HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση από το Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών

Ένα εξαιρετικό Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ξεκινά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών. Το Πρόγραμμα εξ Αποστάσεω...

Ένα εξαιρετικό Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης ξεκινά από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών.



Το Πρόγραμμα εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης εντάχθηκε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσπάθειας που ξεκίνησε το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Οκτώβριο του 2001, σε συνέχεια της υλοποίησης των προγραμμάτων του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, (ΕΠΕΑΚ Α΄) εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και Συμπληρωματικής Εκπαίδευσης, υπό την οργάνωση και επίβλεψη του Καθηγητή κ. Π. Ε. Πετράκη, Επιστημονικού Υπευθύνου του Προγράμματος, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στις σύγχρονες και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας για μάθηση, μέσω εναλλακτικών προγραμμάτων εκπαίδευσης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν από ένα εύρος 150 προγραμμάτων που διεξάγονται αποκλειστικά εξ' αποστάσεως και οδηγούν στη χορήγηση Πιστοποιητικού Εξειδίκευσης ή Επιμόρφωσης.

Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
Η διδασκαλία στα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΚΕΚ διεξάγεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, προσφέροντας στον εκπαιδευόμενο «αυτονομία», δηλαδή δυνατότητα μελέτης ανεξαρτήτως περιοριστικών παραγόντων, όπως η υποχρέωση της φυσικής του παρουσίας σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.

Παράλληλα, παρέχεται πλήρης και καθημερινή εκπαιδευτική υποστήριξη από άρτια καταρτισμένους εκπαιδευτές. Ο εκπαιδευόμενος δηλαδή μπορεί να απευθύνεται ηλεκτρονικά στον ορισμένο εκπαιδευτή του, μέσω ενσωματωμένου στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού συστήματος επικοινωνίας, για την άμεση επίλυση αποριών σχετιζόμενων με τα μαθήματα και τις ασκήσεις αξιολόγησης.

Η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται μέσω εκπαιδευτικής πλατφόρμας, η οποία αντιστοιχεί σε ένα δικτυακό σύνδεσμο. Κάθε εκπαιδευόμενος με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών μπορεί να εισέρχεται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα οποιαδήποτε χρονική στιγμή και από οπουδήποτε το επιθυμεί.

Το εκπαιδευτικό υλικό των προγραμμάτων διατίθεται σταδιακά (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή), ανά διδακτική ενότητα, μέσω ειδικά διαμορφωμένων ηλεκτρονικών τάξεων. Κατά την εξέλιξη κάθε μαθήματος αναρτώνται επίσης σε σχετικό link οι απαραίτητες για την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας ανακοινώσεις και εξετάσεις.

Κάθε βδομάδα, ο εκπαιδευόμενος καλείται να μελετήσει ένα συγκεκριμένο μέρος της ύλης, στο οποίο και εξετάζεται μέσω ενός τεστ αξιολόγησης που αναρτάται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα και το οποίο θα πρέπει να υποβάλλεται μέσα στα χρονικά περιθώρια που του έχει θέσει ο εκπαιδευτής του μαθήματός. Επίσης, εφόσον το απαιτεί η φύση του μαθήματος, ο συμμετέχοντας θα πρέπει να παραδώσει και μια τελική εργασία στην οποία και βαθμολογείται με συντελεστή βαρύτητας. Η χορήγηση του τίτλου σπουδών πραγματοποιείται, σε περίπτωση που ο εκπαιδευόμενος λάβει σε όλα τα μαθήματα του Προγράμματος βαθμό μεγαλύτερο ή ίσο του 50%. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκπαιδευτική διαδικασία παρέχονται στον οδηγό σπουδών του εκάστοτε Εκπαιδευτικού Προγράμματος.

Τέλος, στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει η Υπηρεσία e-learning του ΚΕΚ του ΕΚΠΑ για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει στους εκπαιδευόμενους, αλλά και διάθεση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων που συνδέονται πλήρως με την αγορά εργασίας και τις ιδιομορφίες της, έχουν τεθεί σε εφαρμογή έρευνες αξιολόγησης, ενώ η επικοινωνία που πραγματοποιείται στο τέλος του Προγράμματος με τυχαία επιλεγμένους εκπαιδευόμενους συμβάλλει προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.
Οι τίτλοι προγράμματος:
1 Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων
2 Marketing και Πωλήσεις
3 Χρηματοοικονομική και Τραπεζική
4 Λογιστική Κατεύθυνση
5 Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
6 Επιχειρησιακός Σχεδιασμός και Ανάπτυξη
7 Προσωπικές Ικανότητες
8 Περιβάλλον και Ανάπτυξη
9 Υγεία
10 Παιδαγωγικά
11 Τουριστικά
12 Aλλοι Τομείς
13 Επαγγελματική Κινητικότητα
14 Επιχειρηματικότητα
15 Business Intelligence and Business Analytics
16 Ειδική Αγωγή
Αίτηση Συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν απόφοιτοι ΑΕΙ / ΤΕΙ και απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχετική εργασιακή εμπειρία στο http://elearn.elke.uoa.gr/elearn/index.php

Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων 28/10/2011 – Έναρξη Μαθημάτων 31/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.