO 9001 , Βιολογικό καθαρισμό των αποβλήτων , Μονάδα Ψυκτικών Θαλάμων για την συντήρηση και αποθήκευση των προϊόντων της.

Τα προϊόντα της διατίθενται στην εγχώρια αγορά, ενώ για την εξυπηρέτηση των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής διαθέτει:

- Δύο συγκροτήματα αποθήκευσης και παραγωγής μιγμάτων ζωοτροφών

-Τέσσερα υποκαταστήματα εμπορίας ζωοτροφών, λιπασμάτων και πολλαπλασιαστικού υλικού στα Καλάβρυτα, την Κλειτορία, την Ψωφίδα και τη Δάφνη.

-Κατάστημα πώλησης κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων στα Καλάβρυτα.

-Κατάστημα λιανικής πώλησης των τυροκομικών της προϊόντων στα Καλάβρυτα.

Με το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει, παρέχει συμβουλές και βοηθά στην αντιμετώπιση προβλημάτων και υποστηρίζει τους αγροτοκτηνοτρόφους σε θέματα επιδοτήσεων , επενδυτικών προγραμμάτων κ.α.

Η ΕΑΣ Καλαβρύτων συμβάλλει καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής απασχόλησης και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα στον έλληνα καταναλωτή.

Η μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάζει δίνουν τη δυνατότητα για την περαιτέρω επενδυτική δραστηριότητα και ανάπτυξή της καθώς και την ασφάλεια των κτηνοτρόφων της περιοχής.

Η Οργάνωση απασχολεί, τέλος, 17 μόνιμους υπαλλήλους (5 ΠΕ 1ΤΕ 5 ΔΕ 6 ΥΕ) και 50 εποχιακούς εργατοτεχνίτες.


από: paseges.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.