Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μισθούς Βαλκανίων λαμβάνουν οι νέοι πτυχιούχοι στην Ελλάδα

Μισθούς Βαλκανίων λαμβάνει σήμερα το 73% των εργαζόμενων νέων πτυχιούχων (αυτών που απέκτησαν πτυχίο μετά το 2011), καθώς οι μηνιαίες απο...

Μισθούς Βαλκανίων λαμβάνει σήμερα το 73% των εργαζόμενων νέων πτυχιούχων (αυτών που απέκτησαν πτυχίο μετά το 2011), καθώς οι μηνιαίες αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 800 ευρώ μεικτά τον μήνα, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 16% λαμβάνει κάτω και από 400 ευρώ το μήνα.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη με τίτλο "Εκπαίδευση και αγορά Εργασίας" που διενήργησε το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) βασιζόμενο σε στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Μάλιστα τα δεδομένα όσον αφορά την ανεργία στους νέους πτυχιούχους, θα ήταν ακόμη δυσμενέστερα αν δεν υπήρχε και το «brain drain», δηλαδή η φυγή στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης περίπου 250.000 νέων πτυχιούχων.

Σύμφωνα με την μελέτη του ΙΟΒΕ το 73% των νέων πτυχιούχων λαμβάνει μέχρι 800 ευρώ μεικτά το μήνα, το 23% από 801-1200 ευρώ μεικτά, το 0,2% από 1201-1600 ευρώ μεικτά και το 0,1% από 1601 ευρώ μεικτά και πάνω.

Οσον αφορά την απασχόληση αυτή για τους νέους πτυχιούχους μειώθηκε κατά 13% από το 2009 καθώς από 76% έπεσε το 2016  στο 63%, όταν στην Ευρωπαϊκή Ενωση ο μέσος όρος είναι 78%.

Από τους επαγγελματικούς κλάδους σε αναζήτηση εργασίας βρίσκονται  κυρίως οι πτυχιούχοι  ξενόγλωσσων σχολών και κοινωνικών-οικονομικών-νομικών επιστημών, καθώς η ανεργία στους δύο αυτούς κλάδους φτάνει το 48% και το 37% αντίστοιχα.

Αντιθέτως μικρότερη, αλλά κάθε άλλο παρά αμελητέα,είναι η ανεργία των νέων πτυχιούχων ΑΕΙ και ΤΕΙ στους κλάδους Υγείας (29%), Πληροφορικής (31%) και στη Βιομηχανία-κατασκευές (35%).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.