HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γεγονός για τα Καλάβρυτα ο Βιολογικός Καθαρισμός

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ-ΑΙΓΙΟΥ  http://www.filodimos.gr  την οριστική ένταξη του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων των Κα...

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ-ΑΙΓΙΟΥ http://www.filodimos.gr την οριστική ένταξη του έργου «Αποχέτευση και επεξεργασία λυμάτων των Καλαβρύτων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) με προϋπολογισμό 12,7 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε στον Αχαιό βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Αθανάσιο Παπαδόπουλο, η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.
Μετά από τη σημαντική αυτή εξέλιξη το έργο κατασκευής του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαβρύτων, με προτεινόμενη πίστωση για το 2011, 1.138.262,16 ευρώ μπορεί να δημοπρατηθεί άμεσα.
Ο Αχαιός βουλευτής ευχαρίστησε την Υπουργό για για την άμεση ανταπόκριση της ώστε να ικανοποιηθεί το χρόνιο αυτό αίτημα του Δήμου Καλαβρύτων, αποδεικνύοντας την περιβαλλοντική της ευαισθησία, αλλά και το ενδιαφέρον της για την εξασφάλιση σύγχρονων υποδομών διαχείρισης των λυμάτων.
Ο κ. Παπαδόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της Υπουργού, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων που ταλαιπωρούσε την περιοχή των Καλαβρύτων, τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες. Η περιοχή είχε ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια χάρη στον τουρισμό και γι’ αυτό οφείλαμε να εξασφαλίσουμε σύγχρονες υποδομές, συμβάλλοντας στην περιβαλλοντική προστασία και την αναβάθμιση της ποιότητας των υδάτινων αποδεκτών της χώρας. Προσωπικά για εμένα η εξέλιξη αυτή αποτελεί και ηθική ικανοποίηση, αφού ως Δήμαρχος Καλαβρύτων παλέψαμε για αυτό το έργο».
Ο βουλευτής επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων, Γιώργο Λαζουρά, ενημερώνοντάς τον για τη σημαντική αυτή εξέλιξη. Ο κ. Λαζουράς επεσήμανε σε δηλώσεις του «ένα σημαντικό έργο, ένα όνειρο ζωής για την πόλη των Καλαβρύτων, η κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού εισέρχεται στην τελική του ευθεία. Με την υπογραφή της Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη για την ένταξη του έργου στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του και σύμφωνα με τη μελέτη που υπάρχει σε περίπου δύο χρόνια από τώρα, τα Καλάβρυτα, η Κέρτεζη και το Σκεπαστό θα έχουν έναν σύγχρονο, αξιόπιστο και ασφαλή Βιολογικό Καθαρισμό και ταυτόχρονα, ένα σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα. Για το έργο είχε δώσει μάχες ο προηγούμενος Δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθανάσιος Παπαδόπουλος. Δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας προς την Υπουργό, η οποία απέδειξε στην πράξη την φιλοπεριβαλλοντική της πολιτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.