HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού Πάτρας" Αποτελέσματα Διαγωνισμού Φωτογραφίας

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού της Πάτρας - «Διεθνές Πανόραμα» www.independent.gr, και η Συντακ...

Η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου & Πολιτισμού της Πάτρας - «Διεθνές Πανόραμα» www.independent.gr, και η Συντακτική Επιτροπή του Cineek magazine-διαδικτυακού περιοδικού για τον Εναλλακτικό πολιτισμό www.cineek.gr, στο πλαίσιο της 13ης Διοργάνωσης (1/10 έως τις 8/10/2010 στον πολυχώρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας ΙΝΤΕΑΛ) – διοργάνωσε το 5o διαγωνισμό φωτογραφίας που και φέτος είχε τίτλο ««ΚΛΙΚ στα ΣΥΝ και τα ΠΛΗΝ της πόλης μου», απευθύνονταν σε όλους τους Πατρινούς πολίτες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους τα «ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ» του αστικού, κοινωνικού, πολιτικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της πόλης μας.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας ήταν περισσότερο ένα παιχνίδι, ένα παιχνίδι παρατήρησης, έρευνας, αποτύπωσης εικόνων. Η διαπραγμάτευση του θέματος μέσα από δύο φωτογραφίες αποτύπωσαν δύο «όψεις» μέσω μιας συμπληρωματικής αντίθεσης. Οι συμμετέχοντες αναδείξαν τις καθημερινές διαδρομές και εμπειρίες στην πόλη. Καταγράψαν το σύγχρονο αστικό τοπίο που βιώνεται μέσα από αντιθετικά δίπολα, σημεία που οι αντιθέσεις τέμνονται και αναδύονται ως αμφισημίες, καταστάσεις, συναισθήματα, γεγονότα, εμπειρίες, συμπεριφορές, καθημερινότητες…
Ότι δε μας αφήνει αδιάφορους ή καλύτερα το φαινομενικά αδιάφορο, αυτό που προσπερνάμε ακριβώς επειδή είναι καθημερινό. Αυτό που μας ευχαριστεί ή μας δυσαρεστεί που μας εξοργίζει ή μας ενθουσιάζει, το μικρό και το μεγάλο, το σπουδαίο και το ταπεινό, το σιωπηλό και το κραυγαλέο…

Η Κριτική Επιτροπή επέλεξε 10 φωτογραφικές σειρές και είναι οι κάτωθι:
Ονοματεπώνυμο Tίτλος σειράς
Αικατερίνη Τσιρμπέα «Μια ματιά έξω από το παράθυρο..»
Αντωνία Κουκουβέλου
Γιάννης Πατρώνης «Πάτρα – φυλακισμένη πόλη» «Πάτρα – ανοιχτή πόλη»
Κανελοπούλου Μαρία «Η πραγματική εικόνα για το λιμάνι της Πάτρας»
Μαρία Αρβανιτοπούλου «Απόδοση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, στους Πατρινούς»
Νέλλη Ροδή «Η ζωή σε στάση – Η ζωή σε κίνηση»
Νικόλαος Στεργιόπουλος «Αντιθέσεις εκ Πατρών»
Νίκος Χριστοδουλόπουλος «Σκοτώνουν τα νεοκλασικά όταν γεράσουν;»
Χαρά Κωστοπούλου «Περάσματα»
Χριστίνα Καραντώνη «Αντιθέσεις - διαζεύξεις- Συζεύξεις»

Η έκθεση των φωτογραφικών σειρών θα εγκαινιασθεί τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στον χώρο της gallery του ΙΝΤΕΑΛ, όπου θα παραμείνουν για ένα μήνα, ενώ στη συνέχεια θα αποτελέσουν κινητή έκθεση που θα παρουσιαστεί σε τουλάχιστον 38 πόλεις της Ελλάδας.

Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού Βελεγράκη Αντωνία - Φιλόλογος – Αρχαιολόγος,
Εύη Μαμίδη - Καλών Τεχνών, Νάνσυ Χριστοπούλου - Χημικός - Συμμετοχές σε θεατρικά δρώμενα, θα ανακοινώσει τα βραβεία και τις διακρίσεις το Σάββατο 8/10 στη τελετή λήξης και απονομής βραβείων του κινηματογραφικού φεστιβάλ.

Όσον αφορά το κινηματογραφικό τμήμα του φεστιβάλ ραντεβού στις 1 Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Οκτωβρίου στο ΙΝΤΕΑΛ. Οι ώρες προβολών είναι από τις 16.00 έως τις 24.00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ www.independent.gr

Για την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας
οι υπεύθυνες του φωτογραφικού διαγωνισμού
Καρέλη Αγγελική – (Απόφοιτος του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης με κατεύθυνση Εικαστικά Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Καλών Τεχνών).
Πολυκανδριώτη Ισμήνη - (Φωτογράφος, πτυχιούχος Καλών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).



ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.