HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

H απάντηση της Νομαρχίας για τη λειτουργία της μονάδας παραγωγής οργανοχημικών λιπασμάτων , στο Λεόντιο

Με αφορμή επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και της Επιτροπής Αγώνα, η οποί...


Με αφορμή επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και της Επιτροπής Αγώνα, η οποία αφορά τη λειτουργία της «Μονάδας παραγωγής οργανοχουμικών λιπασμάτων με κομποστοποίηση στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων» που δραστηριοποιείται στην Κοινότητα Λεοντίου, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής: διαβάστε όλο το άρθρο

“Προκαλεί τουλάχιστον απορία το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λεοντίου, ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας και η Επιτροπή Αγώνα, χωρίς να έχουν έρθει σε καμία επαφή για να ζητήσουν ενημέρωση από το Νομάρχη, τον αρμόδιο Αντινομάρχη ή τους υπαλλήλους της αρμόδιας Διεύθυνσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας, όχι απλώς εξήγαγαν αυθαίρετα συμπεράσματα στηριζόμενοι σε ανακριβή στοιχεία, αλλά προχώρησαν και σε κρίσεις περί σκοπιμοτήτων στη διαχείριση του θέματος που αφορά τη λειτουργία της «Μονάδας παραγωγής οργανοχουμικών λιπασμάτων με κομποστοποίηση στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων» που δραστηριοποιείται στην Κοινότητα Λεοντίου.
Με μια μακροσκελή επιστολή που δημοσιεύτηκε και στον Τύπο, ο Σύλλογος στηριζόμενος σε ανακριβείς πληροφορίες κάνει λόγο για «νέα έγκριση περιβαλλοντικών όρων λόγω αλλαγής επωνυμίας αλλά και ως προς τις οικοδομικές εργασίες».
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το γραφείο του Νομάρχη και των συνεργατών του είναι πάντα ανοικτό για οποιοδήποτε πολίτη, φορέα ή σύλλογο επιθυμεί να έχει άμεση ενημέρωση, όπως είναι γνωστή και η ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος και η άμεση κινητοποίηση της Ν.Α. σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές παραβάσεις.
Θα μπορούσε λοιπόν η Κοινότητα και ο Σύλλογος να έχουν ζητήσει και να έχουν λάβει άμεση ενημέρωση για το θέμα, αντί να ανακυκλώνουν την παραπληροφόρηση.
Προς ενημέρωση λοιπόν του Συλλόγου και των πολιτών της περιοχής, κάνουμε σαφή τα εξής:
Η τροποποίηση της ήδη υπάρχουσας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, αφορά αποκλειστικά και μόνο την επωνυμία της μονάδας η οποία από Θ. Ανδρουτσόπουλος, άλλαξε προς το ορθόν σε «Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ»

Η εν λόγω εταιρεία με την επωνυμία Θ. Ανδρουτσόπουλος, είχε υποβάλλει αίτηση για άδεια οικοδομικών εργασιών και συγκεκριμένα για στέγαστρο διαφορετικής μορφής από το αρχικά εγκριθέν, ως και μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης των πρώτων υλών από τον αρχικά εγκριθέν.
Κατόπιν της αλλαγής της επωνυμίας προς το ορθόν, είναι αυτονόητο ότι αλλάζει και η υποβληθείσα αίτηση άδειας ως προς τις οικοδομικές εργασίες. Σημειώνεται ότι αυτή η άδεια δεν έχει εκδοθεί.
Σε κάθε περίπτωση πάντως ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας της ανωτέρω μονάδας που επεβλήθη με την υπ΄αριθμ. Δ.Α. Φ 10/ 3344/1725-11-52010 απόφαση του Νομάρχη Αχαΐας Δημήτρη Κατσικόπουλου.
Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθείς, πως οι αλλαγές είναι καθαρά και μόνον τυπικές και ουδεμία σχέση έχουν με την ουσία της υπόθεσης καθώς ισχύει απόλυτα η απόφαση του Νομάρχη περί απαγόρευσης της λειτουργίας της ανωτέρω μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.