HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ομιλία του απερχόμενου προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων κ. Σπύρου Σοκορέλη

Ο Σπύρος Σοκορέλης (δεξιά) απο παλαιότερη εκδήλωση στα Καλάβρυτα Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση το...

Ο Σπύρος Σοκορέλης (δεξιά) απο παλαιότερη εκδήλωση στα Καλάβρυτα
Την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Καποδιστριακού Δήμου Καλαβρύτων, στην διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος του Σπύρος Σοκορέλης κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου είπε:

Κύριε Δήμαρχε
Αγαπητοί συνάδελφοι του Δημοτικού Συμβουλίου
Πρώτα απ’ όλα, επιτρέψτε μου να εκφράσω την χαρά και την συγκίνηση που νιώθω στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ουσιαστικά σηματοδοτεί και την λήξη της θητείας τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και του δωδεκάχρονου θεσμού των Καποδιστριακών Δήμων.
Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση τις θητείας μας.
Η τελευταία από τις 52 συνεδριάσεις που κάναμε αυτά τα 4 χρόνια.
Συνεδριάσεις στις οποίες συζητήθηκαν ζωτικά για τον τόπο ζητήματα, αναδείχθηκαν πολλά προβλήματα, αρκετά απ΄ αυτά λύθηκαν.
Στους 14 περίπου μήνες της θητείας μου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου - δεν ξέρω αν τα κατάφερα - πάντως ειλικρινά σας λέω έκανα ότι περισσότερο και καλύτερο μπορούσα.
Πάντως θεωρώ ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, για να υπηρετήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονταν μέσα από τη λειτουργία και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για να στηρίξουμε, να διευκολύνουμε, να βελτιώσουμε, την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Το απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ήταν συνεπές στο ρόλο του, έχει πάρει θέση σε όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν στο Δήμο μας, δίδοντας βήμα σε φορείς και πολίτες, με αποτέλεσμα να γίνεται ένας δημιουργικός διάλογος και να παίρνονται αποφάσεις, με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας.
Στην πορεία της θητείας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, επιτελέσαμε σημαντικό έργο, το οποίο αναγνωρίζεται, από την συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων του Δήμου μας, (δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξη με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά ψηφίστηκε από το 60% περίπου των δημοτών του δήμου μας).
Για το λόγο αυτό επιτρέψτε μου να αναφερθώ επιγραμματικά στις σημαντικότερες αποφάσεις και έργα που σφράγισαν την θητεία μας όπως.
- Τροποποίηση των όρων δόμησης του σχεδίου πόλεως Καλαβρύτων.
Πρόκειται για μια απόφαση ιστορικής σημασίας αφού με αυτήν διασώθηκε ο παραδοσιακός και ιστορικός χαρακτήρας της πόλης μας και αποφεύχθηκε η τσιμεντοποίησή της με θηριώδεις κατασκευές.
- Ολοκλήρωση μελετών για το έργο αποχέτευσης-βιολογικού καθαρισμού στο Δήμο Καλαβρύτων.
Για το έργο αυτό, ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και έχουν ήδη συνταχθεί τεχνικά δελτία και ζητείται η χρηματοδότηση της κατασκευής του από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Η ωρίμανση αυτού του έργου αποτελεί μείζονα προσπάθεια που έρχεται να απαντήσει στη μεγαλύτερη εκκρεμότητα από πλευράς υποδομών του Δήμου μας.
- Ανάθεση σύνταξης νέων μελετών, δημοπράτηση ανάθεση και έναρξη εργασιών αποπεράτωσης του Πολυδύναμου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Καλαβρύτων.
Με την εξέλιξη αυτή δόθηκε οριστικό τέλος σε μια εκκρεμότητα δέκα χρόνων και σύντομα οι πολιτιστικές δράσεις του Δήμου μας θα έχουν τη δική τους σύγχρονη στέγη.
- Σύμφωνη γνώμη για Εγκατάσταση αιολικού πάρκου.
Με την απόφαση αυτή ειπώθηκε ένα καθαρό ναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που φέρνουν στον τόπο μας μια νέα αντίληψη για την προστασία του περιβάλλοντος και την αύξηση των εσόδων του δήμου.
- Μελέτη, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία τένις (σύνταξη μελέτης) και κατασκευή δύο γηπέδων τένις ολυμπιακών προδιαγραφών στο στάδιο Καλαβρύτων.
Οι εργασίες κατασκευής του έργου έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
- Η ολοκλήρωση των έργων για την κατασκευή ενός σύγχρονου δημοτικού σφαγείου
Ήδη το νέο σφαγείο βρίσκεται στην υπηρεσία των κτηνοτρόφων και επαγγελματιών της περιοχής.
- Ολοκλήρωση των εργασιών του Τουριστικού και Πολιτιστικού Κέντρου Ενημέρωσης στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων.
Η παράδοση του έργου θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του νέου έτους.
- Διαμόρφωση κτιρίου του παλαιου διοικητηρίου για τη στέγαση του νέου Δημαρχείου Καλαβρύτων.
Οι εργασίες του οποίου είναι σε εξέλιξη.
- Διαμόρφωση χώρου στάθμευσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων.
- Ολοκλήρωση του έργου ύδρευσης Σκεπαστού.
- Ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της πλατείας του Σκεπαστού.
- Ανάπλαση αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων.
- Ανάπλαση Κεντρικής πλατείας Κάτω Λουσών.
- Βελτίωση δικτύου ύδρευσης Κάτω Βλασίας.
- Αντικατάσταση και επέκταση δικτύου ύδρευσης Ρογών.
- Ανάδειξη αναδόχου για την ανάπλαση της κεντρικής οδού του Τοπικού Διαμερίσματος Κερτέζης.
- Ολοκλήρωση μελέτης και έναρξη εργασιών ανακατασκευής του μαντρότοιχου Γυμνασίου-Λυκείου Καλαβρύτων.
Ο ανάδοχος του έργου έχει ήδη επιλεγεί και έχει υπογράψει την απαραίτητη σύμβαση με το Δήμο.
- Ολοκλήρωση μελέτης ηλεκτροφωτισμού κάστρου Καλαβρύτων και διεκδίκηση της χρηματοδότησης του έργου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από το ΕΣΠΑ.
Στα δώδεκα χρόνια ζωής του καποδιστριακού Δήμου έγιναν σημαντικές και ουσιαστικές αλλαγές, που φαίνονται παντού, σε κάθε χωριό σε κάθε τοπικό διαμέρισμα κάτι που είναι κοινά διαπιστωμένο.
Το έργο αυτό έχει την υπογραφή ενός άξιου Καλαβρυτινού, του πρώην δημάρχου, σημερινού βουλευτή Αχαΐας και συναδέλφου μας Θανάση Παπαδόπουλου.
Ο πρώην Δήμαρχος εργάστηκε με όραμα και ανιδιοτέλεια, μέσα από δύσκολες συνθήκες, για την ανάπτυξη του Δήμου μας και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και ποιότητας ζωής των δημοτών μας.
Δημιούργησε τις βάσεις, τις υποδομές και τις προϋποθέσεις πάνω στις οποίες μπορούμε να πατήσουμε για την ομαλή και επιτυχή μετάβαση στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Καλαβρύτων.
Προσωπικά θεωρώ τιμή μου που συνεργάστηκα μαζί του για 4 χρόνια και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη την οποία μου έδειξε. Συναισθήματα, τα οποία πιστεύω, ότι εκφράζουν το σύνολο της πλειοψηφίας του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.
Από τη θέση αυτή, θέλω να ευχαριστήσω όλο το υπηρεσιακό προσωπικό του Δήμου, γιατί χωρίς την συνεργασία, την βοήθεια και την εργατικότητά τους δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη του έργου μας.
Επίσης να ευχηθώ σε όσους συνεχίσουν να υπηρετούν την Αυτοδιοίκηση - στο νέο καλλικρατικό Δήμο – αλλά και όσους θα υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο από οποιαδήποτε άλλη θέση να έχουν δύναμη στους δύσκολους καιρούς που είναι μπροστά μας.
Σας ευχαριστώ πολύ για ακόμη μια φορά όλους σας κι ενόψει της νέας χρονιάς που έρχεται εύχομαι υγεία, χαρά, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.