HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο περιφερειακό συμβούλιο η ΚΥΑ Χελμού-Βουραϊκού από την Λαϊκή Συσπείρωση Αχαΐας

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Κ.Κ.Ε.)Καραθανασόπουλος Νίκος, Καραπάνος Γιώργος και Σολτάτος Γιώργος με έγραφό τους προς...

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (Κ.Κ.Ε.)Καραθανασόπουλος Νίκος, Καραπάνος Γιώργος και Σολτάτος Γιώργος με έγραφό τους προς το Περιφερεικό Συμβούλιο,ζητούν μεταξύ άλλων να συζητηθεί και το θέμα για την ΚΥΑ Χελμού-Βουραϊκού και τις επιπτώσεις σε βάρος των αφροτοκτηνοτρόφων και του περιβάλλοντος επισημαίνοντας:

Η εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τη δημιουργία του «Εθνικού Πάρκου» Χελμού-Βουραϊκού δίκαια προκαλεί λαϊκές αντιδράσεις, ειδικά των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στην επαρχία Καλαβρύτων, στις περιοχές του Βουραϊκού και του Διακοπτού. Στην πραγματικότητα η ΚΥΑ δεν προστατεύει την περιοχή και το περιβάλλον, αλλά τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θα επενδύσουν στον τομέα του τουρισμού ξεκληρίζοντας τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.
MΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ Κ.Υ.Α.:
-Η προστασία και η διαχείριση του Χελμού και του Βουραϊκού παύουν και τυπικά να είναι ευθύνη του κράτους και μεταβιβάζονται εξολοκλήρου στο Φορέα Διαχείρισης. Είναι στην ουσία εγγυητής, υπεύθυνος και αδειοδότης για οποιοδήποτε δραστηριότητα αναπτύσσεται στην περιοχή. Ο Φορέας Διαχείρισης αποτελεί την «κερκόπορτα» για την ιδιωτικοποίηση και την εκμετάλλευση της περιοχής από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στα πλαίσια του αγροτουρισμού και της «ήπιας τουριστικής ανάπτυξης».
-Οποιεσδήποτε αγροτικές, κτηνοτροφικές, οικοδομικές δραστηριότητες είτε απαγορεύονται είτε περιορίζονται σε τέτοιο βαθμό και με τέτοιους όρους που ουσιαστικά κάνουν αδύνατη τη συνέχιση τους για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
Από τα παραπάνω είναι καθαρό ότι εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους και την κτηνοτροφία.
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπηρετεί ένα και μόνο στόχο, την εμπορευματοποίηση των δασών, των ορεινών όγκων και παραλιών, την εκμετάλλευση τους από μονοπωλιακούς ομίλους και μεγαλοεπιχειρηματίες. Ταυτόχρονα η εφαρμογή της ΚΑΠ οδηγεί στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους. Σε αυτήν την κατεύθυνση αξιοποιούν τις Ενώσεις συνεταιρισμών και τις ομάδες παραγωγών. Ο «Καλλικράτης» θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.
Η προστασία των δασών και των ορεινών όγκων προϋποθέτει να γίνουν λαϊκή περιουσία και να απαγορευτεί η εμπορευματοποίηση και οποιαδήποτε επιχειρηματική δράση. Λύση είναι ο ενιαίος δημόσιος φορέας δασοπροστασίας και πυρασφάλειας. Η συνένωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων σε παραγωγικούς συνεταιρισμούς, η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, ο ενιαίος πανεθνικός σχεδιασμός της λαϊκής οικονομίας και της λαϊκής εξουσίας.
Τι μέτρα θα πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο στην κατεύθυνση:
-Της κατάργησης της Κ.Υ.Α.
-Τη στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για να μπορούν να ζούν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια.
-Την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος, της αντιπυρικής θωράκισης της περιοχής με βασική ευθύνη του κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.