HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα «κόκκινα» δάνεια

Σπάνε κάθε ρεκόρ και ποσοστό επί των χορηγήσεων τα "κόκκινα" δάνεια στη χώρα μας ή τα χαρακτηριζόμενα ως μη εξυπηρετούμενα, καθ...

Σπάνε κάθε ρεκόρ και ποσοστό επί των χορηγήσεων τα "κόκκινα" δάνεια στη χώρα μας ή τα χαρακτηριζόμενα ως μη εξυπηρετούμενα, καθώς κατέχουν μακράν την πρώτη θέση  στο επίπεδο της Ε.Ε. -28 με ποσοστό 48% "κόκκινων" δανείων  επί των συνολικών χορηγήσεων ,παρότι τα τελευταία χρόνια,λόγω των ρυθμίσεων,των πωλήσεων χαρτοφυλακίων δανείων σε funds  και των πλειστηριασμών ακινήτων ,υποχώρησαν  σε απόλυτη αξία στα 92,4 δισ. ευρώ από 107 δισ. ευρώ το 2016.

Πρόκειται για ιδιωτικό χρέος - μαμούθ προς τις τράπεζες όταν ο μέσος όρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ε.Ε. -28 είναι μόλις 6%,με σχετικά υψηλό το ποσοστό υπερχρέωσης σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία κλπ.

Ωστόσο παρά τις προσπάθειες των τραπεζών να υπάρξει αναδιάρθρωση των δανείων με ρυθμίσεις που να ικανοποιούν τους δανειολήπτες το ποσοστό των δανείων που "ξανακοκκινίζει" είναι ,σύμφωνα  με μελέτη δεδομένων της ΤτΕ ιδιαίτερα υψηλό.

Έτσι ενώ από τις τράπεζες ρυθμίστηκαν τα τελευταία χρόνια δάνεια κάθε κατηγορίας (στεγαστικά, επιχειρηματικά, καταναλωτικά) συνολικού ύψους 50,8 δισ. ευρώ ,τα περισσότερα από αυτά μέσα σε τρεις το πολύ μήνες εμφάνισαν  και πάλι καθυστέρηση στην αποπληρωμή τους,γεγονός που κρίνεται ως ιδιαίτερα ανησυχητικό από την ΤτΕ καθώς ελάχιστα από αυτά υπάρχει περίπτωση να ανακτηθούν από τις Τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.