Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

3,5 εκ. ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πόροι 3,5 εκ. ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την έγκριση των σχετικών προτάσεων πο...

Πόροι 3,5 εκ. ευρώ από Ευρωπαϊκά Προγράμματα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μετά την έγκριση των σχετικών προτάσεων που εγκρίθηκαν από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. Οι 8 προτάσεις, προϋπολογισμού 1,9 εκ. ευρώ, είχαν υποβληθεί από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας πριν τη λύση της, τα οποία στη συνέχεια περιήλθαν στην Περιφέρεια ως διάδοχο φορέα, οι 7 είχαν υποβληθεί από την Περιφέρεια, προϋπολογισμού 1,1 εκ. ευρώ, ενώ 3 έχουν ήδη ξεκινήσει, η υλοποίηση των οποίων έχει ανατεθεί στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας.
Την ικανοποίησή του προς τα στελέχη της Περιφέρειας, μεταξύ των οποίων πλέον είναι και τα στελέχη της πρώην Αναπτυξιακής, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, με στόχο το συντονισμό για την υλοποίησή τους. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο του Προέδρου της Αναπτυξιακής Τρύφωνα Φωτόπουλου, που έφερε στη Δυτική Ελλάδα την έγκριση του 1,9 εκ. ευρώ, μέσω της Αναπτυξιακής.
«Η «Αναπτυξιακή» έφερε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οκτώ  έργα προϋπολογισμού 1.900.000 εκ. Είναι το αποτέλεσμα της μεθοδικής και στοχευμένης δουλειάς που προηγήθηκε στην Εταιρεία», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αποτελεσματικό τρόπο που λειτούργησε ως πρόεδρος  ο περιφερειακός σύμβουλος Τρύφων Φωτόπουλος, αλλά και τα στελέχη της Εταιρείας. 
Επίσης, ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι, όπως είχε δεσμευτεί, τα έργα αυτά θα υλοποιηθούν και από τις 3 Περιφερειακές ενότητες, τονίζοντας ότι ήδη η Ηλεία έχει αναλάβει την υλοποίηση των 4 και η Αιτωλοακαρνανία, για πρώτη φορά ανάλαβε υλοποίηση έργου.
Τα έργα αυτά τα σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε τους πόρους και σήμερα τα υλοποιούμε. Πρόκειται για έργα στοχευμένα, σε τομείς που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας, συμπεριλαμβάνονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της και απαντούν στους αναπτυξιακούς και κοινωνικούς στόχους μας. Ενέργεια, περιβάλλον, αγροφιατροφή, τουρισμός, πολιτισμός είναι μερικά από τα αντικείμενα. 
«Μιλάμε για έργα συνολικού ύψους 3.500.000 εκ ευρώ, χρήματα που θα περάσουν στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για προγράμματα που σχεδίασαν, διεκδίκησαν και υλοποιούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας. 
Θα υλοποιηθούν με κανόνες δημοσιότητες και διαφάνειας που προβλέπονται τόσο από το σύστημα διαχείρισης των Προγραμμάτων, όσο και από την ελληνική νομοθεσία. “Όλες οι δράσεις θα δημοσιοποιούνται. Είναι συμβατική και ηθική μας υποχρέωση”, ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.