HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα θέματα της συνεδρίασης (9/9) του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων

Σε τακτική συνεδρίαση προσέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων την 9η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2011 ημέρα Παρασκευή και...

Σε τακτική συνεδρίαση προσέρχεται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων την 9η του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2011 ημέρα Παρασκευή και ώρα 18.00΄στο Δημοτικό Κατάστημα  με 32 θέματα στην ημερησία διάταξη.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: 

1. Περί εκλογής εκπροσώπων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Δυτικής Ελλάδας.

2. Περί ορισμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ του Δήμου του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (ΔΜΚΟ) και εκλογής του Προέδρου και του Αντιπροέδρου αυτού.

3. Περί ψήφισης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου (Ο.Ε.Υ).

4. Περί ρύθμισης οφειλών τρίτων προς τον Δήμο Καλαβρύτων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 54 του Ν. 3979/2011.

5. Περί του με αριθ. πρωτ.109/29-7-2011 εγγράφου του Προέδρου του Δ.Σ του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2η Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας σχετικά με την κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων Ν. Αχαΐας.

6. Περί αρμοδιοτήτων Προέδρων Συμβουλίων και Εκπροσώπων Τοπικών κοινοτήτων του Δήμου και χορήγησης της Πάγιας Προκαταβολής (αίτημα επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας).
7. Περί μεταφοράς του Πρακτορείου Καλαβρύτων του ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ και δημιουργίας Στάσης Λεωφορείων.

8. Περί ορισμού υπευθύνου του Δήμου Καλαβρύτων για την συγκρότηση της Επιτροπής για την εκτίμηση της εν ζωή αξίας των ζώων που σφάζονται ή θανατώνονται λόγω μεταδοτικών νοσημάτων με λήξη θητείας του μέχρι 31-12-2011.

9. Περί καθορισμού χώρων, τελών κ.λ.π. εμποροπανήγυρης Σεπτέμβρη 2011 στις πόλεις: α) Καλαβρύτων, Τοπικής Κοινότητας Καλαβρύτων και β) Κλειτορίας, Τ.Κ Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων.

10. Περί τροποποίησης του τίτλου του έργου: «Διευθέτηση χειμάρρου Σειρών» της Δ.Ε. Αροανίας του Δήμου Καλαβρύτων σε «Προστατευτικά έργα γεφυρών χειμάρρων Σειρών».

11. Περί τροποποίησης του τίτλου του έργου: «Αντιπλημμυρικά έργα Λάδωνα» της Δ.Ε Παίων του Δήμου Καλαβρύτων, σε «Βελτίωση δρόμων ποταμού Λάδωνα».

12. Περί έγκρισης Γνώμης Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης (πρώην ΤΥΔΚ) για παράταση της συμβατικής προθεσμίας κατασκευής του έγρου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Λαπάτα Τ.Δ Τρεχλού» Δ.Ε Καλαβρύτων Δήμου Καλαβρύτων.

13. Περί του αριθ. πρωτ. 86569/1187/20.07.2011 εγγράφου του Γραφείου Τεχνικής Υποστήριξης (πρώην ΤΥΔΚ) με θέμα: «Αναφορά για υποβολή ένστασης κατά πράξης επιστροφής λογαριασμών του έργου {Τοποθέτηση δικτύου τηλεοπτικής κάλυψης (εγκατάσταση αναμεταδοτών τηλεόρασης)} του Δήμου Καλαβρύτων/ Δ.Ε Παίων.

14. Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Διαρρύθμιση αίθουσας στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Νικολάου προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για μαθητική βιβλιοθήκη» της Δ.Ε Κλειτορίας.

15. Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Βελτίωση δρόμου από Ε.Ο. 111 (Αποθήκη Συνεταιρισμού) προς Κοιμητήριο Αγ. Κων/νου οικ. Κάτω Τριπόταμα Τ.Δ Ψωφίδας», Δ.Ε Αροανίας.

16. Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. και 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε του έργου: «Αγροτική Οδοποιία Δήμου Παίων» του Δήμου Καλαβρύτων/Δ.Ε Παίων.

17. Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Βελτιώσεις δρόμων Πεύκου – Χόβολης» της Δ.Ε Παίων του Δήμου Καλαβρύτων.

18. Περί έγκρισης 4ου Α.Π.Ε. του έργου: «Μελέτη και κατασκευή κτιρίου πολλαπλών χρήσεων όπου θα στεγαστούν και υπηρεσίες του Δήμου Αροανίας» του Δήμου Καλαβρύτων.

19. Περί έγκρισης 1ου Α.Π.Ε. του έργου: «Κατασκευή στραγγιστηρίου Τ.Δ Σιγουνίου» Δήμου Καλαβρύτων, Δ.Ε Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων.

20. Περί έγκρισης 1ου Συγκριτικού Πίνακα της μελέτης «Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου Καλαβρύτων» Δ.Ε Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων.

21. Περί αποδοχής και παραλαβής της Περιβαλλοντικής μελέτης του έργου : «Ανόρυξη υδρευτικής γεώτρησης στον οικισμό Βεσινέϊκων του Τ.Δ Πάου» της Δ.Ε Παίων του Δήμου Καλαβρύτων.

22. Περί έγκρισης μελέτης αντικατάστασης δεξαμενών ύδρευσης Τ.Κ Καμενιάνων Δ.Ε Αροανίας δήμου Καλαβρύτων.

23. Περί έγκρισης μελέτης Διαμόρφωση χώρου πρόσβασης Δημοτικού κτιρίου (πρώην Δημαρχείου) Αροανίας, Δ.Ε Αροανίας Δήμου Καλαβρύτων.

24. Περί έγκρισης μελέτης Επισκευαστικές Ανάγκες Σχολικού κτιρίου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου Τ.Κ Σειρών Αροανίας, Δ.Ε Αροανίας Δήμου Καλαβρύτων.

25. Περί τροποποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου οικονομικού έτους 2011.

26. Περί διάθεσης της πίστωσης του ποσού των 110.500 € για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας – πολιτικής προστασίας του Δήμου, από την κατανομή των πιστώσεων για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (ΣΑΤΑ/Πολιτική προστασία 2011) του Υπουργείου Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλ. Δ/σης.

27. Περί αιτήματος επιχορήγησης Συλλόγων Αθηνών & Πατρών Τ.Κ Αγριδίου για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων από 27 έως 31/8/2011 στην Τ.Κ Αγριδίου .

28. Περί ψήφισης πίστωσης για την εξόφληση Τιμολογίων που έχουν εκδοθεί επ’ ονόματι του Δήμου.

29. Περί αιτήματος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (Α.Ο.Π) για υλική και οικονομική υποστήριξη από το Δήμο Καλαβρύτων για την διεξαγωγή του 36ου ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ στις 15 & 16/10/2001 στα Καλάβρυτα.

30. Περί αιτήματος του Hellas Jeep Club Patras για τη διεξαγωγή της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Jeep στα Καλάβρυτα στις 27-28-29 &30/10/2011.

31. Περί αιτήματος ΄Ενωσης Βαλτσιωτών «ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» για παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού Σχολείου Βάλτας (το οποίο δεν λειτουργεί ως σχολείο) στον Πολιτιστικό Σύλλογο για χρήση πολιτιστικού κέντρου και πραγματοποίησης των πολιτιστικών τους εκδηλώσεων.

32. Περί τιμητικής εκδήλωσης για την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων και Επίτιμη Πρόεδρο της ΄Ενωσης Καλαβρυτινών Πάτρας κυρία Γιώτα Κωνσταντοπούλου (σχετικό το υπ’ αριθ. πρωτ 9588/23-06-2011 έγγραφο της ΄Ενωσης Καλαβρυτινών Πάτρας).

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

3 σχόλια

  1. Διαβάζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 9/9/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων , διαπιστώνω ότι δεν περιλαμβάνεται κανένα θέμα για την παρακολούθηση των δημοσίων ακροάσεων από 12- 16 Σεπτεμβρίου 2011 που θα διεξαχθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , σχετικά με την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας και την παρέμβαση της Ελλάδας περί το ζήτημα της ετεροδικίας, που σχετίζεται άμεσα με την εκδίκαση υποθέσεων πολεμικών αποζημιώσεων κατά του Γερμανικού Δημοσίου .

    ( Υπάρχουν βέβαια άλλα άκρως σοβαρότερα θέματα , όπως αυτό με αριθμό 29 « Περί αιτήματος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (Α.Ο.Π) για υλική και οικονομική υποστήριξη από το Δήμο Καλαβρύτων για την διεξαγωγή του 36ου ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ στις 15 & 16/10/2001 στα Καλάβρυτα, » , που φαίνεται ότι η ΠΑΤΡΑ έχει το θάρρος να ζητά την Καλαβρυτινή αρωγή και επικρότηση .)

    Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι να γνωρίζουμε τι απέγινε εκείνη παμψηφεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26.1.2011 που έλεγε «Υποστηρίζουμε, ενισχύουμε και προωθούμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, τις δίκαιες απαιτήσεις των θυμάτων - δημοτών - κατοίκων μας στα Καλάβρυτα και στις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας…..Να μεταβεί αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων στη Χάγη, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της Γερμανίας κατά της Ιταλίας (που στηρίζει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τα θύματα του Διστόμου), υπέρ της οποίας παρενέβει η Χώρα μας, ώστε με τον ισχυρό συμβολισμό της παρουσίας αντιπροσωπείας του μεγαλύτερου ολοκαυτώματος εκεί, να αγωνιστούμε και να στείλουμε, παγκόσμια, το μήνυμα του δικαίου, ηθικά, νομικά και πολιτικά, των αιτημάτων των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων και μ' αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε τις θέσεις της χώρας μας και της Ιταλίας (που στηρίζει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τα θύματα του Διστόμου), προσδοκώντας τη θετική για εμάς, απόφαση του Δικαστηρίου……… Να διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση στα Καλάβρυτα για την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων κλπ » .

    Μήπως από τότε έγινε καμία σοβαρή και αξιόπιστη ετοιμασία και δεν το έμαθα ;

    Πάντως , σύμφωνα με τα δελτία τύπου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης , οι συνεδριάσεις θα μεταδίδονται ζωντανές μέσω διαδικτύου και θα πρότεινα ώστε το Παλάτι της Παλαιολογίνας, με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει , να δώσει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν .Και αν θέλουν ας έρθουν να που την άποψη τους ο βουλευτής κ. Τσούκαλης , από τον οποίο περιμένω να προτείνει νομικές λύσεις και ο πολιτευτής κ. Τσιγκρής ο οποίος διακηρύσσει ότι τα Καλάβρυτα εγκατέλειψαν την διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

    Συναφές θέμα είναι και αυτό της συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος , που και αυτό θα συζητηθεί στην συνεδρία της 9/9/2011.
    Εκεί θα φανεί , αν τα πρόσωπα που θα επιλέξει η Δημοτική Αρχή για να το στελεχώσουν θα ικανά να βγάλουν το Μουσείο από το τέλμα που βρίσκεται και να το κάνουν να λειτουργήσει κατά τον προορισμό του .

    Γιατί Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος δίχως την παραμικρή παρέμβαση στο θέμα των αποζημιώσεων δεν νοείται .




    ΤΑΚΗΣ Ι. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 9/9/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαβρύτων , διαπιστώνω ότι δεν περιλαμβάνεται κανένα θέμα για την παρακολούθηση των δημοσίων ακροάσεων από 12- 16 Σεπτεμβρίου 2011 που θα διεξαχθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , σχετικά με την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας και την παρέμβαση της Ελλάδας , αναφορικά με το ζήτημα της ετεροδικίας, που σχετίζεται άμεσα με την εκδίκαση υποθέσεων πολεμικών αποζημιώσεων κατά του Γερμανικού Δημοσίου .

    ( Υπάρχουν βέβαια άλλα άκρως σοβαρότερα θέματα , όπως αυτό με αριθμό 29 « Περί αιτήματος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Πατρών (Α.Ο.Π) για υλική και οικονομική υποστήριξη από το Δήμο Καλαβρύτων για την διεξαγωγή του 36ου ΡΑΛΛΥ ΑΧΑΙΟΣ στις 15 & 16/10/2001 στα Καλάβρυτα, » , που φαίνεται ότι η ΠΑΤΡΑ έχει το θάρρος να ζητά την Καλαβρυτινή αρωγή και επικρότηση .)

    Εν πάσει περιπτώσει, καλό είναι να γνωρίζουμε τι απέγινε εκείνη παμψηφεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26.1.2011 που έλεγε «Υποστηρίζουμε, ενισχύουμε και προωθούμε, με κάθε νόμιμο τρόπο, τις δίκαιες απαιτήσεις των θυμάτων - δημοτών - κατοίκων μας στα Καλάβρυτα και στις άλλες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας…..Να μεταβεί αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαβρύτων στη Χάγη, την ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της Γερμανίας κατά της Ιταλίας (που στηρίζει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τα θύματα του Διστόμου), υπέρ της οποίας παρενέβει η Χώρα μας, ώστε με τον ισχυρό συμβολισμό της παρουσίας αντιπροσωπείας του μεγαλύτερου ολοκαυτώματος εκεί, να αγωνιστούμε και να στείλουμε, παγκόσμια, το μήνυμα του δικαίου, ηθικά, νομικά και πολιτικά, των αιτημάτων των θυμάτων των ολοκαυτωμάτων και μ' αυτό τον τρόπο να στηρίξουμε τις θέσεις της χώρας μας και της Ιταλίας (που στηρίζει την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για τα θύματα του Διστόμου), προσδοκώντας τη θετική για εμάς, απόφαση του Δικαστηρίου……… Να διοργανωθεί ενημερωτική εκδήλωση - συζήτηση στα Καλάβρυτα για την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων κλπ » .

    Μήπως από τότε έγινε καμία σοβαρή και αξιόπιστη ετοιμασία και δεν το έμαθα ;

    Πάντως , σύμφωνα με τα δελτία τύπου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης , οι συνεδριάσεις θα μεταδίδονται ζωντανές μέσω διαδικτύου και θα πρότεινα ώστε το Παλάτι της Παλαιολογίνας, με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει , να δώσει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν .Και αν θέλουν ας έρθουν να που την άποψη τους ο βουλευτής κ. Τσούκαλης , από τον οποίο περιμένω να προτείνει νομικές λύσεις και ο πολιτευτής κ. Τσιγκρής ο οποίος διακηρύσσει ότι τα Καλάβρυτα εγκατέλειψαν την διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

    Συναφές θέμα είναι και αυτό της συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος , που και αυτό θα συζητηθεί στην συνεδρία της 9/9/2011.
    Εκεί θα φανεί , αν τα πρόσωπα που θα επιλέξει η Δημοτική Αρχή για να το στελεχώσουν θα ικανά να βγάλουν το Μουσείο από το τέλμα που βρίσκεται και να το κάνουν να λειτουργήσει κατά τον προορισμό του .
    Γιατί Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος δίχως την παραμικρή παρέμβαση στο θέμα των αποζημιώσεων δεν νοείται .




    ΤΑΚΗΣ Ι. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.