HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δηλώσεις Παπαναστασίου για τα Καλάβρυτα

«Η Δυτική Ελλάδα, διαμορφώνει συνολικά ένα ελκυστικότατο «πακέτο» τουριστικών προορισμών για όλες τις περιόδους του χρόνου, το οποίο ποτέ δε...

«Η Δυτική Ελλάδα, διαμορφώνει συνολικά ένα ελκυστικότατο «πακέτο» τουριστικών προορισμών για όλες τις περιόδους του χρόνου, το οποίο ποτέ δεν αξιοποιήθηκε επαρκώς, γιατί ποτέ δεν υπήρξε ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη, με την δημιουργία ποιοτικών και βιώσιμων στόχων. Με άλλα λόγια, το μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται τουρισμός, στην Δυτική Ελλάδα αφέθηκε να τρέχει με τον… αυτόματο πιλότο». Με αυτό το σχόλιο, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παπαναστασίου, τονίζει το μεγάλο έλλειμμα στρατηγικής και στόχων με ποιοτικό προσανατολισμό που έχει η Περιφέρεια στο κομμάτι του τουρισμού, παρουσιάζοντας τα κεντρικά σημεία του προγράμματός του, που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη.

Στις προγραμματικές του σηλώσεις αναφέρθηκε και στα Καλάβρυτα δηλώνοντας:
"Δηλώνουμε την στήριξη αλλά και ενίσχυση του επιχειρηματικού πλάνου που έχει εκπονηθεί για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, που θα πρέπει να καταστεί το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στη νότια Ελλάδα. Ενίσχυση των υποδομών του με μονάδα παραγωγής τεχνητού χιονιού, άμεση σύνδεσή του με τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο (ο οποίος θα διεκδικηθεί να περάσει στα χέρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος), αλλά και με το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος»."

- Δημιουργία οικολογικών «tour» με επίκεντρα, την λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού, το δέλτα Αχελώου, τον Αμβρακικό κόλπο, τη Τριχωνίδα, τον Κορινθιακό κόλπο, το φαράγγι του Βουραϊκού, το οικοσύστημα Κοτυχίου – Στροφυλιάς, τη λίμνη Τσιβλού, τα ποτάμια Αλφειός και Νέδας, τα λουτρά και το δάσος Καϊάφα, τη τεχνητή λίμνη Καστρακίου, κλπ

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» επισημαίνει πως κάθε νομός της Περιφέρειας ή ακόμα και κάθε περιοχή, θα πρέπει να αποκτήσουν ένα αυτοτελές σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης, που να «κουμπώνει» με τα αντίστοιχα σχέδια των γειτονικών περιοχών. «Μοιάζει αδιανόητο, από το λιμάνι της Πάτρας να περνούν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και ένα μέρος αυτών τουλάχιστον, να μην επισκέπτεται τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ή να μην προγραμματίζει μια επίσκεψη στο Μουσείο της Πάτρας ή ακόμα και μία εκδρομή στα Καλάβρυτα ή στην Αρχαία Ολυμπία. Μοιάζει εξίσου αδιανόητο, εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες να καταφθάνουν με κρουαζιερόπλοια στη Κυλλήνη και σχεδόν κανένας εξ αυτών να μην κάνει μια βόλτα μέχρι τον Πύργο ή ακόμα και την Αρχαία Ολυμπία» τονίζει ο κ. Παπαναστασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.