HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Golden boys σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας με μισθούς 80.000 ευρώ!

Εργαζόμενους με υψηλότατες αμοιβές που φτάνουν τις 80 χιλιάδες ευρώ ετησίως, εντόπισε και σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο έλεγχος που διενή...

Εργαζόμενους με υψηλότατες αμοιβές που φτάνουν τις 80 χιλιάδες ευρώ ετησίως, εντόπισε και σε Δήμους της Δυτικής Ελλάδας, ο έλεγχος που διενήργησε το Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ δεκατρείς Δήμοι του Δυτικού άξονα της χώρας (από Ηλεία έως Ιωάννινα), απειλούνται με την επιβολή κυρώσεων καθώς δεν έστειλαν στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν σχετικά με τις αμοιβές στελεχών τους που εργάζονται σε Δημοτικές Επιχειρήσεις. Από τους Δήμους που έστειλαν στοιχεία εντοπίστηκαν ουκ ολίγες περιπτώσεις υψηλόμισθων εργαζομένων, οι οποίοι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και λιτότητας λαμβάνουν ετήσιους μισθούς που φτάνουν ακόμα και τις 80 χιλιάδες ευρώ!

Σε Δήμους της Αιτωλοακαρνανίας οικονομολόγος αμείβεται με 75.000 ευρώ ετησίως, εργοδηγός-μηχανολόγος με 54.000 ευρώ ετησίως, ενώ σε Δήμο του Νομού Ιωαννίνων πολιτικός μηχανικός παίρνει 80.000 ευρώ ετησίως και καλλιτεχνικός διευθυντής 53.000 το χρόνο.

Σε Δήμο του Νομού Θεσπρωτίας πολιτικός μηχανικός λαμβάνει 75.000 ευρώ ετησίως, σε Δήμο της Κέρκυρας Γενικός Διευθυντής λαμβάνει 79.000 ευρώ το χρόνο, ενώ στη Μεσσηνία οδηγοί και ηλεκτροσυγκολητής αμείβονται με 44.000 ευρώ κάθε χρόνο.

Όμως υπήρξαν Δήμοι που δεν έστειλαν στο Υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία με τις αμοιβές εργαζομένων τους και πλέον αντιμετωπίζουν κυρώσεις. Οι Δήμοι αυτοί, στο Δυτικό άξονα της χώρας είναι οι:

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Δήμος Ερυμάνθου

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
Δήμος Άκτιου-Βόνιτσας

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ
Δήμος Πύργου
Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης
Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Δήμος Ιθάκης
Δήμος Παξών

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Δήμος Αρταίων
Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δήμος Πάργας

ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος Πωγωνίου
Δήμος Κόνιτσας

Υψηλά αμειβόμενοι οι εργαζόμενοι σε Δημοτικές Επιχειρήσεις

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
- Άνω του 60% των υπαλλήλων του κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΠΕ.

- Άνω του 53% των υπαλλήλων του κλάδου Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΤΕ.

- Άνω του 55% των υπαλλήλων του κλάδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΔΕ.

- Άνω του 62% των υπαλλήλων του κλάδου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) των δημοτικών επιχειρήσεων έχει ετήσιες αποδοχές μεγαλύτερες από τον αντίστοιχο μέσο όρο των δημόσιων υπαλλήλων ΥΕ.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ντίνο Ρόβλια, πρόκειται για ένα ασφαλές δείγμα (άνω του 50%), καθώς στα επανειλημμένα έγγραφα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 230 από τους 325 δήμους.

Από τους 230 Δήμους που ανταποκρίθηκαν οι 12 δεν διέθεταν δημοτικές επιχειρήσεις το έτος 2010 και οι 9 είχαν επιχειρήσεις χωρίς τακτικό προσωπικό. Από τους 230 Δήμους οι 44 δεν έστειλαν τα απαιτούμενα στοιχεία σύμφωνα με το υπόδειγμα της εγκυκλίου.

ΣΗΜ. εκτός όμως από τα Golden boys υπάρχουν και χαμηλόμισθοι Δημοτικοί υπάλληλοι με σοβαρές καθυστερήσεις στην μισθοδοσία τους σε αρκετούς Δήμους της Περιφέρειας.............


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.