HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έφτασε η ώρα της κάλπης

Έφτασε η ώρα της κάλπης μέσα σε κλίμα όχι αυτοδιοικητικό αλλά έντονα πολιτικό. Μνημόνιο και αντι-μνημόνιο μονοπωλούν το ενδιαφέρον εις βάρος...

Έφτασε η ώρα της κάλπης μέσα σε κλίμα όχι αυτοδιοικητικό αλλά έντονα πολιτικό. Μνημόνιο και αντι-μνημόνιο μονοπωλούν το ενδιαφέρον εις βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης και μάλιστα μπροστά σ ένα νέο εγχείρημα που λέγετε Καλλικράτης.
Ο «Καλλικράτης» όμως είναι  γεγονός και το γεγονός θα πρέπει να είναι το κριτήριο μας, τουλάχιστον στις μικρές και ξεχασμένες κοινωνίες όπως η δική μας.

Τα τελευταία χρόνια και μέσα από την ενασχόληση μου με το διαδίκτυο, είχα την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσω ανθρώπους του τόπου μας, από κάθε χωριό, κάθε ηλικίας, κάθε μορφωτικού επιπέδου και επαγγέλματος, που πραγματικά δίνουν μια μάχη πολλές φορές αθόρυβα, πολλές φορές με λαϊκή υπερβολή και ατομική ιδιαιτερότητα αλλά με μια συνιστώσα την αγάπη για τον τόπο μας.

Αυτή όμως η συνιστώσα εγκλωβίστηκε σε κομματικούς μηχανισμούς, συμφέροντα, λάθρες πολιτικές, υστερόβουλα σχέδια, «άηχες» τελματωμένες και πολλές φορές «ενοχλητικές» λέξεις όπως « φορέας, οργάνωση, σύλλογος, μη κυβερνητικές ομάδες, πολιτική, υπεύθυνος...
και τι μας απέμεινε? η ψήφος, η συντήρηση της ψευδαίσθησης ότι είμαστε πολίτες, ότι πολίτευμα της χώρας είναι η δημοκρατία.

Εδώ χρειάζεται η απάντηση μας επιλέγοντας ικανούς και σίγουρα υπάρχουν σε όλα τα ψηφοδέλτια Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όση σημασία έχει η επιλογή του τοπικού άρχοντα άλλη τόση έχει και η σύνθεση των προσώπων που θα τον πλαισιώνουν η θα τον ελέγχουν.
Μπορούμε να μεταφράσουμε την ψήφο μας σε επιταγή και όχι σε "διαμαρτυρημένα γραμμάτια μετεκλογικής διαμαρτυρίας". Αυτούς που βγαίνουν ποιος τους εκλέγει? ποιος τους σταυροδοτεί? γιατί πάντα να αναθεματίζουμε αυτούς που εμείς ψηφίζουμε?. Μήπως δεν επιλέγουμε σωστά? Μήπως επιλέγουμε με γνώμονα το ίδιον όφελος? Μήπως μονίμως φταίνε οι άλλοι? Μήπως εν τέλη δεν ξέρουμε να κρίνουμε?
Ας μετατρέψουμε επιτέλους την ψήφο μας σε δύναμη ελπίδας, δημιουργίας και οράματος μέσα από αυτούς που θα επιλέξουμε
Ας μην χάσουμε μια ακόμα ευκαιρία....
Νίκος Κυριαζής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.