HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Tαχυδρομικές παράνομες πωλήσεις όπλων και φυσιγγίων …δακρυγόνων!

Συνολικά 56 παραλήπτες όπλων από Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Βέροια, Λαμία, Τρίκαλα, Νάξο , Χανιά , Ρ...

Συνολικά 56 παραλήπτες όπλων από Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Βέροια, Λαμία, Τρίκαλα, Νάξο , Χανιά , Ρέθυμνο και άλλες περιοχές της χώρας, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από την εξάρθρωση από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου κυκλώματος έξι Ελλήνων ηλικίας 32 έως 55 ετών με έδρα στο Ηράκλειο που προχωρούσαν σε διαδικτυακές –ταχυδρομικές παράνομες πωλήσεις όπλων, κυρίως κρότου, όπως και φυσιγγίων …δακρυγόνων!

Τα όπλα κρότου έχουν απαγορευθεί αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος τραυματισμού ατόμων από τα αέρια που εκτοξεύουν ενώ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις μετατροπής τους σε όπλα κανονικής χρήσης που δέχονται σφαίρες κλπ. Συνήθως χρησιμοποιούνται για εκφοβισμό ή σε …γάμους και άλλες εκδηλώσεις για λόγους επίδειξης.

 Η συνήθης αιτιολογία σε περίπτωση σύλληψης των κατόχων τέτοιου είδους όπλων είναι ότι είναι …αφέτες σε αγώνες στίβου, ότι θα τα χρησιμοποιούσαν σε θεατρική παράσταση και κινηματογραφική ταινία ή για εκπαίδευση σκύλων. Ωστόσο με βάση νομοθέτημα του 2007 οι ισχυρισμοί αυτοί εξετάζονται αναλυτικά, με το δεδομένο ότι τα όπλα των αφετών είναι πλέον ηλεκτρονικά και ότι η εκπαίδευση σκύλων ή η …σκηνοθεσία δεν μπορεί να δικαιολογεί κάθε είδους παράνομης συναλλαγής.

Επιπλέον τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εξετάζουν πάντα το ενδεχόμενο μετασκευής τους σε κανονικά όπλα από ομάδες ενόπλων. Σημειώνεται ότι την περίοδο 2011-2012 η ΕΛ.ΑΣ είχε πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα για χρήση από ορισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» απενεργοποιημένων όπλων που εισάγονταν από την Φινλανδία στην Κρήτη και ύστερα μετατρέπονταν σε ενεργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.