HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος: "Αργοσβήνουν...κτηνοτροφία και γεωργία στα Καλαβρυτοχώρια"!

" Από το κακό στο χειρότερο, πηγαίνουν δύο από τους πιο σημαντικούς τομείς δράσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, ...

"Από το κακό στο χειρότερο, πηγαίνουν δύο από τους πιο σημαντικούς τομείς δράσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων, σε μία περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης και αδιεξόδων", όπως επισημαίνει σε νέα του παρέμβαση για την ορεινή Αχαία, ο Υπ. Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, που ήδη έχει ξεκινήσει και θα εντείνει μέσα στο μήνα Αύγουστο, τις επισκέψεις του σε χωριά και ημιαστικά κέντρα της πρώην Επαρχίας του νομού, με σκοπό την στήριξη των αγωνιστών της υπαίθρου, που "νιώθουν ξεχασμένοι από την πολιτεία" και το σημαντικότερο όλων, "έτοιμοι να καταρρεύσουν βιοποριστικά"!
Ο Αχαιός Πολιτευτής, σε συζητήσεις που είχε με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, που ζουν μόνιμα σε χωριά των Καλαβρύτων, άκουσε την εναγώνια έκκλησή τους να στηριχθούν από το Κράτος, αφού από τη μία τα προϊόντα τους - συμπεριλαμβανομένου και το μελιού - δεν έχουν την ποσότητα διάθεσης αλλά και τις τιμές που θα περίμεναν από την άλλη δεν υπάρχει γι' αυτούς εναλλακτική λύση από το να εγκαταλείψουν σπίτια και περιουσίες τους και να φύγουν για κάποιο άλλο αντικείμενο απασχόλησης, σε μία χρονική στιγμή που οι μεγαλουπόλεις βρίθουν από ανεργία και αναδουλειές, αλλά και η ερήμωση της υπαίθρου τείνει να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της ορεινής Ελλάδας.
Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, υποστηρίζει πως για τις περιοχές Καλαβρύτων, Κλειτορίας, Τροποτάμων και Δάφνης θα πρέπει - λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους - να υπάρξει ειδική μέριμνα εθνικής σημασίας από την πολιτεία, αφού ο Τουρισμός από μόνος του δεν μπορεί πλέον να κρατήσει ζωντανό τον τόπο, ενώ και οι πολυσυζητημένες καινούργιες καλλιέργειες απαιτούν μεγάλο ρίσκο, οικονομικό άνοιγμα και στήριξη γεωπόνων που το κράτος δε διαθέτει. Έμφαση δίνει ο Πολιτευτής στα αδιέξοδα των νέων αγροτών της περιοχής που πήραν τη γη των γονιών και παππούδων στα χέρια τους μένοντας στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, οι οποίοι συνεχώς νιώθουν εγκλωβισμένοι μεταξύ Αγροτικής Τράπεζας, Διεύθυνσης Γεωργίας, ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ, σε σημείο τέτοιο που με πολύ ιδρώτα τα βγάζουν πέρα, διαβλέποντας όμως δυσοίωνο μέλλον.
Ο Επιλαχών Βουλευτής της ΝΔ, θίγει όμως κι ένα παράπλευρο ζήτημα που αφορά στην πολύ πιθανή αλλοίωση των ριζών της ορεινής Αχαΐας, αφού - όπως σημειώνει - η εύφορη γη περνά σταδιακά - με αγορά ή με εκμετάλλευση - στα χέρια αλλοδαπών που εγκαθίστανται με τις οικογένειές σε χωριά και κατακλύζουν πλέον οφθαλμοφανώς τα πάντα.
"Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως σε πολλά χωριά, τα καφενεία και οι πλατείες είναι γεμάτες με Αλβανούς, Βούλγαρους και Ρουμάνους και χωρίς την παραμικρή ρατσιστική διάθεση, αναρωτιέσαι αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα ή κάπου στα Βαλκάνια", σημειώνει σκωπτικά ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, απορώντας δημόσια για "το ποια κατάληξη θα έχει πανεθνικά αυτό το θέμα". Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων καταλήγει: " Απέναντι σε όλη αυτή την μιζέρια, έχω προτείνει επίσημα στην ηγεσία της ΝΔ να διοργανώσει και να υλοποιήσει - με χρονικό ορίζοντα το προσεχές φθινόπωρο - ημερίδα στα Καλάβρυτα με το κυβερνητικό πρόγραμμα της παράταξής μας αλλά και τα μέτρα εκείνα που θα στηρίξουν την γεωργία και κτηνοτροφία. Λύσεις έχουμε, υπάρχουν, πρωτοβουλίες χρειάζονται και πολιτική βούληση, που δυστυχώς για τα χώματα των προγόνων του, ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν διαθέτει καθιστάμενη πλέον εθνικά επικίνδυνη, λουκέτα, ερήμωση και εγκατάλειψη" !


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.