HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Δρόμος Θυσίας" Πάτρα-Καλάβρυτα 24-25 Μαρτίου από τον Ποδηλατικό Ομ.Πάτρας

Ο Π.Ο.Πατρών υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνουν τον 34ο Ποδηλατικό Γύρο "ΘΥΣΙΑΣ", από 24 έως 25 Μαρτίου στην κατηγορία ανδρ...

Ο Π.Ο.Πατρών υπό την αιγίδα της Ε.Ο.Π. συνδιοργανώνουν τον 34ο Ποδηλατικό Γύρο "ΘΥΣΙΑΣ", από 24 έως 25 Μαρτίου στην κατηγορία ανδρών-μάστερς.

1ος ΑΓΩΝΑΣ: Ατομική Χρονομέτρηση 24-3-2011: 4η Ανάβαση Βραχνεΐκων (ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ) αποστάσεως 8 ΚΜ. Ώρα 15.00. Εκκίνηση από Καμίνια (έμπροσθεν κοινοτικού ιατρείου). Πρώτα θα εκκίνηση η κατηγορία των Ανδρών και μετά η Μάστερς (με την σειρά A30-39, B40-49, Γ50-59, Δ60 και άνω).

2ος ΑΓΩΝΑΣ: 34ος Αγώνας "ΘΥΣΙΑΣ" 25-3-2011: ΑΝΔΡΕΣ: Αγώνας αντοχής, απόστασης 100 ΚΜ. Ώρα: 09.00. Εκκίνηση από Μόλο Αγ. Νικολάου – Ακτή Δυμαίων - Ροϊτικα - ΝΕΟ .Πατρών Πύργου- Καμίνια αναστροφή - ΠΕΟ Πύργου Πατρών – Ροϊτικα – Παυλόκαστρο - Χαλανδρίτσα- Καταρράκτης - Μάνεσι- Τερματισμός Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.

ΜΑΣΤΕΡΣ: Αγώνας αντοχής, απόστασης 80 ΚΜ Ώρα: 08.30. Εκκίνηση από Μόλο Αγ. Νικολάου – Ακτή Δυμαίων - Ροϊτικα – Παυλόκαστρο - Χαλανδρίτσα- Καταρράκτης - Μάνεσι- Τερματισμός Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.
      από: thebest.gr

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ, διοργανώνεται από το 1978 κάθε χρόνο, στην κατηγορία Ανδρών πολλές φορές και στην κατηγορία Εφήβων, από τον ΠΟΠ και είναι ενταγμένος στις εορταστικές εκδηλώσεις της Νομαρχίας Αχαίας για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821. Τα αποτελέσματα των πρώτων νικητών φαίνονται στους παρακάτω πίνακες.
Μέχρι το 1991 ο επετειακός αγώνας γινόταν με αφετηρία τα Καλάβρυτα και τερματισμό στην Πάτρα. Από το 1992, διεξάγεται με αφετηρία την Πάτρα, τερματισμό στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας όπου με τις απονομές στους νικητές, κλείνουν οι εκδηλώσεις της Νομαρχίας Αχαΐας. Μέχρι το 1998, ήταν μονοήμερη εκδήλωση και γινόταν πάντα την 25η Μαρτίου, με την ονομασία ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ. Από το 1999, μετεξελίχθηκε σε Γύρο (τα εταπ φαίνονται στον πίνακα των νικητών),κάποιες βέβαια χρονιές, για οικονομικούς κυρίως λόγους δεν διοργανώνεται ως γύρος αλλά διήμεροι αγώνες(24 και 25 Μαρτίου).
Το 2008 σε συνεργασία με τον Δήμο Βραχνεΐκων έγινε και η πρώτη ανάβαση Βραχνεΐκων με την επωνυμία "ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ", με σκοπό να καθιερωθεί και να γίνεται κάθε χρόνο, τιμής ένεκεν στον καλλίτερο ίσως ποδηλάτη της Χώρας μας Αξιοσημείωτο είναι οτι στην πρώτη ανάβαση συμμετείχε επίσημα και ο Κ. Κανελλόπουλος (ετών 51) κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 15΄.24΄΄ Πρώτος ο Περικλής Ηλίας νικητής του αγώνα ΄με χρόνο 14΄.11΄΄
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΥΣΙΑΣ, πέραν του καθαρά αγωνιστικού ενδιαφέροντος, επισύρει και μια σειρά συμβολισμών που τεκμηριώνουν την σύνδεση του αθλητικού πνεύματος με τις ιστορικές και πολιτισμικές παραδόσεις της Πάτρας, του Νομού Αχαΐας και του Ελληνικού λαού γενικότερα.
περισσότερα στο http://www.popatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.