HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Welt: Οφείλει η Γερμανία 70 δισ. ευρώ στην Ελλάδα;

Σε αντίθεση με το προκλητικό πρωτοσέλιδο του Γερμανικού περιοδικού "Fokus" με τίτλο "Χάθηκαν τα λεφτά μας" και το εξώφυλ...

Σε αντίθεση με το προκλητικό πρωτοσέλιδο του Γερμανικού περιοδικού "Fokus" με τίτλο "Χάθηκαν τα λεφτά μας" και το εξώφυλλο που απεικονίζει τον Παρθενώνα βυθισμένος στη θάλασσα, η έγκριτη Γερμανική εφημερίδα "Welt am Sonntag" κυκλοφορεί με τίτλο «Οφείλει η Γερμανία στους Έλληνες 70 δισ. ευρώ;». Η εφημερίδα  αναφέρεται στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, αλλά και του κατοχικού δανείου, ύψους 476 εκ. μάρκων, το οποίο είχε παράσχει η Ελλάδα στη Γερμανία, χωρίς η τελευταία ποτέ να το αποπληρώσει.

«Λέγεται στην Αθήνα ότι υπάρχουν ακόμα ανοικτοί λογαριασμοί από το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο», υπογραμμίζει.Το δημοσίευμα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «εάν αυτά τα χρήματα τα θεωρήσει κανείς ως κανονικό δάνεια κι όχι ως μια εκ των συμβατικά διευθετημένων πολεμικών ζημιών, τότε θα μπορούσαν θεωρητικά ακόμα και σήμερα αυτές οι απαιτήσεις να έχουν ισχύ. Και σύμφωνα με τη μέθοδο υπολογισμού, θα μπορούσε η σημερινή οφειλή να κυμαίνεται με τα επιτόκια και τους σύνθετους τόκους στα 70 δισ. ευρώ».



ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.