HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η ανακοίνωση του συνδυασμού "Συνεργασία πολιτών" Γ.Λαζουρά

Ανακοινώθηκε ο συνδυασμός, το έμβλημα και οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά. Ολόκληρη η α...

Ανακοινώθηκε ο συνδυασμός, το έμβλημα και οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου Καλαβρύτων Γιώργου Λαζουρά. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010, αποτελούν, σταθμό στην εξελικτική πορεία της τοπικής αυτοδιοίκησης στη χώρα και στο Δήμο μας ειδικότερα.
Είναι, ουσιαστικά, μια δημοκρατική διαπάλη, μια σύγκρουση δυνάμεων, θέσεων και αρχών, για τη δημιουργία, την καινοτομία, τη συμμετοχή, την αναμόρφωση και την αλλαγή της πορείας του Δήμου μας.
Στις εκλογές αυτές, επιβάλλεται να αναδειχθούν και να εκλεγούν πρόσωπα ικανά να ανταποκριθούν στις νέες αυξημένες ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικών σε τοπικό επίπεδο, αλλά και ικανά, να εφαρμόσουν και να υπηρετήσουν τους νέους, σύγχρονους και λειτουργικούς θεσμούς που φέρνει στη χώρα και στον τόπο μας η Νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», ώστε να δημιουργήσουμε ένα Νέο Δήμο Καλαβρύτων συμμετοχικό, κοινωνικό, καινοτομικό, ορθολογικό, οικολογικό και αντιγραφειοκρατικό, ένα Νέο Δήμο δίπλα στο δημότη και για το δημότη μας.
Αυτά τα πρόσωπα, δεν φοράνε κομματική φανέλα, αλλά επωμίζονται τις ιστορικές ευθύνες να γίνουν οι ακούραστοι εργάτες, οι μαχητές που θα προωθήσουν τους νέους θεμελιώδεις και πρωτοποριακούς θεσμούς του «Καλλικράτη», που εφόσον συνοδευτούν με τους απαραίτητους πόρους που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα, αποδοτικά και ωφέλιμα για τους συμπολίτες μας.
Είναι αυτοί, που θα παλέψουν, θα πάνε μπροστά με το κεφάλι ψηλά και θα τα καταφέρουν να γίνουν ανατροπείς και καινοτόμοι δημιουργοί ενός διαφορετικού, σύγχρονου, ισχυρού και αναπτυξιακού Δήμου Καλαβρύτων.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, η σημερινή οικονομική συγκυρία που περνά η χώρα μας, οι αναπόφευκτες, οικονομικές και διοικητικές δυσχέρειες της πρώτης εφαρμογής του «Καλλικράτη», η διαδικασία λειτουργικής ενοποίησης των τεσσάρων Δήμων μας (Αροανίας, Καλαβρύτων, Κλειτορίας και Παΐων) σε έναν ενιαίο διοικητικό οργανισμό με ισχυρές αποκεντρωμένες και αυτοτελείς Δημοτικές Ενότητες και η ομαλή και χωρίς σοβαρά προβλήματα μετάβαση από το σημερινό καθεστώς στο Νέο, επιβάλλουν ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συγκλίσεις και προϋποθέτουν συναινετικό και δημιουργικό πλαίσιο στα δημοτικά πράγματα.
Τολμήσαμε να επιδιώξουμε και συνεχίζουμε να επιδιώκουμε τις συγκλίσεις και τις συναινέσεις αυτές, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες συνεννόησης με τους άλλους Δημάρχους, αλλά και με ενεργούς πολίτες και συλλογικούς φορείς των Δήμων μας, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα κοινό και ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Τις θέσεις μας αυτές, είμαστε βέβαιοι ότι, τις ενστερνίζονται, τις επικροτούν και τις αποδέχονται οι πολίτες του νέου ενιαίου Δήμου Καλαβρύτων, κάθε καλόπιστος κριτής και κυρίως οι νέες και οι νέοι του Δήμου μας, όλοι οι συμπολίτες μας, που θέλουν να δώσουν τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή στο Δήμο μας, για την ισόρροπη ανάπτυξη και την ελπιδοφόρο προοπτική και των εξήντα έξι τοπικών κοινοτήτων του και των οικισμών του.
Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, θέτουμε υποψηφιότητα για την εκλογή μας, με τη δύναμη και την ψήφο των συνδημοτών μας, σε Δημοτική Αρχή του Δήμου μας, με τον ανεξάρτητο, αδέσμευτο και καθαρά αυτοδιοικητικό και δημοτικό συνδυασμό «Συνεργασία Πολιτών ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» με επικεφαλής το Δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, που εκφράζει τη συνεργασία, την ενότητα και τη συμπαράταξη όλων των πολιτών του Δήμου μας, που αγωνίζονται για την ανάπτυξη και την προοπτική του, που αγωνίζονται και αγωνιούν ταυτόχρονα, να κρατήσουν ζωντανά τα χωριά και τις πόλεις μας και να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των συμπολιτών μας, που αγωνίζονται να μείνουν οι νέοι στον τόπο μας, να βρουν επαγγελματικές και πολιτιστικές διεξόδους και να συνεισφέρουν με τη δημιουργικότητα και τις πρωτοβουλίες τους στην αναζωογόνηση του τόπου μας.
Στο νέο, ανεξάρτητο, ενωτικό και καθαρά αυτοδιοικητικό συνδυασμό μας συμπορεύονται και αγωνίζονται μαζί μας, καταξιωμένοι συμπολίτες μας, που έχουμε μεν διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές, αλλά μας συνδέει, μας ενώνει και μας εμπνέει η κοινή αγωνία για το μέλλον του Νέου Δήμου μας, για την ανάπτυξή του και την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των συνδημοτών μας.
Η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας και η εφαρμογή των όρων του Μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, χρειάζεται τη συνεργασία όλων των συμπολιτών μας και την αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνησή μας, ως Δημοτική Αρχή, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις που είναι ενδεχόμενο να προκύψουν σε όλους σχεδόν τους τομείς δράσης του Δήμου μας.
Είμαστε αδιαπραγμάτευτα σταθεροί, στην ενίσχυση και στη βελτίωση των αναπτυξιακών δομών και έργων, στην ενίσχυση και τη στήριξη των συμπολιτών μας και των επαγγελματικών τους δραστηριοτήτων, ιδίως των νέων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων και στην ενίσχυση και εμβάθυνση του κοινωνικού και πολιτιστικού έργου και των αντίστοιχων δομών και υπηρεσιών στο Δήμο μας. 
Στην προσπάθεια και στον αγώνα μας αυτό, καλούμε, όλους, τους συνδημότες μας χωρίς πολιτικές, κομματικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, να πλαισιώσουν το συνδυασμό μας, να διαβάσουν, να μελετήσουν και να ασκήσουν καλόπιστη κριτική στο πρόγραμμα και στις θέσεις μας, να γνωριστούν και να συζητήσουν με τα νέα, φρέσκα και άφθαρτα πρόσωπα που τον αποτελούν και που συνδυάζουν τη γνώση και τις νέες ιδέες με την εμπειρία και τη σωφροσύνη.
Ζητούμε, από τους συμπολίτες μας, να ενισχύσουν, να στηρίξουν και να δώσουν δύναμη στο συνδυασμό μας, το συνδυασμό της «Συνεργασίας Πολιτών ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ».
Το συνδυασμό του νέου, της ελπίδας, της αλλαγής, της προοπτικής.
Το συνδυασμό της σύγκρουσης με το παλιό που φεύγει, το συνδυασμό της ανατροπής και της δημιουργίας.
Το συνδυασμό της Νίκης.
Το συνδυασμό που θα αλλάξει την πορεία του τόπου.
Με αρετή και τόλμη, απευθυνόμαστε σ’ όλους τους συμπολίτες μας από τη Δάφνη και το Πάος, μέχρι την Πλατανιώτισσα και τη Βιλιβίνα. Από το Παγκράτι, τη Λυκούρια και την Κλειτορία, μέχρι την Ψωφίδα, τ’ Αγράμπελα και τις Βλασίες.
Θέλουμε να προχωρήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους με τους ενεργούς, δημιουργικούς και προοδευτικούς συμπολίτες μας. Με τους κτηνοτρόφους, τους γεωργούς, τους εργάτες, τους υπαλλήλους και τους επαγγελματίες μας, με τις νέες και τους νέους μας που ελπίζουν και αγωνίζονται για το καλύτερο, που επιζητούν την υπέρβαση και την αλλαγή.

Οι πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που απαρτίζουν το συνδυασμό μας είναι:

Για τη Δημοτική Ενότητα Καλαβρύτων, οι Σπύρος Σοκορέλης, Μιχάλης Τσιμπρής, Χρήστος Μυλωνάς, Ευθύμιος Τζόβολος, Δημήτρης Χουλιάρας, Ευθύμιος Φλογεράς, Ηλίας Κακκαβάς, Νίκος Μαγκαφάς, Φάνης Παπαγεωργίου, Νίκος Φερλελής, Νίκος Τζελέπης, για τη Δημοτική Ενότητα Κλειτορίας, οι Βασίλης Ντέντες, Ηρώδης Μητσόπουλος, Κώστας Ρηγόγιαννης, Γιώργος Παπακανέλλος, για τη Δημοτική Ενότητα Αροανίας, οι Γιώργος Σακελλαρόπουλος, Παναγιώτης Καυγάς, Κώστας Νικολόπουλος, Βασίλης Θεοχάρης, Βασίλης Τακτικός και για τη Δημοτική Ενότητα Παΐων, ο Δήμαρχος Παΐων Κώστας Ασημακόπουλος και οι Ανδρέας Παϊκόπουλος, Δημήτρης Μητρόπουλος και Παναγιώτης Λάππας.

Οι παραπάνω υποψήφιοι Δημοτικοί μας Σύμβουλοι θα πλαισιωθούν και από νέα πρόσωπα υποψηφίων καθώς και από σημαντικές υποψηφιότητες γυναικών, που θα ανακοινωθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Με τη “Συνεργασία Πολιτών για το Νέο Δήμο Καλαβρύτων”, προχωράμε ΜΑΖΙ για τα Καλάβρυτα και τα χωριά μας, που αγαπάμε. 
ΜΑΖΙ για το Νέο, Μεγάλο και Ισχυρό Δήμο Καλαβρύτων."

2 σχόλια

  1. Τα ιδια πραγματα τα ιδια προσωπα και,δυστυχως τιποτα δεν θα κανουν για την δημοτικη ενοτητα καλαβρυτων μιλαω.Οιπερισοτεροι ειναι δοκιμασμενοι και ΨΕΥΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. tote na feroyme toys peinasmenous na kavatzosoun kai ta trisegonna tous kai na vithisoun ton dimo sto skotadi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.