Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άγγελος Μητρόπουλος: "θα αγωνιστούμε για το χάος στους ΟΤΑ"

του Άγγελου Μητρόπουλου  προέδρου ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αχαΐας - μέλος ΠΟΕ ΟΤΑ Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι, ε...

του Άγγελου Μητρόπουλου 
προέδρου ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Αχαΐας - μέλος ΠΟΕ ΟΤΑ

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι, είμαστε σύμφωνοι στην ανάγκη για μια συνολική δημοκρατική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση των διοικητικών δομών του Κράτους. Μια διοικητική μεταρρύθμιση όπου η Αυτοδιοίκηση - Τοπική και Περιφερειακή - θα υπερβαίνει τη λογική της διαχείρισης, θα χαράσσει και θα υλοποιεί την πολιτική της με τη συμμετοχή και την αποφασιστική γνώμη του πολίτη, στην οποία η περιφερειακή πολιτική θα αποτελεί μέσο-εργαλείο εδαφικής και κοινωνικής συνοχής και οικονομικής αλληλεγγύης, θα αποσκοπεί στο να μειώνει την διαφορά εισοδήματος μεταξύ των φτωχότερων και των πλουσιότερων περιοχών και θα εξασφαλίζει στους πολίτες τις απαραίτητες υποδομές και κοινωνικές παροχές που απαιτούνται για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους. Ο Καλλικράτης που συντάχθηκε με εξαιρετική βιασύνη και προχειρότητα, με ανυπαρξία ουσιαστικού διαλόγου με τους εμπλεκόμενους φορείς των εργαζομένων, στην εφαρμογή του πλέον δικαιώνει απολύτως τις σοβαρές αντιρρήσεις μας και αποδεικνύει ότι δεν προσβλέπει στην ουσιαστική αποκέντρωση του κράτους, αλλά υπηρετεί δημοσιονομικές δεσμεύσεις του μνημονίου στα πλαίσια του σκληρού αντιλαικού προγράμματος που υλοποιεί η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ. την Ε.Κ.Τ. και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο διάστημα της εφαρμογής του έχουμε:
• Χάος στις υπηρεσίες με δυσμενείς συνέπειες στους εργαζόμενους και στους συναλλασσόμενους πολίτες και εν τέλη στην Εθνική οικονομία εν μέσω πρωτοφανούς κρίσης (π.χ. Διαχείριση απορριμμάτων, Πολεοδομίες, Διευθύνσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης , Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ.α.)
• Δραματική μείωση των οργανικών θέσεων με παράλληλη αύξηση των προσωποπαγών, που σε συνδυασμό με τις βίαιες μετατάξεις που αλλάζουν προσωπικούς και οικογενειακούς σχεδιασμούς, δημιουργούν τεράστια προβλήματα και διαμορφώνουν ένα τοπίο εργασιακής ανασφάλειας με αυξημένο τον κίνδυνο απολύσεων στο μέλλον.
• Επιδείνωση της κατάστασης σε ήδη αποψιλωμένες από προσωπικό υπηρεσίες, που σε συνδυασμό με τις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων και το πάγωμα των προσλήψεων, έχουν σαν αποτέλεσμα την πλήρη αδυναμία υλοποίησης του έργου τους σε πολλές από αυτές.
• Περαιτέρω μείωση των αποδοχών για όσους μετατάχθηκαν υποχρεωτικά σε φορείς με μικρότερες αποδοχές, παρά τα όσα προέβλεπε ο Νόμος του Καλλικράτη για διατήρηση των αποδοχών των μετατασσόμενων, αφού η Κυβέρνηση με νεότερη νομοθετική ρύθμιση τα αναίρεσε εμπαίζοντας τους εργαζόμενους.
• Μεταφορά σωρείας αρμοδιοτήτων της κεντρικής κυβέρνησης προς τους νέους φορείς χωρίς αντίστοιχη μεταφορά πόρων, με συνέπεια την κατάργηση ουσιαστικά συγκεκριμένων παροχών προς τους πολίτες ή, μέσα από εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις την παροχή τους με επιβάρυνση του κόστους σ’αυτούς.
Σχετικά με τους Οργανισμούς Αιρετών και Αποκεντρωμένων Περιφερειών (έπονται αυτοί των Δήμων), οι συντάκτες τους φαίνεται να αγνοούν πλήρως τα διαφορετικά μεγέθη, προσανατολισμούς, ανάγκες, διαφορετικές αναπτυξιακές δυνατότητες, δημιουργώντας σχεδόν πανομοιότυπα Π.Δ. (π.χ. οι συνθήκες της Περιφέρειας Θράκης σε ότι αφορά την διαχείρηση των υδάτινων πόρων και τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι εντελώς διαφορετικές από εκείνες των νησιωτικών Περιφερειών). Αποτέλεσμα αυτών των Οργανισμών είναι οργανωτικό χάος στις υπηρεσίες, αλαλούμ στις ειδικότητες, κατάργηση ουσιαστικών και απαραίτητων Διευθύνσεων και Τμημάτων, αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων και δεν έχει τέλος ο κατάλογος… !!!
Με βάση τα όσα συνοπτικά αναφέρονται παραπάνω, δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με κάθε μέσον για να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους-μέλη μας, να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, αποδοχές και παρεχόμενες υπηρεσίες Δημόσιου χαρακτήρα προς τους πολίτες, που δεν θα αποτελούν εμπόρευμα με υψηλό ανταποδοτικό κόστος από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.