HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Η Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου" από τους "Αγανακτισμένους Πολίτες Καλαβρύτων"

Συνεχίζοντας την Δράση τους οι "Αγανακτισμένοι Πολίτες Καλαβρύτων" διοργανώνουν εκδήλωση στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας την Πέμπ...

Συνεχίζοντας την Δράση τους οι "Αγανακτισμένοι Πολίτες Καλαβρύτων" διοργανώνουν εκδήλωση στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 με την προβολή του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου "Η Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου"



Ο Στέλιος Κούλογλου, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο-ομολογία του John Perkins («Confessions Of An Economic Hitman») αλλά και την ίδια τη μαρτυρία του Αμερικανού πρώην πράκτορα προκειμένου να ρίξει φως 'με ονόματα και διευθύνσεις' σε θέματα όπως το παρασκήνιο και τις τεχνικές του αμερικανικού επεκτατισμού, το συνεχώς διευρυμένο παγκόσμιο φαινόμενο της φτώχειας, την αλήθεια πίσω από τα τεράστια χρέη των χωρών του τρίτου κόσμου, τις κρυφές αιτίες του πολέμου στο Ιράκ, το ρόλο των τσακαλιών της CIA και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Στην αλυσίδα των καθηλωτικών μαρτυριών τόσο του Perkins όσο κι αρκετών ακόμα εμπλεκομένων, δε λείπουν σημαντικές πληροφορίες για μυστηριώδη αεροπορικά δυστυχήματα που στέρησαν τη ζωή σε πολιτικούς ηγέτες της λατινικής Αμερικής οι οποίοι τόλμησαν να αντιταχθούν στα οικονομικά επεκτατικά σχέδια των Η.Π.Α.

Η «Εξομολόγηση Ενός Οικονομικού Δολοφόνου» συνδυάζει με έξυπνο κι ενίοτε ειρωνικό τρόπο αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις, δραματοποιημένες σκηνές γυρισμένες σε στυλ film noire και προπαγανδιστικά σποτ της αμερικανικής τηλεόρασης για να καταλήξει στην ενώπιον κοινού απολογία του ίδιου του Perkins στο Ecuador. Το αθέατο πρόσωπο της αμερικανικής ηγεμονίας, σκιαγραφημένο απ' τη στρατολόγηση των 'οικονομικών δολοφόνων' ως την υλοποίηση των τελικών σχεδίων αποδίδεται ανάγλυφα και κατανοητά. Σε μία εποχή που το απρόσωπο 'εκείνοι' οριοθετεί την άγνοια των πολιτών κι αποτελεί την ιδανικότερη κάλυψη για τους πραγματικούς υπαιτίους, το νέο ντοκιμαντέρ του Κούλογλου έρχεται να ξεδιαλύνει μυστήρια και υποθέσεις. Μία ταινία τεκμηρίωσης που αξίζει και πρέπει να την δουν όλοι όσοι δε θέλουν να αρκούνται στο αόριστα καταγγελτικό 'εκείνοι'.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.