Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

12 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα

Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς τα κρούσματα λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου έφτασαν τα 1...

Σε επιφυλακή βρίσκονται από χθες οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, καθώς τα κρούσματα λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου έφτασαν τα 12 από 9 που ήταν πριν από τρεις ημέρες.

Τα περισσότερα από τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στους Δήμους Μεγαρέων (8), Τανάγρας, Ηλιούπολης Αττικής και Χαλκηδόνος Θεσσαλονίκης και οι 11 από τους 12 ασθενείς εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα, ή/και οξεία χαλαρή παράλυση), ενώ ένας εμφάνισε απλό εμπύρετο νόσημα.

Στα Μέγαρα όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε ήδη ψεκασμούς για τα κουνούπια ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής πραγματοποίησε έκτακτες δράσεις, όπως επέκταση του δικτύου τοποθέτησης παγίδων για τη συλλογή ακμαίων κουνουπιών για να ελέγχονται αν είναι φορείς του ιού, στοχευόμενους υπολειμματικούς ψεκασμούς σε ευαίσθητα σημεία όπως το νεκροταφείο, στην περιοχή Βλυχό (αγωγός ομβρίων), ενημερώσεις κατοίκων κ.λπ. Οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές και θα συνεχίζονται ανά 15νθήμερο ώστε να εξολοθρεύονται οι προνύμφες των κουνουπιών.

Οι πιο σοβαρές εκδηλώσεις εμφανίζονται συνήθως σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς και γενικά άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα. Το 2017 τρεις θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου είχαν καταγραφεί μέχρι τις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με την περσινή επιδημιολογική έκθεση. Και οι τρεις αφορούσαν άτομα άνω των 70 ετών, που εμφάνισαν συμπτώματα από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Στη ζώνη κινδύνου η Ελλάδα

Ο ιός ονομάστηκε έτσι γιατί αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά στην επαρχία του Δυτικού Νείλου στην Ουγκάντα το 1937. Παγκοσμίως οι μεγαλύτερες επιδημίες έχουν καταγραφεί σε Ρουμανία, Ρωσία, Ισραήλ, ΗΠΑ και Ελλάδα, καθώς η χώρα μας αποτελεί "κόμβο" στις μεταναστευτικές οδούς των αποδημητικών πουλιών...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.