HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σοβαρές ζημιές στο Αίγιο από το χαλάζι- Καταστράφηκαν καλλιέργειες

της Πέπης Σπηλιωτοπούλου www.filodimos.gr Ό,τι χειρότερο για τις σταφιδοκαλλιέργειες ήταν η ξαφνική νεροποντή και η χαλαζόπτωση στα ορεινά τ...

της Πέπης Σπηλιωτοπούλου
Ό,τι χειρότερο για τις σταφιδοκαλλιέργειες ήταν η ξαφνική νεροποντή και η χαλαζόπτωση στα ορεινά της Αιγιάλειας, καθώς προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και καταστροφή στον καρπό, που ήταν έτοιμος για τρύγο. Μέχρι στιγμής, γίνεται λόγος για καταστροφή σε μεγάλο ποσοστό (άνω του 50%) των καλλιεργειών σταφίδας από χοντρό χαλάζι, ενώ στο κέντρο του Αιγίου κεντρικές οδικές αρτηρίες πλημμύρισαν κατεβάζοντας ό,τι σκουπίδια και χώματα έβρισκε στο διάβα του το νερό.
Αρκετοί κάτοικοι παραπονιούνται για τα βουλωμένα φρεάτια της γειτονιάς τους, που είχαν ως αποτέλεσμα το νερό να περάσει σε κάποιες περιπτώσεις τα πεζοδρόμια και να "γλείψει" τις πόρτες των ισογείων κατοικιών και καταστημάτων τους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου κλήθηκε να αντλήσει νερά από υπόγεια δύο σπιτιών, ενώ κι ένα πεύκο έπιασε φωτιά μετά από κεραυνό που έπεσε σε περιοχή πάνω από τις Δάφνες, χωρίς όμως να προκληθεί εκτεταμένη πυρκαγιά.
Σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιουργήθηκαν, όπως με κάθε νεροποντή εξάλλου, στη γέφυρα Μεγανίτη όπου το νερό έφτασε σε ύψος το ένα μέτρο αλλά και στη Ζωοδόχου Πηγής στο ύψος των παραλιακών καταστημάτων, που σημειωτέον είναι οδικές αρτηρίες δικαιοδοσίας της ΔΕΣΕ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρατημένες εδώ και χρόνια στο έλεος των καιρικών συνθηκών, χωρίς σχεδόν καμία βελτιωτική παρέμβαση.
Ειλικρινά, δεν μπορεί κανείς πολίτης να αντιληφθεί γιατί με την πρώτη βροχή θα πρέπει η γέφυρα Μεγανίτη να μετατρέπεται σε λίμνη -και μιλάμε για ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία για την Παλαιά Εθνική Οδό που, λόγω των (σταματημένων) έργων στην κατ'ευφημισμόν Νέα Εθνική Οδό, έχει πολλή κίνηση καθημερινά με ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία κλπ. Ειδικά όταν νυχτώνει, το σημείο θυμίζει είσοδο σε πόλη-φάντασμα του Φαρ Ουέστ κι όχι είσοδο στο κέντρο του 4ου σε πληθυσμό δήμου της Πελοποννήσου. Ντροπή και αίσχος σε όσους αδιαφορούν για το καθήκον τους. Τίποτα άλλο -προς το παρόν...
ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ;
Εξάλλου, προβληματισμό προκαλεί η καταγγελία κατοίκων και αιρετών, πως η κατασκευάστρια εταιρεία της Ν.Ε.Ο., που ως γνωστόν έχει αποχωρήσει "προσωρινά" από το έργο είχε μπαζώσει τα φρεάτια αποχέτευσης στη γέφυρα του Μεγανίτη, προκαλώντας την πλημμύρα στο σημείο και δημιουργώντας αυτό το κυκλοφοριακό κομφούζιο. Όπως έγινε γνωστό, επενέβησαν μηχανήματα του Δήμου Αιγιάλειας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Στάθη Σταθακόπουλο, ενώ αναμένεται και προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου Κατσιφάρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα επισκεφθεί άμεσα την περιοχή της Αιγιάλειας, τόσο για σχετική αυτοψία στο Μεγανίτη όσο και στις κατεστραμμένες σταφιδοκαλλιέργειες. Δεν αποκλείται, μάλιστα, να ακολουθηθεί η νομική οδός για τις ευθύνες της κατασκευάστριας, που μπάζωσε την αποχέτευση κατά τη διάρκεια των εργασιών τους περασμένους μήνες.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.