HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Άρωμα Καλαβρύτων στον ιστορικό Μαραθώνιο της Βοστώνης

Στις 19 Απριλίου διεξείχθει ο 115ος Μαραθώνιος της Βοστώνης (USA),ο μακροβιότερος Μαραθώνιος της σύγχρονης ιστορίας, ένας Μαραθώνιος που...

Στις 19 Απριλίου διεξείχθει ο 115ος Μαραθώνιος της Βοστώνης (USA),ο μακροβιότερος Μαραθώνιος της σύγχρονης ιστορίας, ένας Μαραθώνιος που τον έχει κερδίσει ο μεγάλος αείμνηστος Έλληνας μαραθωνοδρόμος Στέλιος Κυριακίδης το έτος 1946.

Ο Μαραθώνιος αυτός προσελκύει 1 εκατομμύριο θεατές κάθε χρόνο, ενώ η διαδρομή χαρακτηρίζεται παραμυθένια τόσο για την ομορφιά της, όσο και για την «αγριάδα» της. Το σημείο εκκίνησης είναι το Rural Hopkinton και οι δρομείς περνούν μέσα από την εξοχή και την περιφέρεια, μέχρι να τερματίσουν στο Boston’s Kenmore Square. Πρώτα, όμως, πρέπει να κατακτήσουν και το Heartbreak Hill, έναν λόφο 600 μέτρων, του οποίου η ονομασία μάλλον δεν είναι τυχαία.

Στον φετινό Μαραθώνιο που έτρεξαν όλα τα μεγάλα ονόματα σημειώθηκε και ένα εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κενυάτη Τζέφρεϊ Μουτάι, αφού τερμάτισε σε 2 ώρες 3 λεπτά 1 δευτερόλεπτο.

Αξίζει να σημειωθεί για την Ιστορία ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί αθλητές που συμμετείχαν στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, ήσαν φοιτητές των Πανεπιστημίων και των κολλεγίων της Βοστώνης και συνεπαρμένοι από τον Άθλο του Σπύρου Λούη, εμπνεύσθηκαν, ίδρυσαν και ξεκίνησαν από το 1897 και κάθε χρόνο ανελλιπώς, τον αρχαιότερο Παγκόσμιο Μαραθώνιο που συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων των δρομέων της γης.

Φέτος ο φημισμένος αυτός Μαραθώνιος είχε άρωμα Καλαβρύτων αφού συμμετείχε η Αγγελική Κάρλου με καταγωγή το Καρνέσι Καλαβρύτων.
"Ήταν εκπληκτικό, δόξα τω Θεώ", δήλωσε η Αγγελική αμέσως μετά τον τερματισμό που λίγοι από τους πολλούς που συμμετέχουν αντικρίζουν. "Ήταν σίγουρα ο πιο δύσκολος μαραθώνιος που έχω συναντήσει ποτέ, αλλά ήμουν τόσο ενθουσιασμένη. Ηταν καταπληκτικό. "
Η Αγγελική Κάρλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Καναδά, είναι 25 χρονών τελειόφοιτη του Πανεπιστημίου Calgary στο τμήμα κινησιολογίας και φέτος τελειώνει το Master της στο τμήμα ερευνών του Πανεπιστημίου Calgary με ειδικότητα στην Διαιτολόγια και παράλληλα είναι βοηθός καθηγητή στο ομώνυμο Πανεπιστήμιο. Έχει τρέξει με διακρίσεις σε δύο Μαραθώνιους στον Καναδά και όνειρό της είναι να τρέξει και στον κλασικό Μαραθώνιο στην Ελλάδα. Δεν ξεχνά την καταγωγή της και επισκέπτεται το πατρικό της στο Καρνέσι όπου όπως δηλώνει εκεί κάνει την καλύτερη προπόνηση.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.