HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Παραχωρείται οριστικά το θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας στο δήμο για 99 χρόνια

Ολοκληρώνεται η παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, αφού ψηφίζεται τις επόμενες ώρες η τροπολογία με την οποία παραχωρείται στ...

Ολοκληρώνεται η παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, αφού ψηφίζεται τις επόμενες ώρες η τροπολογία με την οποία παραχωρείται στον Δήμο η χρήση του για 99 χρόνια.
Η σχετική τροπολογία στη Βουλή και αναμένεται η ψήφισή του.
Στην τροπολογία αναφέρεται η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Πάτρας που έχει αποχαρακτηριστεί.
Ακόμα, λύνεται το πρόβλημα με τα καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου, καθώς δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο Πατρέων, μέσα σε πέντε χρόνια να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με αυτά που έχουν χαρακτηριστεί ως αυθαίρετες κατασκευές -δηλ. να τα διατηρήσει ή να τα γκρεμίσει- ενώ παύουν για αυτή την πενταετία να ισχύουν οι αποφάσεις για κατεδάφισή τους.
To επόμενο βήμα είναι να δεχθεί την παραχώρηση ο Δήμος Πατρέων, κάτι που αναμένεται να γίνει αφού συζητηθούν οι όροι της παραχώρησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και ληφθεί η απόφαση.
Σε σχετική ανάρτησή του ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κάνει λόγο για «ιστορική μέρα». Αναλυτικά αναφέρει:
«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Κατατέθηκε η τροπολογία του Υπ. Οικονομικών με αριθμό 1663/134 9.7.2018 για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας στο δήμο, στο σ/ν του Υπ. Εργασίας που εισάγεται αύριο 10.7.2018 προς ψήφιση.
Οι αγώνες του πατραϊκού λαού δικαιώνονται.
Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα έγινε πράξη.»

Ο εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Αρχής Ανδρέας Αντωνόπουλος, επεσήμανε πως το περιεχόμενο της παραχώρησης του θαλασσίου μετώπου και η σχετική τροπολογία θα κριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο η Δημοτική Αρχή θ φέρει το θέμα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕλ για τον τρόπο με τον οποίο έφερε το θέμα στη βουλή αγνοώντας επιδεικτικά την πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων Κ.Πελετίδη, να σταλεί η τροπολογία πριν πάει στη βουλή στο Δήμο προκειμένου να καταθέσει τις προτάσεις του.
Ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής υποστήριξε επίσης, πως η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει στην παραχώρηση του θαλασσίου μετώπου, μετά την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει μετά τη διαμόρφωση του νοτίου πάρκου και σε άλλες κινήσεις παράδοσης εκτάσεων στους πολίτες.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Πολύ θετική η εξέλιξη της παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου στον Πατραϊκό λαό. 
Η διεκδίκηση τόσων χρόνων από την τοπική κοινωνία για ένα δίκαιο αίτημα έφερε αποτέλεσμα.
Η αρχή έγινε με την πρωτοβουλία προηγούμενων κυβερνήσεων και το τελικό αποτέλεσμα ήρθε με τη χθεσινή τροπολογία στη Βουλή των Ελλήνων από τη σημερινή κυβέρνηση. 
Οι αυτοδιοικητικοί όλων των βαθμίδων πολλά χρόνια τώρα στο συγκεκριμένο θέμα της παραχώρησης έχουν ομονοήσει, και η σημερινή εξέλιξη δικαιώνει τους αγώνες τους.
Η ανάπλαση και η αξιοποίηση του χώρου, η ανάπτυξη και η προστασία της ευρύτερης περιοχής, προς όφελος όλων των Πατρινών θα είναι ο επόμενος στόχος. 
Η συνεργασία όλων είναι αναγκαία για την επίτευξη των καλύτερων δυνατόν αποτελεσμάτων. Για κάτι τόσο μεγάλο όλοι θα πρέπει να βρούμε κοινό βηματισμό και να φέρουμε  στην Πόλη μας την αίγλη που της αξίζει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.