HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μπορούμε πολλά αρκεί να αλλάξουμε...

Βλέποντας το βίντεο από ένα αξιοζήλευτο χωριό της Μαγνησίας, την Ανάβρα, που μου έστειλε ο φίλος Αλέξης, πλημμύρισα με πολλά συναισθήματα κα...

Βλέποντας το βίντεο από ένα αξιοζήλευτο χωριό της Μαγνησίας, την Ανάβρα, που μου έστειλε ο φίλος Αλέξης, πλημμύρισα με πολλά συναισθήματα και αντιδράσεις.
Δεν μπορώ να το κρύψω, ναι ζήλεψα, θύμωσα, αγανάκτησα, πείσμωσα και είμαι σίγουρος οτι αν θα δείτε το παρακάτω βίντεο το ίδιο θα αισθανθείτε και σεις (ίσως ορισμένοι και τύψεις).

Ευκαιρίες χαμένες, σχέδια στα αζήτητα, χαμένα στην κομματικοποίηση, την διαμάχη και την μεμψιμοιρία.
Σε ένα παλιότερο μου άρθρο (Καλάβρυτα...με τόλμη και όραμα, 3/9/10) επισήμαινα: ...Σύμφωνα με τις επιταγές του "μνημονίου" ο Δήμος όπως και κάθε Δήμος καλείτε να λειτουργήσει χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση, επιδότηση ή βοήθεια. Ο μόνος τρόπος εξυγίανσης είναι η τοπική ανάπτυξη και το νοικοκυριό, έννοιες ξεχασμένες εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η επαρχία Καλαβρύτων κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεφύγει από τον κομματικό "ιμπεριαλισμό"να ανιχνεύσουμε τα χαρακτηριστικά του και να ψηλαφίσουμε τα ιστορικά του "σημεία", την αγροτιοκτηνοτροφική δυναμική, την παράδοσή της, την πλούσια σε εικόνες μορφολογία της και να τα αναπτύξουμε. Αυτά θα δώσουν τη λύση, μπορούμε να γίνουμε πρότυπα....

Είμαστε ένας ευλογημένος τόπος γεμάτο εικόνες, αίμα, φύση, δόξα, πίστη, αλλά αυτά μόνον σαν αναμνηστική γκραβούρα μιας άλλης εποχής, που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε συνοδοιπόροι τους, εγκλωβισμένοι στην μικρονοική μας λογική, και την παλαιοκομματική και φθίνουσα πολιτική με ευθύνες όλων μας.
Ο τόπος μας θέλει όραμα και τόλμη, όχι άρνηση για την άρνηση και ατολμία για το κόστος....
Ακούστε προσεκτικά τα κόστη των έργων στην Ανάβρα και συγκρίνετέ τα με τα χρέη πρώην Δήμων μας....
Αλήθεια γιατί φωνάζουμε για τις κυβερνήσεις και το Δ.Ν.Τ. όταν όλα βρίσκονται στον μικρόκοσμό μας? όταν συχωριανοί είναι στα δικαστήρια με συχωριανούς, όταν αντιπολιτευόμαστε κάθε τι που δεν προέρχεται από το δικό μας κομματικό χρώμα.....όταν δεν προσπαθούμε να αποκτήσουμε και μεις ...μουλάρι αλλά παρακαλάμε να ...ψοφήσει του γείτονα, όταν εμμένουμε στα ....διπλά καφενεία?
Την πρωταπριλιά δημοσιεύσαμε ένα "πρωταπριλιάτικο άρθρο" με τίτλο "Αποφασίστηκε η προέκταση του Οδοντωτού προς το χιονοδρομικό" το οποίο είχε τεράστια αναγνωσιμότητα (ξεπέρασε τις 4.000 αναγνώσεις το συγκεκριμένο άρθρο) και δεν ήταν τυχαίο. Αλήθεια πόσες ευκαιρίες χάθηκαν ώστε αυτό να είναι πραγματικό άρθρο? και αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα....

Υπάρχει ακόμα τρόπος και χρόνος αλλά θέλει τόλμη, συνοχή και όραμα και για να μην παρεξηγηθώ η ευθύνη είναι όλων μας. Ας ενώσουμε δυνάμεις, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, και ας ενεργοποιηθούμε απαγκιστρωμένοι από μικροσυμφέροντα και στείρες πολιτικές........

Υ.Γ. ...και επειδή αρκετοί αναρωτιόσαστε απαντώ, δεν ανήκω πουθενά παρά μόνο στην διαστροφή μου που λέγετε αγάπη για τον τόπο μου...όσο για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ NEWS (που τόσο έχετε αγαπήσει), έχουν αποδείξει μέχρι τώρα πως είναι αρωγοί σε κάθε θετική προσπάθεια, με καλοπροαίρετη κριτική, ελεύθεροι σε κάθε σκέψη και πρόταση και πάντα με ελεύθερο βήμα σε όλους με μοναδικό σκοπό το καλό και την πρόοδο του τόπου μας.
σας ευχαριστώ
Νίκος Κυριαζής 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.