HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων - Εκδηλώσεις Αυγούστου 2011

από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Καλαβρύτων Πρωτόγνωρες και ανεπανάληπτες μέρες έζησε το χωριό μας στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του...

από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανεσίου Καλαβρύτων
Πρωτόγνωρες και ανεπανάληπτες μέρες έζησε το χωριό μας στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου για τον Αύγουστο του 2011.
- Στις 13 Αυγούστου στην λιθόστρωτη πλατεία του χωριού με την παρουσία των καλλιτεχνών Μάγδας Κούμπουλα στο κλαρίνο, Άγγελου Σαμαντά και Αρετής Βαλέντη στο τραγούδι με την άρτια ορχήστρα τους έδωσαν ιδιαίτερο κέφι μέχρι τις επτά το πρωί. Επικράτησε το αδιαχώρητο στην πλατεία, ο κεντρικός δρόμος γέμισε τραπέζια, καθώς και οι βεράντες των γειτονικών σπιτιών, ενώ η συμμετοχή φίλων και χωριανών με το αμείωτο κέφι τους έκαναν τη βραδιά ξεχωριστή.
Μετά το σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γιώργου Πασσά που παρότρυνε τους χωριανούς για συμμετοχικότητα και ενεργό παρουσία τους στις εκδηλώσεις του συλλόγου, ξεκίνησε το γλέντι με την εμφάνιση των χορευτικών των Συλλόγων Κέρτεζης, Παγκαλαβρυτινού αλλά και του Μανεσίου που εντυπωσίασαν ιδιαίτερα και τους ευχαριστούμε για την συμμετοχή και παρουσία τους.
Τα χορευτικά του χωριού μας κάνοντας ένα δυναμικό ξεκίνημα φέτος έδωσαν στην παρθενική τους εμφάνιση τις καλύτερες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν.
Τα συγχαρητήρια στα παιδιά του χωριού μας στους Ανδρέα και Έφη Καράμπελα καθώς και στην χοροδιδάσκαλο Ασημίνα Καράμπελα που κόπιασαν τόσο πολύ για τον συντονισμό, οργάνωση, παρουσίαση και εκμάθηση των χορών με αποτελέσματα που άφησαν άφωνους όλους μας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, ο βουλευτής Θανάσης Παπαδόπουλος, ο συγχωριανός μας Ανδρέας Φούρας, κ.α.
- Στις 15 Αυγούστου στον ίδιο χώρο το βράδυ οι νέοι, του χωριού μας έδωσαν ένα ξεχωριστό παρόν με μοντέρνους ρυθμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η γιορτή νεολαίας έδωσε την δυνατότητα σύσφιξης των σχέσεων των νέων και άφησε τις καλύτερες μνήμες στους συμμετέχοντες.
- Τέλος στις 21 Αυγούστου στις 11:00 το πρωί δόθηκε με απολυτη επιτυχία η παράσταση «Εξωτερικά Ιατρεία» από την θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές της πρόζας» της Ένωσης Καλαβρύτων Πάτρας στο χώρο του Κοινοτικού Γραφείου, παρέχοντας την ευκαιρία στους κατοίκους που γέμισαν την πλατεία να χαρούν από κοντά το ταλέντο της συγχωριανής μας Αφροδίτης Δημητρακοπούλου και των υπολοίπων μελών που συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση.
Να σημειώσουμε ότι οι παρευρισκόμενοι γεύθηκαν πίττες χειροποίητες που προσέφεραν νοικοκυρές του χωριού και αναλυτικά:

1 Κατερίνα Δημητροπούλου
2 Αριστέα Κουτρομάνη
3 Ανδριάνα Δαλάπα
4 Ράνια Πασσά
5 Όλγα Φιλλιπακοπούλου
6 Αριστέα Κουτρομάνη του Θεοδώρου
7 Ειρήνη Αντωνοπούλου
8 Διαμάντω Μαντά
9 Βάσω Δημακοπούλου
10 Γεωργία Χολιαστού
11 Φωτεινή Τζούδα

και όσο για τα είδη από γαλατόπιτα έως λαζάνια με χορταρικά και γεύσεις αλησμόνητες.
Ευχάριστη έκπληξη η εμφάνιση του χορευτικού του χωριού στον χώρο της πλατείας που έδωσε ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση.
Άφθονο κόκκινο κρασί πλούσιο σε γεύση και αρώματα προσφορά του συγχωριανού μας κ. Ανδρέα Φούρα καθώς και αναψυκτικά προσφορά του Συλλόγου έκλεισαν την εκδήλωση της «γιορτής της πίττας» που στέφθηκε με απίστευτη επιτυχία.

Θερμά συγχαρητήρια.

Πάντα τέτοια για το χωριό μας.
Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.