HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Επαφές Παπαδόπουλου για να τρέξουν τα θέματα των Καλαβρύτων

Επαφές για αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την επαρχία Καλαβρύτων, είχε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος...

Επαφές για αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την επαρχία Καλαβρύτων, είχε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, ο Αχαιός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αθανάσιος Παπαδόπουλος με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, Φώφη Γεννηματά, οι οποίοι βρέθηκαν στα Καλάβρυτα.
Ο κ. Παπαδόπουλος επισκέφθηκε μαζί με τον κ. Χρυσοχοΐδη το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και μεταξύ άλλων, του έθεσε το ζήτημα του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων.
Ο βουλευτής, είχε όμως συνάντηση και με την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας, με την οποία επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Τηλεσκοπίου «Αρίσταρχος». Ο κ. Παπαδόπουλος μετά και την ένταξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Παιδείας, ζήτησε την αξιοποίηση του τηλεσκοπίου για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Όπως εξήγησε ο Αχαιός βουλευτής, το τηλεσκόπιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται στην κορυφή «Νεραϊδοράχη» του Χελμού είναι το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο των Βαλκανίων και το δεύτερο μεγαλύτερο της Ηπειρωτικής Ευρώπης, ενώ συγκαταλέγεται στα 11 μεγαλύτερα του κόσμου. Το τηλεσκόπιο λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του, είναι ιδανικό για συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα έρευνας, ενώ μπορεί να αποτελέσει κέντρο εκπαίδευσης φοιτητών απ’ όλο τον κόσμο. Παράλληλα, μπορεί να αποτελέσει κέντρο επιμόρφωσης κοινού, όπως σχολεία, πανεπιστήμια, πολιτιστικούς φορείς κλπ., είτε για παροχή επιστημονικών και τεχνολογικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε εκπαιδευτικούς και κοινωνικούς φορείς. Όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί ο τηλεσκοπικός του φακός από ερευνητικά ιδρύματα για επιστημονική συνεργασία και έρευνα. Η Αναπληρώτρια Υπουργός ενθουσιάστηκε από τις εγκαταστάσεις, επισημαίνοντας πως θα συμβάλει από την πλευρά της, στην κατεύθυνση αξιοποίησης του τηλεσκοπίου για ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς στην πανεπιστημιακή και μαθητική κοινότητα.
Επίσης, ο κ. Παπαδόπουλος έθεσε στην κα Γεννηματά την αξιοποίηση της Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, επισημαίνοντας πως οι εγκαταστάσεις της θα μπορούσαν να «φιλοξενήσουν» σχολή δημοτικής αστυνομίας ή ακόμη και εποχικά να αποτελέσουν κέντρο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε παιδιά ομογενών τρίτης γενιάς. Κάτι που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις ομογενειακές οργανώσεις ανά τον κόσμο.
Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από την Αναπληρώτρια Υπουργό να αξιοποιηθεί περαιτέρω για περιβαλλοντικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς το ΚΠΕ Κλειτορίας, το οποίο ήταν από τα πρώτα που λειτούργησαν στην Ελλάδα και έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο, λόγω και του ιδιαίτερου περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η επαρχία Καλαβρύτων.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός, επιδεικνύοντας ενδιαφέρον για τα ζητήματα που της έθεσε ο Αχαιός βουλευτής, ζήτησε να γίνει συνάντηση στο γραφείο της στην Αθήνα, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων.
ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ filodimos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.