HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Προσλήψεις 4.000 Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης

Mε αντικειμενικά κριτήρια και με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ στη διαδικασία επιλογής, θα γίνει άμεσα η πρόσληψη 4.000 Πυροσβεστών πεντα...

Mε αντικειμενικά κριτήρια και με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ στη διαδικασία επιλογής, θα γίνει άμεσα η πρόσληψη 4.000 Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.
Σύμφωνα με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη «Σύσταση Γραφείου Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας (ΓΑΠΑ)» που ψηφίστηκε επί της αρχής και λίγους μήνες πριν από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, το υπουργείο προχωρά στην κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων στο Πυροσβεστικό Σώμα με τους Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Γυμνασίου και να μην έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους.
Επίσης, ως πυροσβέστες πενταετούς θητείας μπορούν να προσλαμβάνονται όσοι δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους, κατέχουν απολυτήριο τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και είναι:

•Εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010.
•Εποχικοί πυροσβέστες που είχαν την ιδιότητα αυτή σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον την ίδια ιδιότητα σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007 και
•το εποχικό εργατοτεχνικό προσωπικό που προσελήφθη για την εκτέλεση προγραμμάτων αντιπυρικής προστασίας. Το ανώτατο όριο ηλικία γι' αυτή την κατηγορία αυξάνεται στο 49ο έτος, ενώ δεν απαιτείται όριο αναστήματος ούτε υποβολή σε αθλητικές ή ψυχοτεχνικές δοκιμασίες.
Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Κριτήρια πρόσληψης για όλους τους υποψηφίους αποτελούν ο βαθμός του τίτλου σπουδών, η κατοχή άδειας ικανότητας μοτοσικλέτας, η επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ' κατηγορίας και άνω, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, ο χρόνος προϋπηρεσίας εποχικού πυροσβέστη ή εποχιακού εργατοτεχνικού προσωπικού κ.ά.

Η προκήρυξη των θέσεων γίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ για την πρόσληψη του προσωπικού συγκροτείται τριμελής επιτροπή (με τη συμμετοχή εκπροσώπου του ΑΣΕΠ) που καταρτίζει τους πίνακες επιτυχόντων ανά κατηγορία υποψηφίων με βάση τον αριθμό των μορίων τους.

Η ανανέωση της θητείας των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης θα γίνεται μέχρι τη συμπλήρωση του απαιτούμενου για τη συνταξιοδότησή τους χρόνου.
πηγή: "ΕΘΝΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.