HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αρχές του 2012 η απόφαση της Χάγης για τις Γερμανικές αποζημιώσεις

Στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012 αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας αναφο...

Στα τέλη του 2011 ή στις αρχές του 2012 αναμένεται η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας αναφορικά με την κατάσχεση ακινήτων υπέρ του Διστόμου, στην οποία παρενέβη και η Ελλάδα.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, παρουσιάστηκε η ιταλική δευτερολογία από την ιταλική αντιπροσωπεία, ενώ την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, η γερμανική πλευρά δευτερολόγησε και παρουσίασε τις παρατηρήσεις της επί της ελληνικής παρέμβασης.

Με τον τρόπο αυτό, ολοκληρώθηκε και αυτή η φάση της διαδικασίας στην ιταλο-γερμανική διαφορά, που αφορά αποφάσεις ιταλικών δικαστηρίων, τα οποία, παρά τη δικαστική ασυλία της Γερμανίας, αναγνώρισαν και επιδίκασαν αποζημιώσεις σε θύματα σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου, που τελέσθηκαν την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Μία από τις συγκεκριμένες υποθέσεις αφορούσε την εκτέλεση, επί ιταλικού εδάφους, της απόφασης του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, η οποία είχε επιδικάσει αποζημιώσεις στα θύματα της σφαγής του Διστόμου.

Αυτό το σημείο αποτελούσε και το έναυσμα της ελληνικής παρέμβασης στη διαφορά μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας.

Η Ελλάδα, εκπροσωπούμενη από τον καθηγητή Στέλιο Περράκη ως πληρεξούσιο, τον Πρέσβη της Ελλάδος στην Ολλανδία, Ιωάννη Οικονομίδη, ως αναπληρωτή πληρεξούσιο, τον καθηγητή Αντώνη Μπρεδήμα ως σύμβουλο και δικηγόρο και τη λέκτορα Μαρία-Ντανιέλλα Μαρούδα, ως σύμβουλο, παρουσίασε τις απόψεις της γύρω από το ζήτημα της δικαστικής κρατικής ασυλίας, υπό το φως των εξελίξεων του Διεθνούς Δικαίου σε συνάρτηση με το δικαίωμα των θυμάτων διεθνών εγκλημάτων για επανόρθωση, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Την ελληνική επιχειρηματολογία ανέπτυξαν οι καθηγητές Περράκης και Μπρεδήμας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

2 σχόλια

  1. Καλό θα ήταν να δουν οι δικαστές το φιλμ «Η δίκη της Νυρεμβέργης» πριν εκδώσουν την απόφαση τους
    Judgment at Nuremberg (1961) - Part 1-18


    http://www.youtube.com/watch?v=xGfHkdR3tXs&feature=related


    Η ντροπή και η ενοχή θα ακολουθεί για πολλούς αιώνες τους Γερμανούς για τα εγκλήματα που διέπραξαν κατά της ανθρωπότητας οι πρόγονοί τους Ναζί

    X.K.K.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθώς και το ντοκιμαντέρ σε 7 μέρη

    The Nuremberg Trials Documentary (Part 1/7)

    http://www.youtube.com/watch?v=KTsTzOhklDk&feature=related

    Χ.Κ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.