HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αναβίωσε ο θρύλος της Δρακότρυπας

Ο θρύλος του δράκου της Κρυόβρυσης που βγήκε πριν από πολλά χρόνια από τα σπλάχνα της γης για να αρπάξει την πιο όμορφη κοπέλα της Κρυόβρυση...

Ο θρύλος του δράκου της Κρυόβρυσης που βγήκε πριν από πολλά χρόνια από τα σπλάχνα της γης για να αρπάξει την πιο όμορφη κοπέλα της Κρυόβρυσης στον Δήμο Λασιώνος (Πανόπουλου - Ανδρώνι) στην Ηλεία, αναβίωσε ξαφνικά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς το "μυθικό θεριό" ύστερα από αιώνες επέστρεψε για να αρπάξει αυτή τη φορά τα νερά του ποταμού Βυνίκου.
Πριν από μερικές ημέρες οι κάτοικοι της περιοχής είδαν έκπληκτοι τα νερά του μικρού παραπόταμου του Πηνειού, που αποτελεί και το φυσικό όριο της Ηλείας με την Αχαΐα, να χάνονται μυστηριωδώς μέσα σε μια μεγάλη τρύπα στο έδαφος και να εμφανίζονται περίπου πεντακόσια μέτρα μετά.
Η κοίτη σε σημαντικό μέρος στέρεψε και τα νερά του μικρού ποταμού άρχισαν να μπαίνουν σε μια μεγάλη τρύπα που άνοιξε στο έδαφος και να βγαίνουν ξανά από μια τρύπα σε απόσταση περίπου 500 μέτρων. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει την περιέργεια των κατοίκων της Κρυόβρυσης και φυσικά των ειδικών. Το φαινόμενο συνδέεται και με τον θρύλο της Δρακότρυπας. Μιας πελώριας τρύπας, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, μέσα στην οποία χάνονται ξανά τα νερά του ποταμού για να εμφανιστούν έπειτα από δεκάδες χιλιόμετρα. Από εκεί, όπως λένε οι θρύλοι και οι γέροντες της περιοχής, βγήκε ο δράκος και άρπαξε την πιο όμορφη κοπέλα της Κρυόβρυσης αναγκάζοντας τους χωρικούς να μεταφέρουν το χωριό τους πιο ψηλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.