HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Έσβησαν τα φώτα των εκλογών

Αγαπητοί συμπολίτες, όταν σβήνουν τα φώτα των εκλογών ….. Διακρίνουμε κατά τη γνώμη μου δύο τύπους ανθρώπων: Αυτούς που ήταν πάντα στη &quo...

Αγαπητοί συμπολίτες, όταν σβήνουν τα φώτα των εκλογών …..
Διακρίνουμε κατά τη γνώμη μου δύο τύπους ανθρώπων:
Αυτούς που ήταν πάντα στη "σκηνή" και οι προβολείς έπεφταν πάνω τους και αυτούς που θέλουν να υπάρχουν στο "προσκήνιο" μόνο όσο υπάρχει κοινό και τα φώτα της σκηνής είναι ακόμη ανοικτά…
Οι πρώτοι ανήκουν στους θετικούς τύπους Ανθρώπων. Είναι οι συνειδητοποιημένοι, που διαθέτουν το μεράκι του αληθινού.
Οι δεύτεροι είναι οι τσαρλατάνοι, οι ευκαιριακοί που αναζητούν τη δημοσιότητα και τη λάμψη επειδή δεν έχουν ουσία, περιεχόμενο.
Είναι τα φερέφωνα , οι κομπάρσοι. Οι προβολείς είναι απαραίτητοι σε αυτούς, όχι για να τους φωτίζουν αλλά για να τυφλώνουν το κοινό, να καλύπτουν το ατάλαντο και ανούσιο της ύπαρξής τους. Αυτοί ανήκουν στους αρνητικούς τύπους ανθρώπων.
Οι πρώτοι είναι άνθρωποι του βάθους και του πλάτους, έχουν κάνει επιλογές στην πορεία τους, ορίζουν τη ζωή τους και είναι πρωταγωνιστές .
Οι δεύτεροι είναι άνθρωποι της επιφάνειας, είναι οι κομπάρσοι που θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο για λίγο χρόνο, μέχρι το τέλος του «έργου»!
Είναι επίσης διαπιστωμένο ότι η πρώτη κατηγορία ανθρώπων αντιμετωπίζει με επιτυχία τα εμπόδια της ζωής, και αυτό επειδή ξέρει να μάχεται πρωτίστως την αληθινή μάχη, τη μάχη με την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη, τα πάθη και τις αδυναμίες. Οι τύποι αυτών των ανθρώπων ζουν για να δημιουργούν.
Η δεύτερη κατηγορία ανθρώπων είναι η κατηγορία της ευκολίας και της ευκαιρίας και του καιροσκοπισμού.
Αυτού του είδους οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι για όλους τους άλλους. Είναι πλέον σίγουρο ότι δεν προσφέρουν τίποτε ουσιαστικό με την πορεία τους στην κοινωνία μέσα στην οποία ζουν, και την οποία χρησιμοποιούν όπως στις εκλογές. Οι τύποι αυτοί ζουν για να ζουν.
Τώρα που έσβησαν τα φώτα, σκεφτείτε ποιους από τους δεύτερους, βλέπετε στο προσκήνιο ….εγώ τουλάχιστον κανέναν!
ΥΓ. Για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση δεν αναφέρω ονόματα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Αλέξης ή Αλέκος Λεχουρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.