HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο πρώτος επίσημος ονομαστικός κατάλογος Γερμανών εγκληματιών πολέμου

του Αλέξανρου Κουτσομητρόπουλου   Ένας πρόχειρος – πολύ μικρός- και επιλεκτικά διαλεγμένος – ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ – κατάλογος κατηγορούμενων Γερμανώ...

του Αλέξανρου Κουτσομητρόπουλου  
Ένας πρόχειρος – πολύ μικρός- και επιλεκτικά διαλεγμένος – ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟΣ – κατάλογος κατηγορούμενων Γερμανών Εγκληματιών Πολέμου που "έδρασαν" στην Ελλάδα ( ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ 800 ΥΠΟΠΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ¨ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ



Η κυρία Φωτεινή Τομαή ( πρώην σύζυγος του κ. Ν. Κωνσταντόπουλου ) , διευθύντρια του ¨Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου των Εξωτερικών ¨ , η οποία στο παρελθόν έχει κάνει σειρά από δημοσιεύσεις για το αναμφισβήτητο Ολοκαύτωμα των Εβραίων στην Ελλάδα από τις Ναζιστικές – Γερμανικές δυνάμεις κατοχής στην Ελλάδα …,

Το έχω ξαναγράψει , η κ. Φ.Τ. η οποία στην κρίσιμη χρονιά ( 2000 ) που παιζόταν η δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου με την απόφαση δικαίωσης τους από την Ολομέλεια του Άρειου Πάγου , την ίδια περίοδο που οι ΗΠΑ πίεζαν τη Γερμανία να καταβάλει –πρόσθετες- αποζημιώσεις σε επιζώντες Εβραίους των Στρατοπέδων καταναγκαστικής εργασίας , πήγε στην Αμερική ΟΧΙ για να προβάλει τα συνολικά αιτήματα για Ελληνικού λαού για Επανόρθωση – Αποζημίωση , ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ¨ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ¨ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ ! –Μ Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΗΚΕ , αλλά για πει ΜΟΝΟ ( και να προσφέρει τα σχετικά ντοκουμέντα ) να επιστραφεί το κατασχεθέν από τους Ναζί ¨ Αρχείο της Ισραηλίτικης Κοινότητας της Θεσσαλονίκης ¨ …,

Η κυρία Φωτεινή Τομαή , η οποία έχει ¨στην διάθεση της¨ το τεράστιο αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών και ασκεί με αυτά τα υλικά ¨δημοσιογραφία¨ ( μέσα κυρίως από τις στήλες του ¨Βήματος¨ ) με ότι θέμα η ίδια επιλέγει από το διαθέσιμο αρχείο ¨της¨, χωρίς να υπάρχει , ούτε να εγείρει κανείς , θέμα ¨δεοντολογίας¨… ( ! )

Σήμερα μετά από τόσο ντόρο που είχε δημιουργηθεί για τα Ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα με το αίτημα πολλών πολιτών για δημοσιοποίηση – ( το οποίο επαναλαμβάνω επίσης στην σχετική αρθρογραφία μου των τελευταίων 34 χρόνων ) του καταλόγου -800- Γερμανών υπόπτων εγκληματιών πολέμου ( κατάλογο που παρέλαβε το 1960 η Γερμανία ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΩΣ ΘΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΙΩΞΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ - ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΩΩΣΕ- ΟΛΟΥΣ - ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ¨ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ¨ ! ) , αποφάσισε – να προχωρήσει , και πάλι μέσα από τις στήλες του ¨Βήματος¨ , στην –επιλεκτική- δημοσιοποίηση - κάποιων - υποθέσεων του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ , με 107 από τα 800 ονόματα ( ! ) που παρέδωσε στην Γερμανία το Ελληνικό Γραφείο Δίωξης Εγκληματιών Πολέμου ( που βρίσκεται στα αρχεία του ΥΠΕΞ ΕΔΩ ΚΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ , δημοσιοποίηση , χωρίς τα πλήρη στοιχεία τους , όπως και της ιστορίας των Ολοκαυτωμάτων που συμμετείχαν , κάποιο μάλιστα από τα ονόματα που ¨αποκαλύπτονται ¨ είχαν ήδη σκοτωθεί κατά την διάρκεια του πολέμου ή καταδικαστεί από την Συμμαχική δικαιοσύνη στις δίκες της Νυρεμβέργης που ακολούθησαν την αρχική).

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΟΛΟΓΟ 107 ΥΠΟΠΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , σύμφωνα με την –επιλεκτική- περιγραφή και επιλογή της κυρίας Φωτεινής Τομαή:
1. Ηλεία (Κουρτέσι ). Κατηγορούµενος ο αρχιλοχίας Hans Holle για φόνους αµάχων και πυρπόληση οικιών ως αντίποινα στη δράση ανταρτών της περιοχής. Γαστούνη. Κατηγορούµενος ο υπολοχαγός Max Schefed για τον φόνο εξ επαφής µε περίστροφο του Αγγελου Θεοδωρόπουλου στον σιδηροδροµικό σταθµό της πόλης την ύστατη στιγµή που εγκατέλειπαν τα γερµανικά στρατεύµατα τη χώρα.
Κυλλήνη. Κατηγορούµενος ο δεκανέας Irich Breika για βασανιστήρια εις βάρος αµάχων.
Πύργος. Ο µεταφραστής Herman Wagner για συλλήψεις, βασανιστήρια και πλιάτσικο οικιών.
Καστρίτσιον. Κατηγορούµενοι ο συνταγµατάρχης Wolfinger, στρατιωτικός διοικητής Πατρών, ο υποπλοίαρχος του γερµανικού Ναυτικού Grohman και ο ανθυπολοχαγός της SD Pless για εµπρησµούς.
2. Μεσσηνία (Καλαµάτα). Κατηγορούµενοι: Ο ταγµατάρχης Schmidt και ο υπολοχαγός Pipkoln για παράνοµες συλλήψεις και εκτελέσεις οµήρων. Ο λοχίας Bauer για άσκηση τροµοκρατίας και εκτελέσεις οµήρων, ο στρατηγός Von Zesuir, ο ναύαρχος Gelvach και ο αρχιλοχίας της Γκεστάπο Jioseph Leger. Επίσης ο λοχαγός George Offermann, όλοι τους για µαζικές εκτελέσεις αµάχων, ο δε τελευταίος για πυρπόληση ιστορικής µονής στην περιοχή.
3. Ηπειρος (Κοµµένο Αρτας). Κατηγορούµενοι ο στρατηγός Von Stettner και ο ταγµατάρχης Fahnler του τάγµατος Εντελβάις για µαζικές εκτελέσεις (πάνω από 318 θύµατα, µεταξύ αυτών 66 µικρά παιδιά), βιασµούς και δολοφονίες γυναικών και πυρπόληση 300 οικιών. Από τα γνωστότερα εγκλήµατα στη διάρκεια του πολέµου που έκαναν τον γύρο του κόσµου για τη θηριωδία των ναζιστών.
Χωριά Αγνάντα, Καταρράκτης, Κ ουκούλια, Κτιστάδες, Γραικικό, Ράµια, Μικροκκλησιά, Μονόλιθο, Πλατανούσσα. Κατηγορούµενοι οι στρατηγοί Hubert Lanz και Ritter von Stettner, ο ταγµατάρχης Zockbanm, δηµαρχεύων στην πόλη των Ιωαννίνων, και οι υπολοχαγοί Hotzer, Sommer και Damm για µαζικές εκτελέσεις πολιτών, πυρπολήσεις και απάνθρωπα βασανιστήρια.
4. Εύβοια (Ροβιές). Κατηγορούµενοι:
Ο υπολοχαγός Kleinert και ο λοχίας W. O. Coodgsesle για πλιάτσικο και πλήρη ισοπέδωση του χωριού ως αντίποινα σε αντιστασιακές πράξεις ανταρτών της περιοχής.
5. Καστοριά. Ο διοικητής της πόλης Hauptmann Benner για εκτελέσεις πολιτών µόλις εγκαταστάθηκε στην πόλη, προς εκφοβισµό.
Κλεισούρα. Κατηγορούµενος ο υπολοχαγός Hildembrandt για συλλήψεις, βασανιστήρια, εκτελέσεις και πλιάτσικο. 6. Θεσσαλία (Ελασσόνα). Κατηγορούµενος ο ταγµατάρχης Antonio Fetsi, δηµαρχεύων στην πόλη, για τροµοκρατία εις βάρος του πληθυσµού και πλιάτσικο οικιών.
7. Αιτωλοακαρνανία (Αράχοβα). Κατηγορούµενοι ο λοχαγός Holl Hann Hauptman, o υπολοχαγός Hilbig και οι Willy Yannis και Karl Paar για πυρπολήσεις, συλλήψεις και εκτελέσεις οµήρων και θυµάτων καταναγκαστικής εργασίας. 8. Θεσσαλονίκη. Κατηγορούµενος ο λοχαγός Paul Herle ή Hertea για δολοφονίες και βασανιστήρια αµάχων.Κατηγορούµενος ο αξιωµατικός SD της Γκεστάπο Tony Kramer για εκτελέσεις αθώων στις φυλακές Βαγιάνο και Παύλου Μελά, βασανιστήρια και υφαρπαγή λύτρων.
Κατηγορούµενοι οι αξιωµατικοί Brunner των Ες-Ες και Stroop, καθώς και ο πολιτικός σύµβουλος Merten για δολοφονίες και εκτοπισµό εβραίων της πόλης. Οι Meissner, Kuhn, Wagner, Donnestag και Wentzel για λεηλασίες και οι Ες-Ες Gierbin, Dagatz, Boudourian (µεταφραστές), οι λοχίες Tsita, Boehn, Linermann, Brunbach, Jacombo, Pitchohans, Manjik, Feizler, Portik και Bayier για βασανιστήρια εις βάρος αµάχων.
Κατηγορούµενος ο λοχαγός Hilbing για δολοφονίες και πυρπόληση 15 οικιών στην Καλαµαριά.
Κατηγορούµενος ο διαβόητος αξιωµατικός των Ες-Ες Wiessliscennyi για τον εκτοπισµό 54.000 εβραίων της πόλης και άλλων 10.000 από την υπόλοιπη Ελλάδα. Ολοι τους, πλην ελαχίστων, εξοντώθηκαν στα κρεµατόρια του Αουσβιτς - Μπιρκενάου.
Κατηγορούµενος ο ταγµατάρχης Gruhn, ο επικεφαλής της Γκεστάπο Max Steindorf και ο υπολοχαγός των Ες-Ες Herte για παράβαση του κοινού Ποινικού Κώδικα: κλοπές, αφαίρεση ιδιωτικής περιουσίας, βασανιστήρια.
9. Κρήτη Τυµπάκι. Κατηγορούµενοι οι στρατιωτικοί µηχανικοί Konman και Ramps για απάνθρωπη συµπεριφορά εις βάρος εργαζοµένων σε καταναγκαστικά έργα στην οµώνυµη στρατιωτική βάση. Κοξαρέ. Κατηγορούµενοι ο λοχαγός Tecker και ο αστυνοµικός διευθυντής Eugen Kiesling για πλιάτσικο και ανατίναξη µε χειροβοµβίδες ολόκληρου του οικισµού, µαζί µε το σχολείο και την εκκλησία, καθώς και µαζικές δολοφονίες. Τύλισσος. Κατηγορούµενοι για δολοφονίες αµάχων, οµηρεία, βασανισµούς και πλιάτσικο οι δηµαρχεύοντες Johan Leuzer και λοχαγός Pretz, καθώς και ο λοχίας Ernest Mann.
Γερµιάδες. Για δολοφονίες και βάναυσες πράξεις εις βάρος αµάχων ο Ιταλός Antonio Giabriello και ο λοχίας Fritz Schubert, ο δηµαρχεύων Kaizer και ο Hans Sauts.
Κίσσαµος. Κατηγορούµενοι ο στρατηγός Krinppe και ο συνταγµατάρχης Berker για εκτελέσεις αµάχων, καταστροφές οικισµών, πλιάτσικο, βασανιστήρια. Ηράκλειο. Κατηγορούµενος ο δηµαρχεύων στην πόλη στρατηγός Müller για εγκλεισµούς αµάχων, εκτελέσεις οµήρων σε αντίποινα, πυρπολήσεις και λεηλασίες οικιών.
Βούτες. Κατηγορούµενοι ο υπολοχαγός Zauner και ο σωµατάρχης Anton Kurta, συνεργάτες του Müller, µε τις ίδιες κατηγορίες.
Χανιά (Κάνδανος). Κατηγορούµενοι ο στρατιωτικός διοικητής Κρήτης, στρατηγός Student και ο λοχαγός Nieber για µαζικές εκτελέσεις των κατοίκων του χωριού και για την πλήρη ισοπέδωσή του Χανιά (Κάνδανος). Κατηγορούµενοι ο στρατιωτικός διοικητής Κρήτης, στρατηγός Student και ο λοχαγός Nieber για µαζικές εκτελέσεις των κατοίκων του χωριού και για την πλήρη ισοπέδωσή του. Γραµβούσα. Κατηγορούµενος ο γκεσταπίτης Fred Spaher για εγκλεισµό και βασανιστήρια ανύποπτων πολιτών. Καστέλλι. Κατηγορούµενος ο ZepRaitz για βάναυση συµπεριφορά εις βάρος πολιτών.
Σητεία. Κατηγορούµενος ο υπολοχαγός Fritz Pach της Γκεστάπο και ο στρατιώτης Alexander Manat για πλιάτσικο. Φουρνιές. Κατηγορούµενοι οι Willy Haptmann, Herbert Zeiman και Helmont Kluck για µαζικές εκτελέσεις οµήρων.
∆ιαβόητοι υπήρξαν επίσης οι εγκληµατίες Hartman, σωµατώδης, ξανθός ηλικίας 42-45 ετών, γεννηµένος στη Θεσσαλονίκη, µυστικός πράκτωρ που µιλούσε ελληνικά, ιταλικά, βουλγαρικά και αραβικά, και ο στρατηγός Andrae Waldemar, που έδρασε και στην Αθήνα. Επίσης οι Trüber, Lemm, Betmann και Eibe.
ΑΘΗΝΑΟι δήµιοι της ΚαισαριανήςΚ ατηγορούµενοι συνολικά 16, οι: Shuster ή Boster και Hans Sanders, στελέχη της Γεωργικής Σχολής στο Μαρούσι, για ιδιαζόντως ειδεχθείς δολοφονίες ακόµη και ανηλίκων (ενός δεκαεπτάχρονου παιδιού γιατί τόλµησε να κόψει µια ντοµάτα να τη φάει...).
Οι αξιωµατικοί των Ες-Ες Karl Wanei (Βύρωνας), της Λουφτβάφε στρατηγός Felmy (εκτελέσεις 200 στην Καισαριανή, άλλων 50 τον Σεπτέµβριο του ‘44, καθώς και 15 απεργών της Siemens, εγκλεισµούς στο Χαϊδάρι κτλ.), ο ΕςΕς Fritz Beke για τη σύλληψη και εκτέλεση της αγωνίστριας Λέλας Καραγιάννη (τα δύο της παιδιά διέφυγαν την εκτέλεση), ο στρατιώτης Eugen Herbutt, o στρατηγός Ratke, ο κτηνίατρος Karl Külm για τη σύλληψη 200 και την εκτέλεση 15 στην περιοχή Νέα Σφαγεία, ο αξιωµατικός της Αεροπορίας Doeninger (Φάληρο, Σκαραµαγκάς), ο Ες-Ες Franz Schubert για εγκλήµατα στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Επίσης ο ανθυπολοχαγός Karl Fischer, δικηγόρος από το Βερολίνο και διοικητής του στρατοπέδου, για βασανιστήρια και εκτελέσεις οµήρων, όπως και οι απλοί στρατιώτες Kowatz και Smitzer. Τις ίδιες κατηγορίες αντιµετώπισε και ο προκάτοχος του Fischer, ταγµατάρχης Ratomsky, διοικητής στο Χαϊδάρι µεταξύ Οκτωβρίου 1943 και Απριλίου 1944.
∆ιαβόητος πλέον όλων ήταν όµως ο στρατηγός των Ες-Ες και διοικητής του σώµατος για όλη την Ελλάδα Simana, ευθυνόµενος για τα µπλόκα στον Βύρωνα και στην Κοκκινιά και τις συλλήψεις ελλήνων εβραίων. Για τη σύλληψη των εβραίων της Αθήνας ειδικότερα ασχολήθηκε προσωπικά ο ταξίαρχος και ανώτατος αξιωµατικός των Ες-Ες στην Ελλάδα Stroop.
Κατηγορία για υποχρέωση του πληθυσµού σε καταναγκαστική εργασία αντιµετώπισε και ο στρατηγός Speider, επικεφαλής των γερµανικών δυνάµεων κατοχής της χώρας.


Σε κάθε περίπτωση , η σημερινή έστω και πολύ , ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ - ΥΠΟΠΤΑ ΑΡΓΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ¨ΕΛΛΗΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ¨ , επιλεκτική δημοσιοποίηση , με τον πετυχημένο αλλά παραπλανητικό τίτλο που δόθηκε στο "ΒΗΜΑ"( διότι δεν πρόκειται -ΜΟΝΟ- για ¨ Έναν Ηρώδη για το μαρτυρικό χωριό του ΚΟΜΜΕΝΟΥ ¨ – ΑΛΛΑ ¨ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΡΩΔΗ ΠΟΥ ΕΔΡΑΣΕ ΣΕ –ΟΛΗ- ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …¨ ) είναι θετική . Για αυτό και αναδημοσιεύω και εύχομαι να αναδημοσιεύσουν και άλλοι , με τις ¨απαραίτητες διευκρινήσεις¨ που προσπάθησα να δώσω.

Το αίτημα όμως είναι σήμερα , ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ –ΟΛΟΣ- Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ – ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ – ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΝΑ ΖΗΤΗΘΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ – ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ – ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΣΘΗΚΕ – ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΗΚΕ – ΚΑΝΕΝΑΣ – ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟ – ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ- ΠΩΣ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ¨ΝΟΜΙΜΑ ¨ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ …

Δηλαδή το κάψιμο σπιτιών και ανθρώπων-αμάχων - με σκόνη φωσφόρου ( με φλογοβόλα ) , το ξεκοίλιασμα εγκύων και το κάρφωμα βρεφών με ξιφολόγχες αποτελούσαν νόμιμες ενέργειες του πολιτισμού για τον οποίο η Γερμανία επαίρεται πως διαθέτει , πολύ περισσότερο μάλιστα από άλλους ¨υποανάπτυκτους λαούς¨.


Ο "αντιφασίστας" μάλιστα υπουργός δικαιοσύνης μας , κ. Καστανίδης , προχώρησε σχεδόν με κρυφή εμβόλιμη διάταξη σε άλλο νόμο , στην υποκριτική ¨Ανασύσταση του Ελληνικού Γραφείου Δίωξης Εγκληματιών Πολέμου¨ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΕ Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ¨ ( όπου στάλθηκαν οι σχετικοί 800 φάκελοι του με τους υπόπτους –κατηγορούμενους Γερμανούς στην Γερμανική ¨δικαιοσύνη¨ για τα ¨περαιτέρω …¨ ) για να διωχθούν 95χρονοι Ναζί ( ! ) , μετά από απαίτηση της Ισραηλινής Κοινότητας της Ελλάδας , η οποία υποπτεύεται πως έχει βρεθεί ο συνεργός του Μ. Μερτεν , Αλόις Μπρούνερ στην εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και επιθυμεί να δικαστεί στην Ελλάδα. Προχωρώντας όμως ο κ. Καστανίδης στην ανασύσταση του γραφείου ΔΕΝ ζήτησε παράλληλα να επιστρέψει η Γερμανική ¨δικαιοσύνη¨ ΜΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ τους 800 φακέλους που είχε παραλάβει το 1959-1960 ! Προφανώς , διότι δεν του πέρασε καθόλου από το μυαλό να δικαστεί κάποιος Γερμανός για εγκλήματα απέναντι σε Έλληνες στην διάρκεια του Β΄Π.Π. . αλλά…

Και είναι απορείας άξιο ( ; ) το γεγονός ότι ΚΑΝΕΝΑ κόμμα – δεξιό – αριστερό ( σύμφωνα με τον επίσημο - αυτοπροσδιορισμό τους - … ) δεν κατήγγειλε την υποκρισία αυτή , θέτοντας το ζήτημα σε σωστή βάση.

Λίγο αργότερα ο κ. Καστανίδης , πριν λίγες εβδομάδες , ο ¨αντιφασίστας κ. Καστανίδης ¨ απέδωσε τιμητικά την Ελληνική υπηκοότητα σε 400 επιζώντες των στρατοπέδων Εβραίους , πρώην συμπολίτες μας , που μετά τον πόλεμο δεν διαμένουν στην Ελλάδα. Προσωπικά δεν θα είχα τίποτα ενάντια σε αυτές τις ενέργειες , ΕΑΝ γινόντουσαν μέσα στα πλαίσια ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ .

Όπως και τέσσερις μεγάλες ¨Συμμαχικές μας ¨ , η Ισραηλινή Κοινότητα της Ελλάδας ( πολίτες της Ελλάδας που δέχθηκαν στην διάρκεια της δίωξης τους την συμπαράσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και των πιο αξιόλογων πνευματικών της ανθρώπων , οι εξαιρέσεις που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώνουν τον κανόνα ) ποτέ δεν ξεκίνησαν μια σοβαρή καμπάνια , ποτέ δεν υποστήριξαν ενεργά την δικαίωση του Ελληνικού λαού για τους αγώνες και τις θυσίες του , δεν ζήτησαν την Επανόρθωση και Αποζημίωση του ( δεν μιλώ για κάποια ¨ψηφίσματα¨ στην δέκατη σελίδα κάποιου περιοδικού ... ) . Η ιστορία αποδεικνύει πως ενδιαφέρθηκαν ( όπως και 4ρεις ¨Σύμμαχοι¨ ) μόνο για τος δικές τους Αποζημιώσεις - Επανορθώσεις , ιδιαίτερα οι Ισραηλίτες μόνο - σχεδόν για την αποκλειστική - ανάδειξη του δικού τους δράματος . Λες και δεν ήταν ¨φυλετική γενοκτονία ¨ η εξόντωση 20 εκατομμυρίων ¨Σλάβων Υπανθρώπων¨ ( σύμφωνα με την Ναζιστική ορολογία ) , λες και δεν ήταν φυλετική γενοκτονία - και Ολοκαύτωμα ( ελληνικός είναι όρος που έχουν δανειστεί ) ο λιμός που επιβλήθηκε στην Ελλάδα , οι 50.000 επίσημες εκτελέσεις και το κάψιμο πάνω από 1800 χωριών και συνοικιών , η απώλεια του περίπου 12 % του ελληνικού πληθυσμού ( 500.000 θύματα , σε 6.500.000 κατοίκους , μαζί με τις υπολειπόμενες γεννήσεις που δεν έγιναν λόγω ασθενειών και υποσιτισμού ). Απέναντι σε αυτές τις μονοπωλιακές διαθέσεις ( μόνο εμείς θύματα , μόνο εμείς αποζημιώσεις ...) πρέπει να είμαστε με ειλικρίνεια επικριτικοί - και να ζητάμε την εδώ και τώρα δικαίωση του ελληνικού λαού.

Δεν αναγνωρίζω το υποτακτικό ¨servis ¨ σε ¨κάποιες κατηγορίες πολιτών¨ η σε κάποιες ¨Μεγάλες Δυνάμεις¨ . Διότι ανακύπτει το ερώτημα , που επικρέμαται πάνω από την Ελλάδα από το 1832 , ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;Ένα ερώτημα που το θέτω και στον κ. Καστανίδη και στην κυρία Τομαή , αλλά και στον πολιτικό οπορτουνισμό , την κοντοθαλμία των ελληνικών κομμάτων.

ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΡΑ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ- ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ( όπως ΚΑΙ ο κύριος ΡΑΙΧ-ένμπαχ που ήρθε στην Ελλάδα για να μας μάθει ¨χρηστή διοίκηση¨ με το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και επιβολής εργασιακών συνθηκών σύγχρονων ¨Στρατοπέδων Εργασίας¨ με ¨Ελεύθερες Ζώνες Εργασίας ¨ , υπέρ των άδολων Γερμανικών ¨αναπτυξιακών¨ συμφερόντων…Ο οποίος , εκτός των άλλων , σε μια από τις πρώτες του δηλώσεις ζήτησε να πληρώσει η Ελλάδα τα ¨χρέη της¨ στους Γερμανούς προμηθευτές , σαν προϋπόθεση για να λάβει την ¨6η τοκογλυφική δόση του ¨μνημονίου¨ . Να πληρώσει δηλαδή τα ¨γερμένα υποβρύχια¨ και τα γερασμένα οπλικά συστήματα . Υπάρχει νόμος για εκβιαστές στην -ακόμα - Ελληνική νομοθεσία ;

---------------------------------------------------------
Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.