HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Περί "Αγανακτισμένων" ψηφοφόρων

του Γιώργου Δ. Βαβουγιού  ιατρού ΕΣΥ  Πριν πούμε το οτιδήποτε, ιδίως τις βρισιές και τα κοσμητικά επίθετα, ας εξετάσουμε λίγα στατιστικά δ...


του Γιώργου Δ. Βαβουγιού 
ιατρού ΕΣΥ 

Πριν πούμε το οτιδήποτε, ιδίως τις βρισιές και τα κοσμητικά επίθετα, ας εξετάσουμε λίγα στατιστικά δεδομένα. Έστω ότι οι "Αγανακτισμένοι" αντιπροσωπεύουν ένα ακριβές δείγμα του συνολικού πληθυσμού των ψηφοφόρων. Αυτό σημαίνει ότι με βάσει τα στοιχεία της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, έχουμε ένα 43,92% που ψήφισε ΠΑΣΟΚ, ένα 33,48% που ψήφισε ΝΔ και τέλος ένα 5,63% που ψήφισε ΛΑΟΣ. Αθροίζοντας έχουμε 83,03%.

Η κατανομή των εδρών για τις βουλευτικές εκλογές του 2009. ██ Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα: 160 έδρες ██ Νέα Δημοκρατία: 91 έδρες ██ Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας: 21 έδρες ██ Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός: 15 έδρες ██ Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς: 13 έδρες

Τι είναι αυτό το μαγικό νούμερο που βλέπουμε μπροστά μας;
Οτι οι ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ πολίτες είναι το ποσοστό που ψήφισε καθεστωτικά, όπως ψήφιζε πάντα, με ΜΗΔΕΝΙΚΗ οξυδέρκεια ακόμα και ΜΠΡΟΣΤΑ στο χείλος της καταστροφής. Επειδή όμως δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ κεφαλαία, ας πάμε στο πρώτο στατιστικό επιχείρημα: σε ένα πλήθος που το 83,03% στήριξε ένα καθεστώς που σε ……… από το σχολείο μέχρι το πανεπιστήμιο μέχρι την επαγγελματική σου ζωή, που σου κληροδοτήθηκε προπατορικά, εγώ και ο κάθε 'εγω' δεν έχει θέση. Οπότε φίλοι μου, μιας και ανήκω στο 16,07% που δεν συνέναισε σε ΚΑΝΕΝΑ (είπα ψέματα για τα κεφαλαία) βήμα της μαζοποιημένης, αποχαυνωτικής κουλτούρας που σας εκπαίδευσε σαν πολίτες και ψηφοφόρους, αρνούμαι να δεχτώ μία "Αγανάκτηση" που προέρχεται από περίσσεια κτηνώδη και εν πολλοίς ενορχηστρωμένη "οργή" και ελάχιστη αυτοκριτική.
Πάμε στα πιο ποιοτικά επιχειρήματα.
1. Σκάνδαλο SIEMENS.
2. Σκανδαλο Βατοπεδίου.
3. Σκάνδαλο υποκλοπής κυβερνητικών συνομιλιών από Vodafone.
4. Σκάνδαλο εξοπλισμών επί Τσοχατζόπουλου.
5. Σκάνδαλο Χρηματιστηρίου.
6. Σκάνδαλο αρχαιοκαπηλίας επί Μητσοτάκη.
7. Σκάνδαλο για το περίφημο C4i των Ολυμπιακών που δεν δούλεψε ΠΟΤΕ
8. Σκάνδαλο με τις μυστικές συνεννοήσεις Πάγκαλου - ΗΠΑ για τα Ίμια
9. Σκάνδαλο Goldman - Sachs για τα swaps που μας έβαλλαν στο Euro
10. Σκάνδαλο για το περίφημο DVD με τον Αναστασιάδη που φωτογράφιζε μέλη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ για κάτι λεφτουδάκια.

- Ερώτηση Κρίσης: Σε ποιά από τις παραπάνω περιπτώσεις (1-10) οι 'Αγανακτισμένοι' πίεσαν μέσω μαζικής πολιτικής ανυπακοής, διαδηλώσεων, διαμαρτυρίας, συλλογής υπογραφών, συλλογικών μηνύσεων, πολιτικής πίεσης μέσω σχηματισμού ΜΚΟ την πολιτική ηγεσία και την δικαιοσύνη να λάβει μέτρα;

1. Σε καμία
2. Σε καμία
3. Σε καμία

97% απάντησε το (1) αν και εγώ είμαι υπέρ του (3). Συμπερασματικά λοιπόν, η Ελλάδα φλεγόταν από μία λαίλαπα διαφθοράς που θα έκανε τον Νικολό Μακιαβέλι να κοκκινίσει, και οι 'Αγανακτισμένοι" ξύνονταν μεγαλοπρεπώς. Έπιναν τον Φρεντουτσίνο, πήγαιναν Νότη, έριχναν την γυροβολιά, έβριζαν στο γηπεδάκι, έφτιαχναν την ανταύγεια, ψήφιζαν στο Super Idol. Σαν καλά και υπάκουα ζώα. Γιατί; Γιατί όπως κάθε καλό και υπάκουο ζώο, το μόνο που πραγματικά το ενδιαφέρει είναι Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ, Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ, ΤΟ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΤΡΟΦΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ. Αν μάλιστα του έχεις φορέσει και λουράκι, του χαιδεύεις την κοιλίτσα και γουργουρίζει. Δεν πρόκειται ποτέ να σε δαγκώσει, ποτέ να γαβγίσει, ποτέ να παραπονεθεί. Όσο έχεις να το ταΐζεις τουλάχιστον. Γιατί αν δεν μπορείς να το ταΐσεις, θα ...αγανακτήσει.

Μην βρίζουμε όμως τα ζώα. Μην χρησιμοποιούμε κακές εκφράσεις για να χαρακτηρίσουμε εκείνους που "ακολουθώντας χαλκευμένες υποσχέσεις, παραπλανημένοι από πολιτικούς και ασυνέπειες προγραμματικών διακηρύξεων" ξάνα-μάτα- δώσε- πάλι- ωπα ψήφισαν τα ίδια σκ@@. Αφού τελικά, στις δημοτικές που ακολούθησαν τις βουλευτικές του 2009, έδωσαν 40% αποχή. Μην τους βρίζουμε λοιπόν. Οι άνθρωποι πασχίζουν να μας αποδείξουν ότι η πολιτική τους ανικανότητα και πνευματική ένδεια είναι κάποιου είδους συγγενές ελάττωμα. Ότι κάποια μαγική δύναμη τους απαγορεύει να σκεφτούν για τον εαυτό τους, και πως δεν αντιλαμβάνονται τα όπλα ενός πολίτη σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Δεκτό.

Ας πάμε δευτερολεπτικά στους διανοοούμενους. Αυτοαποκαλούμενους πάντα. Εδώ να διακόψουμε λίγο, για να ανακοινώσουμε ότι ο Bertrand Russell αναστήθηκε από τους νεκρούς και αυτοχαστουκίζεται. Οκ, επιστρέφω. Οι διανοούμενοί μας λοιπόν έκαναν σωτήριο κίνημα και με μπροστάρη τον Mickey Θεοδωράκη πλατειάζουν ασύστολα για το πως τίθονται υπό την διάθεση του έθνους. Μιας και μιλάμε για ανώτερη νοημοσύνη "αγανακτισμένων", ας θέσουμε πιο κομψά τα πρώτα δύο αυθόρμητα ερωτήματα: α) ΤΙ μπορεί να προσφέρει ένας αυτόκλητος διανοούμενος την στιγμή που στα 1-10 σκανδαλάκια είτε την έπαιζε είτε άραζε σε καρέκλα υπουργού (όπως ο Μickey); β) ΠΩΣ είναι δυνατόν να πείσει ότι i) είναι διανοούμενος, την στιγμή που ήταν ανίκανος να προβλέψει το που οδηγούσε η πυραμίδα της διαφθοράς και ii)ότι είναι αδιάφθορος, δεχόμενοι ότι έκανε τις σωστές προβλέψεις και δεν έκανε τίποτα;

Αγαπητοί μου διανοούμενοι που ποτέ δεν θα το διαβάσετε αυτό, πριν από εμένα σας έχει φτύσει ο Επίκουρος, στην περίφημη αντιλογία του για τον θεό. Οπότε, υποθέτω, είστε όντως οι διανοούμενοι που αξίζουν στους "αγανακτισμένους". Κάλπικοι, όπως η αγανάκτησή τους.


Φτάνοντας στην κατακλείδα, θα έπρεπε όλη αυτή η λογοδιάρροια να καταλήγει κάπου. Καταλήγει λοιπόν στο μηδενιστικό, δεν γ@@@@. Γιατί καταλήγει εκεί; Γιατί πολύ απλά, μία σηπτική κοινωνία όπως η Ελλάδα απέδειξε ότι το μεγαλύτερο έργο της ως διάδοχη της αρχαίας ελλάδας είναι ο Παρθενώνας, η μεγαλύτερη συνεισφορά της στην Φιλοσοφία και τον Πολιτισμό τελείωσαν στην νεκρή Ελληνιστική Περίοδο, και το μόνο που έχει να προσφέρει σαν "εξαγόμενο" είναι εθνοκαβλαντιές και οσφυοκαμψίες, με γαρνιτούρα την παπαρολογία των καναλιών και τον τοξικό καταναλωτισμό του νεόπλουτου.

Ξεκινήσαμε με διορισμένο από τους ευρωπαίους κυβερνήτη, τον siniore Kapodistria το 1830 μέχρι το τέλος του μνημονίου και του ανδρείκελου που λέγεται ελληνικό κράτος, φυλάω αυτόν τον χώρο................ για το όνομα του επόμενου διορισμένου κυβερνήτη.

This is Democracy, signing off.


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.