HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θεατρικό ταξίδι στο Μάνεσι

Του Τρύφωνα Μαντά  Σε ένα διαφορετικό καλοκαιρινό θεατρικό ταξίδι συμμετείχαν οι κάτοικοι του γραφικού Μανεσίου Καλαβρύτων, το πρωι...


Του Τρύφωνα Μαντά 
Σε ένα διαφορετικό καλοκαιρινό θεατρικό ταξίδι συμμετείχαν οι κάτοικοι του γραφικού Μανεσίου Καλαβρύτων, το πρωινό της Κυριακής 21 Αυγούστου. Υπό την αιγίδα της «Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας» και σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου, η θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές της πρόζας» χάρισαν, ένα πανέμορφο θεατρικό θέαμα σε όλους τους παρευρισκόμενους και άφθονες στιγμές γέλιου, με το έργο «Εξωτερικά Ιατρεία». Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν μαζική και οι συντελεστές της παράστασης καταχειροκροτήθηκαν και επευφημήθηκαν. Να σημειωθεί ότι η δημιουργός της θεατρικής ομάδας «Ταξιδευτές της πρόζας» κα Αφροδίτη Δημητρακοπούλου αφιέρωσε την παράσταση στον ηλικιωμένο κάτοικο του Μανεσίου κυρ – Παναγιώτη Τζούδα, ο οποίος για περισσότερο από 30 χρόνια αποτελεί τον ερασιτέχνη «ανταποκριτή – δημοσιογράφο» του χωριού, χτίζοντας το δικό του «μύθο».
Έπειτα από πολλά χρόνια λοιπόν το Μάνεσι φιλοξένησε μια θεατρική παράσταση, ενώ η «Κάτω πλατεία» του χωριού, χώρος στον οποίο έλαβε χώρα η παράσταση, ξανάζησε μεγάλες πιένες. Το ελαφρύ αεράκι που κυριαρχούσε δημιούργησε κάποια προβλήματα με την έντασή του, τα οποία όμως αντιμετωπίστηκαν με χιούμορ από τους ηθοποιούς και τους παραβρισκόμενους, ενώ ο επιβλητικός αγέραστος πλάτανος που κυριαρχεί στην «Κάτω πλατεία» του Μανεσίου έμπροσθεν του τοπικού Κοινοτικού Γραφείου, χάρισε με τα καταπράσινα φυλλώματά του άφθονη σκιά και δροσιά σε όλους.
Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές της πρόζας» έχει αναλάβει καλλιτεχνική δράση από την αρχή του χρόνου και η κυριακάτικη παράσταση στο Μάνεσι ήταν ήδη η 48η στο φετινό καλεντάρι τους με επόμενο σταθμό τη γραφική Κέρτεζη. Πρωταρχικός σκοπός της θεατρικής αυτής ομάδας αποτελεί η ανάδειξη του τόπου, ανταποκρινόμενη πάντοτε στα καλέσματα των τοπικών συλλόγων και αιρετών, σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα της Αχαΐας, ενώ επίσης έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις σε πολλά νοσοκομεία και φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής.
Το έργο «Εξωτερικά Ιατρεία», το οποίο ανήκει στο λόγιο θέατρο, είναι γραμμένο από τον Νίκο Γουσέτη και περιέχεται στο βιβλίο του «Ζακυνθινές ομιλίες» και σατιρίζει την κατάσταση που «τυχόν» υπάρχει στα νοσοκομεία της χώρας μας, μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές καταστάσεις. «Ομιλίες» ονομάζονται οι υπαίθριες παραστάσεις που γίνονται στη Ζάκυνθο για ξεφάντωμα των φίλων και αναπτύχθηκε στο πανέμορφο αυτό νησί του Ιονίου παράλληλα με το λόγιο θέατρο και αποτελεί ίσως την πιο αγαπημένη διασκέδαση των ανθρώπων του μόχθου, από τα μέσα του 17ου αιώνα και έπειτα.
Ψυχή του θιάσου είναι η εκπαιδευτικός κυρία Αφροδίτη Δημητρακοπούλου, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του αποτελούνται από τις κυρίες Αλεξάνδρα Δημακοπούλου, Κατερίνα Μαντά-Αντωνακοπούλου, Ελένη Αγγελοπούλου, Μάχη Αντωνοπούλου, Όλγα Σταυρουλοπούλου, Κατερίνα Βαγενά και το κύριο Γιώργο Παπανικολάου.
Μετά το πέρας της παράστασης οι παραβρισκόμενοι απήλαυσαν τοπικές πίτες και ντόπιο κρασί, ενώ το παρόν έδωσαν επίσης ο πρώην δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.