HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τη διαφορά στους προορισμούς την κάνουν οι άνθρωποι...

HOTEL HELMOS Παλαιό το ερώτημα στον χώρο του τουρισμού: ο προορισμός κάνει τους ανθρώπους ή οι άνθρωποι τον προορισμό; Αφού το είχαμε υπό...

HOTEL HELMOS
Παλαιό το ερώτημα στον χώρο του τουρισμού: ο προορισμός κάνει τους ανθρώπους ή οι άνθρωποι τον προορισμό; Αφού το είχαμε υπό τη βάσανο της έρευνας και της εμπειρίας σχεδόν δύο δεκαετίες, τελευταία, κλίνουμε προς το δεύτερο. Και περιπτώσεις όπως ο Μάριος Κουνέλης...
...ο νεαρός επιχειρηματίας που τόλμησε να "ζήσει τον μύθο" του, με πείσμα, υπομονή, φαντασία και διάθεση για δημιουργία στα Καλάβρυτα, μάλλον μας επιβεβαιώνουν.
Τα Καλάβρυτα τα ξέραμε, χρόνια τώρα. Τα «μάθαμε», όμως, με τον Μάριο. Και σαν ασχολούμενοι με τον τουρισμό αλλά και σαν επισκέπτες. Η διαφορά, ελπίζουμε, είναι απολύτως διακριτή και σημαντική.
Μπορεί να ξέρεις έναν προορισμό και να τον έχεις επισκεφθεί και αρκετές φορές, αλλά τελικά τι σε κάνει να τον γνωρίζεις πραγματικά και να τον αγαπήσεις;
Τι κάνει τη διαφορά μεταξύ μιας συμβατικής επίσκεψης και λίγων διανυκτερεύσεων που θα χαθούν τελικά στην αχλύ της καθημερινότητας, ύστερα από λίγο καιρό και μιας εμπειρίας που σε ανεβάζει, σε κερδίζει και σε ελκύει μένοντας «ζωντανή» μέσα σου;
Εμείς απαντάμε οι άνθρωποι και οι χώροι τους. Εν προκειμένω, ο επιχειρηματίας και το κατάλυμά του. Γιατί τον Μάριο δεν προλάβαμε ακόμα να τον γνωρίσουμε σαν άνθρωπο, πόσω μάλλον να τον πούμε «φίλο» μας αλλά τον ζήσαμε και τον παρακολουθήσαμε σαν επιχειρηματία και σαν "διαχειριστή προορισμού".
Ο τρόπος που κινήθηκε, ο τρόπος που ασχολήθηκε, ο τρόπος που διάλεξε συνεργάτες –όπως η... πολυμήχανος Μαρία Παπάζογλου της myPublics - και οργάνωσε την τοπική του αγορά, βλέποντας διαρκώς και πέρα από τα χωροταξικά όρια του ξενοδοχείου του, είναι, πιστεύουμε, ένα «μοντέλο» το οποίο αποτελεί αδήριτη ανάγκη για τον ελληνικό τουρισμό, αυτήν την κρίσιμη εποχή.
Η αποχώρηση του Μάριου Κουνέλη από τη διαχείριση του Helmos Hotel έγινε γνωστή πριν από αρκετές μέρες, αλλά εν είχαμε την ευκαιρία να αναφερθούμε σε αυτήν όπως θέλαμε και αισθανόμαστε ότι το οφείλαμε στον Μάριο.
Όπως δήλωσε ο ίδιος στο traveldailynews.gr, βασική αιτία ήταν η αρνητική έκβαση της προσπάθειας αναδιαπραγμάτευσης των όρων της συνεργασίας με τους ιδιοκτήτες.
Είναι σαφές, ότι ο Μάριος, έχει κάνει, ήδη τα σχέδιά του για την «επόμενη μέρα». Εμείς, απλά, ευχόμαστε να αφορούν στον τουρισμό.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: tourismlobby

3 σχόλια

  1. Dropi sas pou den deheste arnitika sholia. Orea dimosiografia kanete.Isos na itan pliromeno to arthro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να σου απαντήσω φίλε "ανώνυμε" μια και καλή.
    υβριστικά μηνύματα δεν προσβάλουν μόνο σε αυτόν που τα απευθύνεις αλλά και όλους μας που προσπαθούμε να αναδείξουμε και αγαπάμε τον τόπο μας.
    Ο κομπλεξισμός και η άρνηση σε κάθε καλό μας αφήνουν παγερά αδιάφορους.
    το βήμα του ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΝEWS είναι απολύτως ελεύθερο και φιλοξενεί κάθε φωνή όταν έχει όνομα...ΑΝ ΈΧΕΤΕ ΛΟΙΠΌΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.