Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

6ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας

Απαντήσεις σε καίριες τοπικές υποθέσεις και διεκδικήσεις θα δώσει το 6ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας που ξεκινάει σήμερ...

Απαντήσεις σε καίριες τοπικές υποθέσεις και διεκδικήσεις θα δώσει το 6ο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας που ξεκινάει σήμερα και θα κορυφωθεί αύριο. Τη σκυτάλη των επαφών με τον επιχειρηματικό κόσμο της Αχαΐας παίρνει απόψε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Τις εργασίες του συνεδρίου θα μπορείτε να τις παρακολουθήσετε και ζωντανά μέσω streaming από τον τηλεοπτικό σταθμό ΙΟΝΙΑΝ.
Για τη Δυτική Ελλάδα και την Αχαΐα, το 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία αναδιατάσσεται η ατζέντα με τους στόχους και τις διεκδικήσεις της περιοχής μετά και την παράδοση σε χρήση των νέων οδικών αξόνων. Η Δυτική Ελλάδα καλείται να ανακαλύψει το ζητούμενο για το μέλλον της και τις αναπτυξιακές προοπτικές στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται περιφερειακά και εθνικά. Επίσης, ζητούμενο αποτελεί η εκπόνηση μιας στοχευμένης στρατηγικής και πως θα παρέμβουν οι τοπικές δυνάμεις (οικονομικές, κοινωνικές, πολιτικές κ.ά.) για να ανταποκριθούν στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Οι προκλήσεις για την Δυτική Ελλάδα είναι μεγάλες και ποικίλες. Οι ενότητες του Συνεδρίου είναι δομημένες πάνω σε αυτά τα ζητούμενα και η προσδοκία των διοργανωτών είναι βγουν ρεαλιστικά και εφαρμόσιμα συμπεράσματα. Στον διάλογο που ανοίγουν η «Π» και το pelop.gr μέσα από τις εργασίες του Συνεδρίου θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι:

• Στην εναρκτήρια συνεδρία: Νίκος Παππάς (υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης), Λευτέρης Αυγενάκης (γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας), Μανώλης Χριστοδουλάκης (γραμματέας Κινήματος Αλλαγής), Βασίλης Λεβέντης (πρόεδρος Ενωσης Κεντρώων), Απόστολος Κατσιφάρας (περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας), Κώστας Πελετίδης (Δήμαρχος Πατρέων).
Στη συνεδρία για την Τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα: Κωνσταντίνος Φωτάκης (αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων).
Για την Πολιτική Προστασία στην ψηφιακή εποχή: Γιάννης Καπάκης (γγ Πολιτικής Προστασίας).
Για τον Αθλητισμό, τις υποδομές και τον τουρισμό ως προϋποθέσεις ανάπτυξης: Γιώργος Βασιλειάδης (υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού), Γιώργος Τζιάλλας (γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης).
Για τη Δυτική Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των υποδομών: Χρήστος Σπίρτζης (υπουργός Υποδομών και Μεταφορών), Κωνσταντίνος Καραμανλής (βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ).
Για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης του Λιμένα Πατρών: Χρήστος Λαμπρίδης (γγ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων), Γιάννης Πλακιωτάκης (βουλευτής και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ).
Για την ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Μ.Μ.Ε. και την Εξωστρέφεια: Αλέξης Χαρίτσης (Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης), Χρήστος Δήμας (Βουλευτής και Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ).

Επίκεντρο των συνεδριακών εργασιών είναι ο πολυχώρος Ρόγιαλ. Οι εγγραφές θα γίνονται από 09.00-10.00 ενώ η εναρκτήρια συνεδρία είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10.00 π.μ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.