HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα εργασιακά δικαιώματα των Γυναικών

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στον ΑΣΤΕΡΑ η εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θε...

Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, στον ΑΣΤΕΡΑ η εκδήλωση της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τα εργασιακά δικαιώματα των Γυναικών ,την οργάνωση και το συντονισμό της οποίας είχε η αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων ΝΔ Νατάσα Ράγιου .
Η κεντρική ομιλήτρια Κατερίνα Παπακώστα-Γραμματέας Γυναικών ΝΔ, εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που έχει βάλει στο περιθώριο τις γυναίκες και παρουσίασε τις προτάσεις του Αντώνη Σαμαρά με επίκεντρο το δίχτυ κοινωνικής προστασίας στην οικογένεια και στις γυναίκες που, όπως τόνισε, είναι τα πρώτα θύματα του Μνημονίου .
Η κ. Κατερίνα Καμπίτση, υπεύθυνη του Τομέα για την Γυναικεία Απασχόληση, αναφέρθηκε αναλυτικά στα εργασιακά δικαιώματα των Γυναικών.
Ο Ανδρέας Μαζαράκης καλωσορίζοντας την κυρία Παπακώστα και αναφέρθηκε στους πολύτιμους πόρους που είναι γυναίκες τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην πολιτική σκηνή.

Η κυρία Ράγιου σε αναφορά στο Ζάππειο 2, υπογράμμισε ότι Αντώνης Σαμαράς, μίλησε στην καρδιά του κόσμου, με κουβέντες ξεκάθαρες και πρακτικές, με ολοκληρωμένες προτάσεις για την αγορά και την καθημερινότητα, προτείνοντος μέτρα απλά, ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα.
«Η τεράστια πλειονότητα των φτωχών ατόμων είναι γυναίκες και παιδιά. H κατάσταση της εργαζόμενης γυναίκας σήμερα είναι γνωστή: ανισότητα στους μισθούς, επισφαλείς σχέσεις εργασίας, αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης, ανεργία
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε στο περιθώριο της κοινωνίας τις γυναίκες και οφείλουμε να παλέψουμε δυναμικά σε όλα τα επίπεδα », τόνισε η κ Ράγιου.
Αναφορά στα εργασιακά θέματα των γυναικών έκανε και ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Νικολόπουλος, ο όποιος ανέφερε ότι «η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των γυναικών είναι ταυτόσημη με την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο Γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος που απουσίασε ,λόγω έκτακτης παρουσίας του στα Γιάννενα για τις φοιτητικές εκλογές, με επιστολή του συνεχάρη τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων και υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται σύντομα στην Πάτρα ενώ αργά το βράδυ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την κυρία Ράγιου και αφού ενημερώθηκε για την εκδήλωση, εξέφρασε την βαθιά ικανοποίηση του για την επιτυχία και την μεγάλη προσέλευση , σημειώνοντας ότι σε δύσκολους καιρούς είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη Νέα Δημοκρατία.

Μεταξύ άλλων στην παρέστησαν: ο βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης και οι πολιτευτές του νομού Νίκος Παπαδημάτος, Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, Βάσω Καράβολα, Ελένη Πανίτσα, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης και ο γραμματέας Π. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Γιώργος Δρακούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Μητρόπουλος, οι πρώην πρόεδροι της ΝΟΔΕ Ανδρέας Πανταζάτος και Θρασύβουλος Μαυρομμάτης, ο επί κεφαλής της Ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πάτρας Κώστας Χριστόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαριάννα Σταματιάδου και Σπύρος Πολίτης καθώς και τα στελέχη της παράταξης Χριστόπουλου, Ηλίας Γκοτσόπουλος, Θόδωρος Ξυλιάς , Χριστίνα Κανελλάκη, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Νίκος Καρακίτσος, ο πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δ. Αχαΐας Γιάννης Χρονόπουλος, οι εκδότες της εφημερίδας Πελοπόννησος Σπύρος και Νανά Δούκα, ο τέως δήμαρχος Ερινεού Ανδρέας Βαρνακιώτης, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σωτήρης Γαλάνης, η γραμματέας Δήμου Δυτικής Αχαΐας Αλεξάνδρα Τζουβάρα, η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας Άννα- Μαρία Ρογδάκη, η πρόεδρος του συλλόγου Δανιηλίδα Διονυσία Δούρου ,η πρόεδρος του Συλλόγου Άλμα Ζωής Λιολιώ Κολυπέρα, η πρόεδρος του Ομίλου ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πατρών Άννα Καλλιάφα, η πρόεδρος του παραρτήματος Αχαΐας «Καλλιπάτειρα» Ασπασία Ρηγοπούλου, η πρόεδρος του Συλλόγου ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ κ. Παϊλιού, η πρόεδρος του ΣΑΦΕ Αδαμαντία Αθανασοπούλου, ο πρόεδρος του Γορτυνιακού Συνδέσμου Θόδωρος Δούρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πυλαρινός οι πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι Νίκος Σταθακόπουλος και Χριστίνα Αλεξοπούλου , ο πρόεδρος Τοπικής Αγίου Ανδρέα Θανάσης Σγούρας, ο πρόεδρος της Τοπικής Πλαστήρας Γιώργος Αβραμάκης κ.α.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν και η παρουσία πολιτικών στελεχών από άλλους νομούς της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων: οι πρώην βουλευτίνες Φεβρωνία Πατριανάκου (Λακωνία), Αθηνά Κόρκα(Κορινθία), Δημήτρης Σταμάτης (Αιτωλοακαρνία), Χάρης Λαμπρόπουλος (Ηλεία), Μίλτος Γήτας(υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού ΝΟΔΕ Ιωαννίνων), ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Κορινθίας Παύλος Πέππας, ο πρώην δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, η πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μεσολογγίου Νικολίνα Μαρίνου, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αιτωλικού Θεοδώρα Χριστοδουλή, η υπεύθυνη Γυναικών ΝΟΔΕ Ηλείας Δώρα Κριτσάρη και η γραμματέας Διονυσία Μπίθα , η αν. Περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Τομέα Αθηνών και πρόεδρος της οργάνωσης «Γυναίκες για την Ασφάλεια» Αλίκη Μητσάκου, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Ένωσης για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία» Θεοδόσης Γεωργίου, ο πρόεδρος των εκπαιδευτήριων Πάνου στη Ναύπακτο Ανδρέας Ζώτος κ.α

Στο πάνελ εκτός από τις ομιλήτριες της Γραμματείας Γυναικών Κατερίνα Παπακώστα, Νατάσα Ράγιου και Κατερίνα Καμπίτση ήταν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανδρέας Μαζαράκης καθώς και η υπεύθυνη Γυναικών ΝΟΔΕ, Μάχη Σιώρου.

Η Γραμματεία Γυναικών βράβευσε γυναίκες της Αχαΐας που, όπως τόνισε η κυρία Ράγιου, μέσα από τους ρόλους μάνας, συζύγου, εργαζόμενης και γυναίκας τιμούν το φύλο τους. Τιμήθηκαν οι : Ολυμπία Φλαμπουριάρη(εργαζομένη στον Τομέα Καθαριότητας Δήμου Πατρών), Αργυρώ Χόρμπα(αγρότισσα), Φεβρωνία Τσιάτσου(αγρότισσα και κτηνοτρόφος), Ευλαμπία Πορτοκάλη (υπεύθυνη Γυναικών Τοπικής Πλαστήρα στο Αίγιο), Αγγελική Παπασάϊκα-Μανιάτη(πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Μελισσάνθη-Δυτική Αχαΐα) και Ανθούλα Καλτσά(μαθήτρια-συντάκτρια σχολικής εφημερίδας).

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑΤΑΣΑΣ ΡΑΓΙΟΥ 

Σε καιρούς πολύ δύσκολους για όλους ,
-την ώρα που ο οικονομικός εγκέφαλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Στρος Καν, υπεύθυνος για τα δεινά ΚΑΙ της χώρας μας, έγινε πρωτοσέλιδο παγκοσμίως, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης σε μια εργαζόμενη γυναίκα και μητέρα,
-την ώρα που η χώρα ολόκληρη και κυρίως η πόλη μας, ο νομός μας και η Δυτική Αχαΐα στενάζουν από τη μάστιγα της ανεργίας, επιχειρήσεις κλείνουν και κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει αύριο,
-την ώρα που στην Πάτρα τα προβλήματα διογκώνονται
 με τους λαθρομετανάστες να αυξάνονται απειλητικά,
την εγκληματικότητα να σκαρφαλώνει στα ύψη,
το Καραμανδάνειο να απειλείται με λουκέτο,
τα σχολεία να συρρικνώνονται,
το Μουσείο μας να υπολειτουργεί,
το ΔΗΠΕΘΕ να αναζητά λύση επιβίωσης,
τους αγρότες να είναι σε απόγνωση ,
την αγορά να ερημώνει,
τους μισθωτούς και συνταξιούχους να μην μπορούν πια να τα βγάλουν πέρα,
την επιβίωση να γίνεται αδύνατη και την ανάπτυξη φαντάζει λέξη – φάντασμα,

σας ευχαριστούμε από καρδιάς που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση, όχι μόνο την δική μου αλλά της Νομαρχιακής Επιτροπής, βουλευτών , πολιτικών γραφείων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, της ΔΑΠ και όλων όσοι έκαναν κινητοποίηση για την αποψινή εκδήλωση .

Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω πάρα πολύ το ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ και την οικογένεια Μεντζελοπούλου που, χρόνια τώρα και πολύ πριν από μένα, ανταποκρίνεται σε κάθε ανάγκη για προσφορά στην τοπική και όχι μόνο, Νέα Δημοκρατία και που είναι ο μοναδικός και αποκλειστικός χορηγός μου.

Σας ευχαριστούμε που ήρθατε να ακούσετε και να τιμήσετε με την παρουσία σας, τη Γραμματέα Γυναικείων Θεμάτων Κατερίνα Παπακώστα και την Κατερίνα Καμπίτση, Ανώτατο Διευθυντικό Στέλεχος και Τομεάρχης Εργασίας στη Γραμματεία Γυναικών .

Πάνω απ όλα, σας ευχαριστούμε που τιμάτε τη Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά.

Φαίνεται τελικά, πως πριν λίγες μέρες, στο Ζάππειο, άναψε ο φάρος της ελπίδας.
Στη χειρότερη οικονομική, κοινωνική και πολιτική συγκυρία που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα και μέσα στο κλίμα αγανάκτησης, οργής και δυσπιστίας προς το πολιτικό σύστημα, η ελπίδα αναπτερώθηκε στο Ζάππειο και οι πολίτες ατενίζουν πάλι με ελπίδα το μέλλον. Συγκρατημένη, αλλά ελπίδα.

Η σοβαρή, μεστή , με περιεχόμενο και συγκεκριμένες προτάσεις, παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, μακριά από την κομματική λογική του εμπορίου ψεύτικων ελπίδων, δείχνει το δρόμο της αισιοδοξίας και της επιστροφής στην ουσία της πολιτικής, με σημαία τον πρακτικό και μελετημένο όρο «επανεκκίνηση».

Χωρίς κομματικές φανφάρες, ο Αντώνης Σαμαράς, μίλησε στην καρδιά του κόσμου, με κουβέντες ξεκάθαρες και πρακτικές, με ολοκληρωμένες προτάσεις για την αγορά και την καθημερινότητα. Πρότεινε μέτρα απλά, ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα.

Ζούμε στην εποχή του συγκεκριμένου και η ανάγκη για το αυτονόητο είναι πλέον επιτακτική. Οι «Μεσσίες» και οι «μπαλκονάτες» εξαγγελίες τέλειωσαν οριστικά.


Κυρίες και Κύριοι

Η οικονομία μας, σε συνθήκες διεθνούς κρίσης, εξαιτίας των αναβολών, των χείριστων επιλογών και του ερασιτεχνισμού της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στη δίνη της κρίσης ενός τραγικού δανεισμού που ακόμα δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσει.

Η τεράστια πλειονότητα των φτωχών ατόμων είναι γυναίκες και παιδιά.
H κατάσταση της εργαζόμενης γυναίκας σήμερα είναι γνωστή: ανισότητα στους μισθούς, επισφαλείς σχέσεις εργασίας, αύξηση ηλικίας συνταξιοδότησης, ανεργία.

Όπως γνωρίζουμε, οι επιθετικές πολιτικές που εφαρμόζονται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, (ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, μερική απασχόληση, περικοπές κοινωνικών δαπανών, λιτότητα, επέκταση ωραρίου) έχουν σαν πρώτα θύματα τις γυναίκες, αφού εντείνουν και διευρύνουν τις ανισότητες που ήδη υπάρχουν.

Η μητρότητα αντιμετωπίζεται ως ανασταλτικός παράγοντας για την πρόσληψη ενώ οι περικοπές του κράτους πρόνοιας με το κλείσιμο των δωρεάν παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ κ.λπ, έχουν ρίξει ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις πλάτες των γυναικών.

Πρώτη φορά, η ανεργία έχει φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα και υποχρεώνει τους νέους ανθρώπους να ψάχνουν για δουλειά εκτός των ελληνικών συνόρων και πρώτη φορά καταγράφεται τόσο υψηλό ποσοστό ανεργίας γυναικών, γεγονός που επιβεβαιώνει τη διαπίστωση, πως η ανεργία είναι γένους θηλυκού κι αυτό δυστυχώς ΔΕΝ είναι σχήμα λόγου αλλά η τραγική πραγματικότητα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στους πολίτες και την ιστορία της και πρέπει με ψυχραιμία και χωρίς φανφάρες να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων
Η εκδήλωση αυτή είναι αφιερωμένη στις γυναίκες. Που έβαλαν το σημάδι τους στο χάρτη της ανθρωπότητας, που άνοιξαν ένα δρόμο η κάθε μια με το δικό της τρόπο. Διάσημες προσωπικότητες και αφανείς ηρωίδες σε όλων των ειδών τους αγώνες!!
Για όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως. Τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες ή τις άνεργες γυναίκες ..Που δίνουν τον εαυτό τους, παντού στον πλανήτη, σε όλα τα μέτωπα, που πολεμούν, ακούραστα όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου. Που διαχωρίζουν και φυλάνε σπόρους για την επόμενη σοδιά, που γίνονται χίλια κομμάτια, μαγειρεύουν, πλένουν, καθαρίζουν, αναπτύσσουν επιχειρήσεις, διοικούν κράτη.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι και κυρίως αυτοί που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να αφανίσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες ότι :Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε στο περιθώριο της κοινωνίας τις γυναίκες.
Είθισται, σε ανάλογες εκδηλώσεις, πολιτικού η άλλου χαρακτήρα, να βραβεύονται γυναίκες προβεβλημένες για το έργο και τη δράση τους, που βεβαίως αξίζουν κάθε βραβείο. Σήμερα η Αχαΐα και η Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων θα πρωτοτυπήσει και θα τιμήσει γυναίκες του μόχθου, της καθημερινότητας . Είναι η ελάχιστη τιμή για τον αγώνα ζωής που έχουν δώσει, για το ότι είναι αγωνίστριες στη ζωή, στη δουλειά και στην οικογένεια μέσα από τους ρόλους της μάνας, της συζύγου, της εργαζόμενης, της γυναίκας, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες. Και φυσικά, στο πρόσωπο τους τιμάμε την ελληνίδα γυναίκα, που γεννήθηκε για να προσφέρει και για να αντέχει.
Οι καιροί απαιτούν σοβαρότητα, εντιμότητα, αξιοπρέπεια και αλήθεια. Ο εύκολος δρόμος είναι, κάποιοι από μας να παραιτηθούν από την προσπάθεια. Αυτό όμως δεν είναι λύση για κανέναν και για τίποτα. Το δύσκολο είναι, παρά τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες, τις τρικλοποδιές , τα λάθη ή τις παραλείψεις, να συνεχίζεις να αγωνίζεσαι όσο αντέχεις.

Αν, με όσο κουράγιο και πίστη μας έχει απομείνει, ανάψει ο καθένας ένα μικρό φως σ ένα σκοτεινό δωμάτιο, έχουμε ελπίδα.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.